آش ترش/ طرزتهیه آش ترش خوشمزه مازندرانی

چهارشنبه 17 آذر 1400 آشپزی
ashetorsh

آش ترش یکی از آش های معروف ایرانی ها است و مانند آش رشته به عنوان آش پشت پا استفاده می شود. آش ترش در شهرهای مختلف به روش های متفاوت تهیه می شود. آش ترش غذای بسیار سالمی است و  برای افرادی که چربی خون دارند باعث کنترل چربی و کلسترول خون می شود و میزان ترشی آش بستگی به سلیقه شخصی دارد و برای ترش آن از سرکه یا رب انار استفاده می کنند .در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه آش ترش خوشمزه  مازندرانی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آش ترش مازندرانی

  • لوبیا چیتی : ۱ لیوان
  • عدس :۱ لیوان
  • سیر:۶ عدد
  • باقلا:۱ لیوان
  • چغندر :۲ عدد کوچک
  • سبزی آش (ترکیبی مساوی از اسفناج، تره، گشنیز و جعفری ): ۵۰۰ گرم
  • برنج نیم دانه :نصف لیوان
  • رب انار ترش :۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: نصف قاشق غذاخوری
  • نمک و روغن مایع :به اندازه کافی
آش ترش

آش ترش مازندرانی

طرز تهیه آش ترش

  1.  برای تهیه آش ترش از شب قبل حبوبات را  خوب بشویید و با آب خیس کنید و اجازه دهید تا صبح بمانند در این مدت 2 تا 3 بار آب آنها را عوض کنید. البته  باید حبوبات را جداگانه خیس کنید .
  2. سبزی آش را یا به صورت آماده تهیه کنید و یا سبزی آش را خودتان پاک کنید و تمیز بشویید بعداز آبکش کردن روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن کامل گرفته شود و با چاقو تیزی خرد کنید یا در سبزی خرد کن بریزید. سبزی آش نباید زیاد ریز شود.( سبزی آش در شهرهای مختلف فرق می کند و در هر شهر از سبزی محلی آن شهر استفاده می کنند )
  3. چغندر ها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید و بهَ دلخواه خرد کنید .
  4. حال حبوبات خیس خورده را آبکش کنیدو در قابلمه مناسب پخت آش بریزید و چغندرهای خرد شده را نیز اضافه کنیدو تا نصف قابلمه آب روی موادبریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید ابتدا شعله را زیاد کنید و بعد از به جوش آمدن مواد شعله را کم کنید ودر قابلمه را ببندید تا حبوبات و چغندر خوب بپزند و مغز پخت شوند.
  5.  پس از پخته شدن حبوبات و چغندرها،برنج نیم دانه را بشویید وهمراه کمی نمک به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید 20 دقیقه بپزد بعد سبزی آش را اضافه کنید وقتی برنج را اضافه می کنید دیگر لازم نیست در قابلمه را بگذارید.
  6. به مدت  ۳۰ دقیقه دیگر اجازه دهید تا سبزی آش  بپزد.
  7. در این فاصله سیر داغ و پیاز داغ آش را آماده کنید .
  8.  طعم آش را بچشید، اگر  مواد آش کاملا پخته  بود و آش شما لعاب دار و جاافتاده بود نصف سیر داغ و پیاز داغ و یک یا دو قاشق رب انار ( بسته به ذائقه خود )و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه کنید و هم بزنید و 20 دقیقه دیگر اجازه دهید تا آش آرام بجوشد و مزه دار شود. سپس شعله را خاموش کنید تا آش از حرارت بیفتد .  آش ترش را در ظرف سرو بکشیدو تزیین کنید

کوکوهای خوشمزه مخصوص عصرهای تابستان

آموزش 2 نوع کباب آسان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا