انواع کمر درد | علائم، علت و روش های درمان

شنبه 22 شهریور 1399 بازار ، سلامت
عاداتی که موجب کمردرد می‌شوند

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که در طول سال های زندگی انواع کمر درد را تجربه کرده باشید. شاید یک موقعیت نامناسب خوابیدن یا برداشتن ناگهانی جسم سنگین باعث ایجاد درد در ناحیه کمر شده باشد. گاهی این درد ها در کمتر از یک روز بر طرف می شوند و دیگر آثاری از آن ها نیست. اما گاهی این درد ها ادامه دار است و حتی می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. در چنین مواردی باید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

کمردرد یکی از رایج ترین مشکلات پزشکی در جهان است. دلایل کمر درد می تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد.اکثر افراد مبتلا به کمردرد بهبود می یابند ، اما تکرار مجدد آن شایع است و برای درصد کمی از افراد این بیماری مزمن و ناتوان کننده خواهد شد.

اما کمردرد فقط یک اختلال بزرگسالان نیست ، بلکه می تواند کودکان و افراد مسن را نیز درگیر کند. کمردرد می تواند حاد یا مزمن باشد. بیشتر انواع کمردرد به خودی خود برطرف می شوند ، اما مواردی وجود دارد که باید به پزشک مراجعه نمایید و یا به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید. برخی از این شرایط شامل موارد زیر است:

  • بیمار کودک است
  • بر اثر تصادف یا آسیب  کمر درد رخ داده است
  • درد همراه با تب یا حالت تهوع است
  • ضعف ، بی حسی و / یا احساس سوزن سوزن شدن در پاها و / یا پاها ایجاد می شود
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده
  • درد شدید ، مداوم ، ناگهانی یا به تدریج بدتر می شود و / یا برطرف نمی شود
  • درد خباعث بی خوابی می شود

چه عواملی باعث کمردرد می شود؟

کمر یک ساختار پیچیده از استخوان ها ، مفاصل ، رباط ها و عضلات است. کشیدگی رباط ها ، کشیدگی عضلات ، پارگی دیسک ها و تحریک مفاصل  ، همه اینها می تواند به کمر درد منجر شود. در حالی که آسیب های ورزشی یا تصادفات می توانند باعث کمردرد شوند ، اما گاهی اوقات ساده ترین حرکات – به عنوان مثال ، برداشتن مداد از زمین – می تواند نتایج دردناکی داشته باشد. علاوه بر این ، آرتروز ، وضعیت بد بدن ، چاقی و استرس روانی می تواند باعث کمردرد شود یا آن را بدتر کند. کمردرد همچنین می تواند به طور مستقیم در اثر بیماری اندام های داخلی مانند سنگ کلیه ، عفونت کلیه ، لخته شدن خون یا پوکی استخوان ایجاد شود. بارداری نیز می تواند باعث کمر درد شود.

پارگی دیسک و کمر درد

یکی از مهم ترین علل درد کمر،  پارگی دیسک کمر است که در صورت عدم توجه به آن می تواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. بین مهره های ستون فقرات بالشتک هایی به نام دیسک وجود دارد که مانند کمک فنر به کاهش ضربه به کمر و ستون فقرات کمک می کند.بر اثر افزایش سن و سایر علت ها این دیسک ها ممکن است از بین ستون فقرات بیرون زده شوند که به آن فتق دیسک گفته می شود.

بیرون زدگی دیسک کمراگر دیسک بیرون زده شده به اعصاب و نخاع فشار وارد کند می تواند باعث ایجاد درد و ناتوانی در حرکت شود. در چنین مواقعی جراحی بهترین روش درمانی محسوب می گردد. در صورت آسیب به نخاع، مشکلات بیمار افزایش یافته و باعث فج شدن آن می شود. به همین دلیل اگر پزشک برای شما جراحی را بهترین گزینه درمانی دانست، هر چه سریع تر روند درمانی را پیگیر نمایید.

روش های درمان درد کمر

در ابتدا روش های درمان غیر جراحی برای بیمار در نظر گرفته می شود، به این صورت که برای کاهش درد و تورم پزشک دارو های ضد درد و ضد التهاب را تجویز می کند. شایع ترین دارو هایی که بیمار بدون نسخه نیز می تواند آن ها را مصرف کند قرص پروفن است. لازم است بدانید که این دارو ها برای درمان کمر درد نیست و فقط درد آن را تسکین می دهد . جهت درمان کمر درد های مزمن حتما باید به دنبال علل آن باشید.

فیزیوتراپی، ماساژ درمانی، تزریق دارو های استروئید و استفاده از کمپرس آب گرم و آب سرد ، کمر درد های طبی و … از جمله روش های غیر جراحی دیگر هستند. جراحی آخرین مرحله درمان مشکلات کمر است که در مواقعی که بیمار به روش های غیر جراحی پاسخ ندهد از آن استفاده می شود.

اینکه کدام روش درمانی مناسب شما است با توجه به شرایط و سوابق پزشکی، علت درد و علائم متفاوت است. جهت تشخیص حتما به یک متخصص و جراح ستون فقرات و مغز و اعصاب مراجعه نمایید. جراح برای تشخیص علت درد ممکن است از شما آزمایشات و تصویربرداری هایی همچون ام آر آی و سی تی اسکن درخواست کند.

نکاتی برای جلوگیری از کمردرد

چندین استراتژی ساده وجود دارد که می تواند به شما در جلوگیری از بروز کمردرد کمک کند. این موارد شامل موارد زیر می باشد :

  • رژیم سالم و وزن متعادل داشته باشید.
  • همچنان فعالیت های روزمره خود را با مشورت با پزشکتان داشته باشید
  • از بی تحرکی طولانی مدت یا استراحت در رختخواب خودداری کنید.
  • قبل از ورزش یا فعالیت های بدنی، گرم کنید.
  • حالت بدنی مناسب را حفظ کنید.
  • کفش های راحت و پاشنه کوتاه بپوشید.
  • روی تشکی با استحکام متوسط ​​بخوابید تا منحنی ستون فقرات شما به حداقل برسد.
  • هنگام بلند کردن یک شی ، با زانو بلند شوید ، آن را نزدیک به بدن خود نگه دارید و پیچ نخورید.
  • سیگار کشیدن را ترک کن. سیگار کشیدن جریان خون را مختل می کند و در نتیجه باعث کمبود اکسیژن و مواد مغذی به بافت های نخاعی می شود.

دمنوش های مفید برای کنترل استرس کودکان

حفظ سلامت کبد

مصرف چه داروهایی به کبد آسیب می رساند

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا