سرطان پستان /9علائم و نشانه های سرطان پستان چیست

یکشنبه 23 آبان 1400 سلامت
سرطان پستان

سرطان سینه سرطانی است که در سلول های سینه ایجاد می شود.

پس از سرطان پوست، سرطان سینه شایع ترین سرطانی است که در زنان در ایالات متحده تشخیص داده می شود. سرطان سینه می تواند هم در مردان و هم در زنان رخ دهد، اما در زنان بسیار شایع تر است.

سرطان پستان چیست؟

سرطان پستان یا سرطان سینه به نوعی سرطان گفته می‌شود که از بافت پستان آغاز می‌شود. زن بودن، مهم‌ترین عامل احتمال بروز سرطان پستان است.

سرطان پستان نوعی سرطان است که در سلولهای پستان شما ایجاد می شود. سرطان معمولاً در مجاری پستان شما ایجاد می شود (راهی که شیر از غدد آن به نوک سینه ها می رسد) یا در لوبول ها (غدد تولید کننده شیر).
سرطان پستان می تواند مردان و زنان را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال ، این بیماری بیشتر در زنان بین 45-55 سال مشاهده می شود.

تشخیص سرطان سینه

برای تشخیص سرطان پستان اقدامات زیر انجام میشود:

۱-معاینه سینه و غدد لنفاوی با دست

۲-ماموگرافی

۳-سونوگرافی سینه

۴-برداشتن نمونه ای از بافتهای سینه برای بررسی بیشتر (تنها راه مطمئن شدن از سرطان سینه، بررسی نمونه در زیر میکروسکوپ است)

۵-ام آر آی (تصویر بردرای رزونانس مغناطیسی)

سرطان پستان

سرطان پستان

 علائم و نشانه های سرطان پستان شامل موارد زیر است:

1-تخلیه خون از نوک پستانه

۲-توده ای در نزدیکی پستان یا زیر بغل

3-پوسته پوسته شدن یا لایه برداری از پوست اطراف پستانها

4-زخم پستانک

5-درد پستان

6-تورم غدد لنفاوی زیر بغل یا گردن

7-تغییر در شکل و اندازه نوک پستان

8-پستان نوک سینه معکوس

9-ترشح مایع از نوک پستان

10-توده یا ضخیم شدن سینه که احساس متفاوتی نسبت به بافت اطراف دارد

11-در اندازه، شکل یا ظاهر سینه

12-تغییرات در پوست روی سینه، مانند فرورفتگی

13-یک نوک پستان که به تازگی معکوس شده است

14-لایه برداری، پوسته پوسته شدن، پوسته پوسته شدن یا پوسته پوسته شدن ناحیه رنگدانه ای پوست اطراف نوک پستان (آرئولا) یا پوست سینه

15-قرمزی یا سوراخ شدن پوست روی سینه، مانند پوست پرتقال

 

سرطان پستان

سرطان پستان

عوامل زمینه ساز سرطان سینه

عوامل زمینه ساز فرد را مستعد سرطان پستان میکنند اما اگر یک یا چند مورد از آنها را داشته باشید به این معنی نیست که حتما دچار سرطان پستان میشوید بلکه صرفا احتمال آن بیشتر میشود. از طرفی بسیاری از افرادی که دچار سرطان سینه میشوند هیچ عامل زمینه ساز شناخته شده ای نداشته اند.

پزشکان می دانند که سرطان سینه زمانی رخ می دهد که برخی از سلول های سینه شروع به رشد غیر طبیعی می کنند. این سلول ها سریعتر از سلول های سالم تقسیم می شوند و به تجمع خود ادامه می دهند و یک توده یا توده تشکیل می دهند. سلول ها ممکن است از طریق سینه به غدد لنفاوی یا سایر قسمت های بدن شما پخش شوند (متاستاز).

سرطان سینه اغلب با سلول های مجاری تولید کننده شیر (کارسینوم مجرای مهاجم) شروع می شود. سرطان سینه همچنین ممکن است در بافت غده ای به نام لوبول (کارسینوم لوبولار مهاجم) یا در سلول ها یا بافت های دیگر سینه شروع شود.

1-جنسیت زن – زنان بیشتر دچار سرطان سینه میشوند

2-افزایش سن – با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان پستان بیشتر میشود.

3-سابقه بعضی مشکلات پستان

4-سابقه سرطان سینه

5-سابقه خانوادگی سرطان سینه

6-به ارث بردن ژنی که خطر سرطان سینه را بیشتر میکند

7-قرار گیری در معرض تشعشع مانند پرتو درمانی در ناحیه سینه

8-چاقی

9-شروع قاعدگی از سنین پایین

10-شروع یائسگی در سنین بالاتر

11-به دنیا آوردن اولین کودک در سن بالاتر

12-عدم تجربه بارداری

13-هورمون درمانی پس از یائسگی

14-مصرف الکل;

سرطان پستان

سرطان پستان

درمان سرطان پستان چیست؟

پس از ارزیابی کامل از وضعیت سلامت کلی شما ، پزشک گزینه های درمان سرطان پستان را با توجه به نوع ، اندازه و مرحله سرطان تعیین می کند. روشهای معمول بهبود سرطان پستان عبارتند از:

۱-لومپکتومی :

این یک روش جراحی با حداقل تهاجم است که به موجب آن تومورهای کوچکتر از توده های پستان شما خارج می شوند. پزشک شما فقط بخشی از توده سرطانی را برداشته و قسمت باقی مانده پستان را دست نخورده باقی می گذارد. این امکان تقارن بهتر سینه شما را فراهم می کند. با این حال ، برای اطمینان از از بین رفتن تمام سلول های سرطانی ، ممکن است نیاز به شیمی درمانی یا پرتودرمانی داشته باشید.

۲-ماستکتومی:

این روش جراحی برای از بین بردن کلیه بافت های پستان از جمله مجاری ، لوبول ها ، نوک سینه ها و آرئولا انجام می شود.
به جراحی برداشتن کل پستان، ماستکتومی گفته میشود. در این جراحی تمامی بافت پستان از جمله مجاری شیر، غدد شیر، بافت چربی و بخشی از پوست از جمله نوک سینه و هاله قهوه ای رنگ اطراف آن برداشته میشود.

۳-بیوپسی گره سنتینل:

برای تعیین اینکه آیا سرطان به سایر اعضای بدن از جمله غدد لنفاوی متاستاز داده است یا نه ، ابتدا پزشک در مورد اهمیت برداشتن غدد لنفاوی که احتمالاً در دریافت تخلیه لنفاوی وجود دارد ، با شما صحبت خواهد کرد.

۴-برداشتن تومور  پستان :

در موارد خاص که افراد به دلیل سابقه خانوادگی یا حساسیت ژنتیکی بیشتر در معرض خطر سرطان پستان هستند ، برداشتن هر دو پستان توسط پزشکان تجویز می شود. میزان بقای سرطان پستان در چند وقت اخیر به دلیل تکنیک های مدرن درمانی افزایش یافته است.

۵- شیمی درمانی و پرتو درمانی:

علاوه بر جراحی ممکن است شیمی درمانی و پرتو درمانی هم لازم باشد. این بستگی به مرحله سرطان سینه و نظر پزشک دارد. همچنین هورمون درمانی برای کاهش بیشتر احتمال بازگشت سرطان سینه در بعضی از بیماران سرطان پستان انجام میشود. اخیرا درمانهای هدفمند نیز به کمک بیماران آمده اند تا به عنوان درمان مکمل یا در صورتی که درمانهای دیگر چندان موفق نبوده اند، به کار گرفته شوند.

مراقبت از پا

10 نکته مراقبت از پا برای سالم و نرم نگه داشتن پاها

رفلاکس معده

همه چیز راجب رفلاکس معده

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا