بیوگرافی مهاتما گاندی

چهارشنبه 11 بهمن 1402 بیوگرافی
بیوگرافی مهاتما گاندی

چکیده ای از بیوگرافی مهاتما گاندی

زمینه فعالیت: رهبر سیاسی

تولد: ۱۰ مهر ۱۲۴۸

زادگاه: گجرات هند

ملیت: هندی

سال های فعالیت: ۱۸۹۳ تا ۱۹۴۸

همسر : کستوربا گاندی

درگذشت: 9 بهمن 1326

مذهب : هندوئیسم

مدرک تحصیلی : فارغ التحصیل رشته حقوق

mahatma gandhi colorized

مهاتما گاندی کیست ؟

مهانداس کارامچاند گاندی، حقوق‌دان، ملی‌گرای ضد استعمارگری و اخلاق‌شناس سیاسی اهل هند، با هدف رهبری جنبش استقلال‌طلبی هند از راج بریتانیا، از مقاومت بدون خشونت بهره‌مند شد. وی به عنوان الهام‌بخش جنبش‌های حقوق مدنی و آزادی در سراسر جهان شناخته می‌شد و عنوان افتخاری “مهاتما” به او داده شد که به معنای “بزرگ‌روح، ارجمند” است و در سراسر جهان به‌کار می‌رود.

گاندی در گجرات، هند، در خانواده‌ای هندو به دنیا آمد. پس از دریافت تحصیلات حقوقی در لندن، وی در سن ۲۲ سالگی به عنوان وکیل فعالیت خود را آغاز کرد. پس از تلاش‌های ناکام در هند، به آفریقای جنوبی رفت و اینجا با مفهوم مقاومت بدون خشونت آشنا شد. با بازگشت به هند در سال ۱۹۱۵، به سازماندهی حرکت‌های مختلف برای اعتراض به مالیات ارضی و تبعیض پرداخت.

در سال ۱۹۲۱، گاندی رهبری کنگره ملی هند را برعهده گرفت و در جهت کاهش فقر، گسترش حقوق زنان، ایجاد دوستی مذهبی و قومی، پایان دادن به نجس‌ها و حاکمیت خودمختاری اقداماتی انجام داد. او با زندگی در یک جامعه مسکونی خودکفا و اعتماد به غذاهای ساده، شیوه زندگی‌اش را برای درون‌نگری و اعتراض سیاسی شکل داد.

گاندی با اعتراض به مالیات بر نمک تحمیل‌شده توسط بریتانیا با رژه نمک در سال ۱۹۳۰ و با فراخوان به ترک هند در سال ۱۹۴۲، ملت هند را به چالش کشید. او به‌طور مکرر در زندان قرار گرفت اما همواره در تلاش برای توقف خشونت مذهبی بود. در اواخر دهه ۱۹۴۰، دیدگاه گاندی از هندِ مستقل با چالش مواجه شد که خواستار سرزمینی جداگانه برای مسلمانان در هندِ بریتانیا بود.

پس از اعلام استقلال بریتانیا در اوت ۱۹۴۷، هند به هندوها و پاکستان به مسلمانان تقسیم شد. گاندی با پیشگیری از جشن رسمی استقلال، سعی در آرام کردن آشفتگی‌ها کرد. اما خشونت‌های مذهبی شروع به گسترش یافت و در این فرایند در ژانویهٔ ۱۹۴۸، توسط یک ملی‌گرای هندو ترور شد. گاندی به‌عنوان “پدر ملت” در دوران پس از استعمار هند شناخته می‌شود و زادروز او به عنوان گاندی جایانتی، یک تعطیلات ملی، در ۲ اکتبر به عنوان روز بین‌المللی پرهیز از خشونت گرامی داشته می‌شود.

مهاتما گاندی متولد چه سالی است ؟

مهاتما گاندی در ۲ اکتبر ۱۸۶۹ (۱۰ مهر ۱۲۴۸) متولد شد

مهاتما گاندی اهل کجا است؟

او متولد در یک خانواده هندو در گجرات هند است.

