بیوگرافی علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایران
نام:علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایران
متولد: ۱۵ بهمن ۱۳۵۱ (۵۰ سال)
ژانر:موسیقی سنتی ایرانی
ساز:سهتار
سالهای فعالیت: ۱۳۶۳-اکنون
ناشر: مؤسسه فرهنگی هنری آهنگ اشتیاق
نوع صوت: تنور
تحصیلات: کارشناسی بیولوژی
آلبوم پرآوازه: رسوای زمانه-حریق خزان-اشتیاق فروغ و با من بخوان
علیرضا قربانی کیست؟
علیرضا قربانی یکی از شناختهشدهترین و محبوبترین خوانندگان موسیقی سنتی ایران است. او با صدای گرم و دلنشین خود، در طول سالها، آثار ارزشمندی را به عرصه موسیقی ایران ارائه کرده و با حضور در جشنوارههای بینالمللی، نام خود را در سطح جهانی مطرح کرده است.
دوران کودکی و تحصیلات
علیرضا قربانی در ۱۵ بهمن ۱۳۵۱ در تهران متولد شد. از سنین کودکی علاقه زیادی به موسیقی و قرائت قرآن داشت و همین امر او را به سوی یادگیری آواز و موسیقی سنتی سوق داد. وی تحصیلات خود را در رشته بیولوژی در دانشگاه شهید بهشتی تهران به پایان رساند.
او از روزهای کودکی خود در شهر قم به فعالیت موسیقی میپرداخت. اکنون با سالها تجربه کرده و سبکهای مختلف موسیقی سنتی ایران را با آهنگهای خود معرفی کرده است. او در بخش های مختلفی از موسیقی سنتی ایران، مانند تیتر و سرامیک، کنسرتهای بزرگی را برگزار کرده است. او نیز به عنوان یک آهنگساز شناخته میشود. از سال 1378 به عنوان خواننده ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی به اجرای برنامه های متعدد در داخل و خارج از کشور پرداخته است و برای آثاری چون فیلمهای “درخت مهرفت” و “خط کوتاه” موسیقی ساخته است. او نیز به عنوان یک استاد و آموزشده، برای ارائه درسهای موسیقی سنتی ایران و تحصیلات بین المللی این رشته از سال ۱۳۵۸ به فعالیت های آموزشی پرداخته است.
علیرضا قربانی از نوازندگانی است که تاکنون یکی از نامهای بزرگ موسیقی سنتی ایران و بین المللی بوده است.
آغاز فعالیتهای هنری
قربانی از سال ۱۳۷۵ به طور حرفهای وارد عرصه خوانندگی شد و با ارکستر ملی ایران همکاری خود را آغاز کرد. همکاری او با این ارکستر تا سال ۱۳۸۸ ادامه داشت و پس از بازگشایی ارکستر در سال ۱۳۹۰، مجدداً با آن همکاری کرد. او همچنین از سال ۱۳۷۸ به عنوان خواننده اصلی ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی فعالیت داشت.
همکاری با ارکستر ملی و آثار برجسته
علیرضا قربانی در طول سالهای فعالیت خود با ارکستر ملی ایران، آثار متعددی را اجرا کرد. از جمله این آثار میتوان به آلبومهای “اشتیاق” به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی، “فصل باران” به آهنگسازی مجید درخشانی، و “سوگواران خموش” به آهنگسازی پژمان طاهری اشاره کرد. همچنین وی با انتشار آلبوم “جلوه گل” با همراهی داریوش طلایی و “سودایی” به آهنگسازی سامان صمیمی، توانست توجهات بینالمللی را نیز به خود جلب کند.
فعالیتهای بینالمللی
علیرضا قربانی با حضور در جشنوارههای بینالمللی در آسیا، اروپا و شمال آفریقا، توانست موسیقی سنتی ایرانی را به جهانیان معرفی کند. یکی از پروژههای بینالمللی او همکاری با درصف حمدانی، خواننده تونسی، در آلبوم “سرمستی” بر روی رباعیات خیام نیشابوری بود که با استقبال گستردهای مواجه شد.
همکاری با تلویزیون و سینما
علیرضا قربانی علاوه بر اجراهای کنسرت و انتشار آلبوم، همکاریهای متعددی با تلویزیون و سینما داشته است. از جمله تیتراژهایی که وی اجرا کرده میتوان به سریالهای “کیف انگلیسی”، “شب دهم”، “سایه آفتاب”، “روشنتر از خاموشی”، “مدار صفر درجه”، “وضعیت سفید”، “پردهنشین”، “تنهایی لیلا”، “کیمیا”، “شهرزاد” و “همگناه” اشاره کرد.
زندگی شخصی
علیرضا قربانی در دهه هشتاد با منیر سادات غیاثی ازدواج کرد. این زوج صاحب دو فرزند دوقلو به نامهای حافظ و آواز هستند. متاسفانه، همسر او در ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ به علت بیماری سرطان درگذشت.
آثار برجسته
علیرضا قربانی در طول سالهای فعالیت خود آلبومهای متعددی را منتشر کرده است که از جمله آنها میتوان به “دخت پریوار” به آهنگسازی مهیار علیزاده، “من عاشق چشمت شدم” به آهنگسازی فردین خلعتبری و همکاری با افشین یداللهی اشاره کرد. این آلبومها شامل تیتراژهای سریالهای محبوبی مانند “مدار صفر درجه” و “وضعیت سفید” هستند.
افتخارات و تأثیرات
علیرضا قربانی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین خوانندگان موسیقی سنتی ایران، توانسته است نقش بسزایی در حفظ و ترویج این نوع موسیقی ایفا کند. وی همواره تأکید کرده است که بیشترین تأثیر را از مرحوم بنان گرفته و آثار او را به عنوان الگوی خود معرفی کرده است.
فعالیت علیرضا قربانی
علیرضا قربانی یک خواننده موسیقی فوق العاده مشهور و پرطرفدار در ایران است. او از کشورهای دیگر نیز به خاطر نوحه زنده او شناخته می شود. در سال ۱۳۸۰، قربانی نخستین بار توسط ایستگاه تلویزیونی برنامه نور رادیو و تلویزیون را به عنوان یک خواننده موسیقی نشان داد.
او علاوه بر نشر چندین آلبوم از بهترین موسیقی ایرانی، به عنوان یک بازیگر نیز در فیلمهای ایرانی باز نقش های مختلفی ایفا کرده است.
علیرضا قربانی از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۷ به ایجاد موسیقی های متنوع با گروه های موسیقی مختلف کمک کرده است. او زمانی که به خوانندگی تحت نظر قرار گرفت، بیش از ده نواخته و ۱۰۰ آهنگ را تنظیم کرده است.
قربانی نواخته هایی را که برای هنر موسیقی ایرانی، به خصوص موسیقی فوق العاده و موسیقی سنتی ایران بسیار مهم است، تنظیم کرده است.
علیرضا قربانی موسیقی خود را با استفاده از سازهای سنتی یا شنیدنی می سازد. او از سازهای که به دست او می آید استفاده می کند، به خصوص سازهای سنتی ساخته شده از سنگ، آهن و آلومینیوم.
او می تواند سازهای مختلفی را به کار ببرد و آهنگ های متنوعی را ساخته و به خوانندگی بخشد. او از آهنگ های قدیمی که به تازگی به نشر رسیده است، نیز برای ایجاد موسیقی های عصری استفاده می کند.
علیرضا قربانی به خوانندگی موسیقی با استفاده از موسیقی فوق العاده و موسیقی سنتی ایران، به ایرانیان و خارجی ها ارائه ای بی نظیری از نوحه زنده اعطا کرده است. او یکی از افرادی است که با قدرت موسیقیش، ایرانیان و دنیا همه را به هنر موسیقی ایران متصل می کند.
او همچنین به ایجاد توسعه و تغییراتی در موسیقی ایران کمک کرده است. با این حال، او به نوحه زنده مانند او به خصوص باران بی نهایت خود اعتقاد دارد و به همین دلیل او به تمام دلیل های تجربه ای که در جستجوی نوحه ای نهایت برای ارائه دهد، اهمیت می دهد.
آلبوم های علیرضا قربانی
1379 آلبوم اشتیاق به آ هنگ سازی فرهاد فخرالدینی به عنوان اولین اثر ارکستر موسیقی ملی ایران
1383 آلبوم فصل باران به آهنگ سازی مجید درخشانی
1384 آلبوم از خشت و خاک به آهنگ سازی صادق چراغی و بر روی اشعار فردوسی
1385 آلبوم سوگواران خموش به آهنگ سازی پژمان طاهری
1385 آلبوم روی در آفتاب به آهنگ سازی صادق چراغی
1387 آلبوم سرو روان به آهنگ سازی علی قمصری
1387 آلبوم سمفونی مولانا به آهنگ سازی هوشنگ کامکار
1388 آلبوم رسوای زمانه به آهنگ سازی همایون خرم
1388 آلبوم قاف عشق از گروه موسیقی اشتیاق
1390 آلبوم بر سماع تنبور به آهنگ سازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری
1390 آلبوم جلوه ی گل به آهنگ سازی داریوش طلایی (اجرای کنسرت 1382 در کشور فرانسه) پخش توسط شرکت آوای باربد
1391 آلبوم حریق خزان به آهنگ سازی مهیار علیزاده
1391 آلبوم هم آواز پرستوهای آه به آهنگ سازی سیاوش ولی پور
1393 آلبوم رفتم و بار سفر بستم به تنظیم کامبیز روشن روان
1393 آلبوم قطره های باران به آهنگ سازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری
1393 آلبوم سودایی به آهنگسازی سامان صمیمی، منتشر شده در فرانسه
1394 آلبوم دختِ پری وار به آهنگسازی مهبار علیزاده
علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایران
موسیقی فیلم علیرضا قربانی
مجموعه تلویزیونی پرده نشین
مجموعه تلویزیونی کیف انگلیسی
مجموعه تلویزیونی شب دهم
مجموعه تلویزیونی سایه آفتاب
مجموعه تلویزیونی روشنتر از خاموشی (ملاصدرا)
مجموعه تلویزیونی مدار صفر درجه
مجموعه تلویزیونی وضعیت سفید
مجموعه مستند ایران
مجموعه مستند آخرین روزهای زمستان
مجموعه تلویزیونی راستش را بگو
فیلم سینمایی ساکن طبقه وسط
مجموعه تلویزیونی تنهایی لیلا
مجموعه تلویزیونی کیمیا (مجموعه تلوزیونی)
شهرزاد (مجموعه تلویزیونی)
کنسرت ها ی علیرضا قربانی
11 تا 13 اسفندماه 1389 کنسرت پورناظری ها در سی امین سال تأسیس گروه شمس با صدای علیرضا قربانی در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران
کنسرت بزرگ «حریق خزان» با صدای علیرضا قربانی و آهنگسازی مهیار علیزاده در شهر وین اتریش برگزار می شود.
مهیار علیزاده آهنگساز آلبوم متفاوت و شنیدنی «حریق خزان» با اعلام این خبر در گفتگو با خبرنگار موسیقی ایرانیان، دربارهٔ این برنامه گفت:«در تاریخ 13 بهمن ماه سال جاری (اول فبریه 2013) آلبوم «حریق خزان» و قطعات جدیدی که ساخته ام را با صدای علیرضا قربانی و همراهی گروه «موسیقی هنری ایران»، ارکستر «تهران وین
کنسرت دوسلدورف، اجرای قطعاتی از آلبوم حریق خزان با صدای علیرضا قربانی و آهنگسازی مهیار علیزاده، به همراهی ارکستر فیلارمونیک جوانان دوسلدورف (27 سپتامبر 2014)
آهنگ بسیار زیبا نمانده در دلم دگر توان دوری علیرضا قربانی
ارسال دیدگاه