 

بیوگرافی مهاتما گاندی

ماهاتما جزء جامعه‌ پیشه‌وران بود. مادر او زنی بی‌سواد بود اما اخلاص و عقاید پاکش اثری قوی روی ماهاتما داشت. در جوانی او یک دانش‌آموز خوب بود اما این جوان خجالتی هیچ نشانی از رهبریت نداشت. با مرگ پدرش، ماهاتما به انگلستان سفر کرد تا در زمینه‌ قانون مدرک کسب کند. او با جامعه‌ گیاه‌خواران آشنا شد و از او درخواست کردند تا کتاب هندو باگاواد گیتا را برایشان ترجمه کند. این کتاب ادبیات حماسی، حسی از افتخار به نوشته‌های هندی که گیتا همانند مروارید آن بود را در گاندی ایجاد کرد.

بیوگرافی مهاتما گاندی 

بیوگرافی مهاتما گاندی

در حدود این زمان، او همچنین کتاب مقدس انجیل را نیز مطالعه کرد و آموزه‌های عیسی مسیح در وی اثرات ژرفی گذاشت، خصوصاً تاکید بر فروتنی و بخشش. او در سراسر عمرش طرفدار انجیل و باگاواد گیتا بود، اگرچه نسبت به جنبه‌هایی از هر دو این مذاهب دیدی انتقادی داشت.

ازدواج مهاتما گاندی

گاندی در ماه می ۱۸۸۳ در حالیکه ۱۳ سال داشت با دختری هم سن خود ازدواج کرد؛ والدینش هر دو آنها را اداره می‌کردند. در آن زمان در لندن پایتخت یک کشور امپریالیستی زندگی سختی را می‌گذراند، چرا که برای مادرش سوگند یاد کرده بود از خوردن گوشت، الکل و لاقیدی جنسی احتراز نماید.

ازدواج مهاتما گاندی

ازدواج مهاتما گاندی

تلاش گاندی برای استقلال

گاندی برای وحدت میان مسلمانان و هندوهای کشورش یک ماه روزه گرفت و در رژهٔ نمک از ۱۲ مارس تا ۶ آوریل ۱۹۳۰ به همراه چند صد هزار نفر هندی ۴۰۰ کیلومتر از احمدآباد تا ساحل داندی راه پیمود تا از آب دریا نمک بگیرد و با این عمل قانون مالیات نمک را بی‌اعتبار کرد. این مبارزه با دعوت هندی‌ها برای تحریم کالاهای انگلیسی بود و با بازتاب جهانی روبرو شد و نهایتاً انگلیسی‌ها مجبور به مذاکره شدند. هندی‌ها با کمک روح بزرگ (ماهاتما) در سال ۱۹۴۷ توانستند استقلال کشورشان را به دست آورند.

گاندی یک هندو

گاندی یک هندو بود و تمام عمر بر این آیین استوار ماند و بسیاری از اصول خویش را از هندو اقتباس نمود. به عنوان یک هندوی عامی معتقد بود همه ادیان برابرند و در برابر تلاش‌هایی که برای تغییر دین وی به عمل آمد مقاومت نشان داد. گاندی معتقد بود که اساس و شالوده هر دین را حقیقت و عشق تشکیل می‌دهد (محبت، عدم خشونت یا همان ترکیب حکم طلایی) او هرگونه تعصب کور و گم بودن رفتارهای نادرست در هر دین و آیینی را زیر سوال می‌برد و به طرز خستگی ناپذیری در پی اصلاح اجتماعی برمی‌آمد.

گیاهخوار بودن گاندی

گیاهخوار بودن گاندی

گیاهخوار بودن گاندی

گاندی در دوران کودکی گوشت خوردن را تجربه کرد. چرا که اولاً فردی کنجکاو بود و ثانیاً دوست صمیمی وی شیخ مهتاب او را به خوردن گوشت ترغیب می‌کرد. ایده گیاهخواری و نخوردن گوشت ریشه‌های عمیقی در آداب و سنن هندوها و جائین‌ها درهند و سرزمین مادری هند یعنی گجرات دارد به طوریکه بسیاری از هندوها گوشت نمی‌خوردند و خام‌خوار بودند و خانواده گاندی هم مستثنی نبود.

گاندی پیش از رفتن به لندن برای ادامه تحصیل به مادرش، پوتلی بایی، و عمویش، بچارجی سوامی، قول داد که در لندن لب به گوشت نزند الکل مصرف نکند و درگیر بی بند و باری جنسی نشود. او به امساک خویش پایبند ماند و به جای تلاش برای تعیین نوع خوراک به ارائه فلسفه‌ای همت گماشت که در طول زندگی آن را مبنای امور خود قرار دهد. وقتی به سن میانسالی رسید یک خام‌خوار تمام عیار بود. وی مقاله‌ای در این مورد نوشت که بخش‌هایی از آن در نشریه انجمن خام‌خواران لندن بنام گیاهخواری منتشر شد.

ساده زیست بودن گاندی

ساده زیست بودن گاندی

ساده زیست بودن گاندی

گاندی مجدانه براین باور پافشاری می‌کرد که فردی که به جامعه خدمت می‌کند باید زندگی ساده‌ای داشته باشد واین ساده زیستی را در آیین برهمایی جاری می‌انگاشت. او با رد زندگی به شیوه غربی روند ساده زیستی را در آفریقای جنوبی در پیش گرفت واز آن به عنوان تلاش برای رسیدن به نقطه صفر یاد می‌کرد و بدین ترتیب هم در هزینه‌های غیر ضروری صرفه‌جویی می‌نمود و هم ساده زیستی را دنبال می‌نمود. او حتی لباس‌هایش را خودش می‌شست. در یک مورد او هدایایی را که به خاطر خدماتش به جامعه به وی اهدا شده بود، باز پس داد.

روزه سکوت

گاندی در هر هفته یک روز را روزه سکوت سپری می‌کرد. وی امتناع از حرف زدن را مایه آرامش درونی می‌انگاشت. این آموزه را هم از آیین برهما واصل موناشافتی یعنی سکوت و آرامش داشت. در این ایام سکوت با نوشتن بر روی کاغذ با دیگران ارتباط برقرار می‌ساخت. گاندی از سن ۳۷ سالگی به مدت سه سال و نیم از خواندن روزنامه‌ها خودداری نمود و اظهار می‌داشت وضعیت نابهنجار جهان وامور جهانی آرامش درونی او را به هم می‌ریزد. او در بازگشت به هند و اشتغال به شغل حقوقی از پوشش غربی دست برداشت اگر چه نشان از ثروت و موفقیت داشت. او لباسی بر تن کرد که مورد قبول فقیرترین افراد در هند بود و از پارچه تولیدی داخل موسوم به خادی استفاده می‌نمود.

عکس های گاندی - زندگینامه مهاتما گاندی

ترور گاندی

گاندی چندین بار هدف سو قصد قرار گرفت که آخرین مورد آن موفق بود. در ۹ بهمن ۱۳۲۶ توسط ناتورام قادسی با شلیک سه گلوله به قفسه سینه وی را، که در سن هفتاد و نه سالگی و میان جمعیت عازم محل عبادت بود، از پای درآورد.

مرگ گاندی

خبر مرگ گاندی دنیا را متعجب و متأثر کرد، آسیایی‌ها مرگ کسی را که منادی استقلال آسیا بود باور نمی‌کردند. در لندن تمام شخصیت‌های بریتانیا پیام‌های تسلیتی روانه هند کردند. حتی چرچیل، دشمن دیرین گاندی هم پیامی به هند فرستاد. پاپ پیوس دوازدهم در تجلیل از گاندی اعلام کرد او «پیامبر صلح، و دوست مسیحیت» بوده‌است. هری ترومن رئیس جمهور ایالات متحده در سخنانی گفت: «همه دنیا در عزای هند شریک است.» و نخست وزیر فرانسه ژرژ بیدو بیان کرد که «همه کسانی که به برادری انسان معتقدند، در مرگ گاندی عزادارند.»

آکشی کومار

بیوگرافی آکشی کومار موفق‌ترین بازیگر هندی بالیوود

 آنیل کاپور

بیوگرافی آنیل کاپور بازیگر سینما هند

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا