مجله زیبایی

یکشنبه 8 اسفند 1400 سلامت

مجله زیبایی

 

آیا از خواص قهوه سبز چیزی می دانید؟

به گزارش پزشکین به نقل از کتاب کاله؛ قهوهٔ کلاسیک یا سیاه، قهوه‌ای است که دانه‌های آن به نوعی پخته یا بوداده می‌شوند ولی قهوه سبز همان طور که از اسمش پیدا است، سبز است و پخته نشده و به همان شکل که از مزرعهٔ قهوه برداشت شده، بسته‌بندی می‌شود و مملو از خواص خوب برای سلامت بدن است. اولین خاصیت این قهوه، کافئین خالص و قوی و اسید کلروژنیک (از خانواده آنتی‌اکسیدان‌ها) است.بر اساس یک تحقیق، محصولات تهیه شده از قهوهٔ سبز باعث کاهش وزن و چربی در حیوانات آزمایشگاهی شده‌اند و همین‌طور چربی در کبد را نیز کاسته‌اند. تاثیرات مثبت این قهوه به اسید کلروژنیک و اسید کافئیک داخل آن بر می‌گردد. این اسید‌ها برای سیستم گوارشی مفید هستند و با افزایش سرعت سوخت و ساز باعث بهبود احتمال کاهش وزن می‌شوند.علاوه بر چربی سوزی و کاهش وزن، نقش دیگر اسید کلروژنیک کاهش فشار خون است. طبق تحقیقات انجام شده مصرف روزانهٔ ۱۴۰ میلی گرم از محصولات قهوه سبز می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. با اینکه این مقدار مصرف روزانه معمولا فاقد عوارض جانبی است و یکی از سالمترین راه‌ها برای کاهش فشار خون است، اما حتما افرادی که بیماری‌های قلبی دارند باید با پزشک خود مشورت کنند.اسید کلروژنیک داخل قهوه سبز تأثیرات فوق‌العاده مثبتی بر روی خلق‌و‌خوی شخص و عملکرد مثبت مغز او دارد. طبق مطالعات و تحقیقات، مشخص شده که این کافئین می‌تواند زمان واکنش، هوشیاری، حافظه، تمرکز، مقاومت در برابر خستگی و دیگر عوامل عملکرد ادراکی را بهبود بخشد.دانه‌های قهوه سبز و مشتقات آن حاوی آنتی‌اکسیدان‌های متعدد هستند که باعث کاهش اثرات مضر رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند که این جلوگیری باعث سالم ماندن سلول‌ها و کاهش فشار جسمانی می‌شود. طبق تحقیقات صورت گرفته مشخص شد اسید کلروژنیک آنتی اکسیدانی است که از رشد ۴ گونه از سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

مجله زیبایی

مجله زیبایی

کاهش حملات قلبی با مصرف هفتگی ماهی

یک متخصص تغذیه گفت: با مصرف یک یا دو وعده ماهی در هفته، ۵۰ درصد حملات قلبی را از خود دور کنید. به ویژه مصرف ماهی های چرب که حاوی امگا ۳ هستند زیرا این ماهی ها برای سلامتی رگ ها مفید هستند.به گزارش پزشکین به نقل از مهر؛ دکتر سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه درباره سرخ کردن مواد غذایی گفت: چرا دلتان می خواهد همه مواد غذایی را سرخ کنید؟ مگر طعم طبیعی غذاها چه ایرادی دارد که عالی ترین مواد غذایی سرشار از حیات را سرخ می کنید؟ مثلا یک ماهی را در نظر بگیرید که چه ترکیبات مفیدی را می تواند در اختیار ما بگذارد. پروتئین عالی، ید، سلنیم، منیزیم، مجموعه ای از مواد طبیعی و عالی اند که در یک ماهی نهفته است.وی ادامه داد: با مصرف یک یا دو وعده ماهی در هفته، ۵۰ درصد حملات قلبی را از خود دور کنید. به ویژه مصرف ماهی های چرب که حاوی امگا سه هستند. این ماهی ها بسیار خدمتگزار رگ ها هستند؛ از حالت ارتجاعی رگ ها جلوگیری می کنند؛ هوش کودکان را افزایش می دهند.این متخصص تغذیه در ادامه تصریح کرد: مصرف ماهی به صورت بخار یا آب پز یا تنوری، برای حفظ سلامت بسیار مفید است.مظهری در پایان اظهارداشت: روغن سرخ کرده سمومی به نام اکسید تولید می کند که جزو رادیکال های آزاد است و ماهی حیات بخش را تبدیل به ماده ای می کند که طعمش خوب است، ولی اثرش بسیار زیان بار می شود.
مجله زیبایی

مجله زیبایی

 

فواید درمانی و ارزش غذایی زردآلو

خواص زردآلو برای سلامتی شامل توانایی آن برای درمان سوء هاضمه، یبوست، گوش درد، تب، بیماری‌های پوستی، سرطان و کم خونی است. روغن زردآلو برای درمان عضلات بیمار و زخم‌ها مفید خواهد بود. همچنین بیشتر متخصصان بر این باورند که زردآلو برای مراقبت از پوست به خصوص برای زنان بسیار موثر است. به همین خاطر است که این ماده در ساخت لوازم آرایشی و مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، زردآلو می‌تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد، سطح کلسترول خون را کاهش دهد، از کاهش بینایی جلوگیری کند، به کاهش وزن کمک نماید، شرایط و بیماری‌های تنفسی را درمان کند، به تقویت استخوان‌ها کمک کند و تعادل الکترولیت‌ها در بدن را حفظ نماید. شما می‌توانید زردآلو را به صورت خام میل کنید یا آن را خشک نمایید. همچنین این میوه خوشمزه در تهیه مربا، آب میوه و ژله مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌توان روغن زردآلو را نیز استخراج کرد. این روغن مزایای زیادی برای سلامتی انسان دارد. نام علمی زردآلو از زبان ارمنی گرفته شده است. به همین خاطر بیشتر دانشمندان بر این باورند که منشا پیدایش زردآلو از این کشور است. با اینحال زردآلو در کشورهایی همچون یونان و رم باستان نیز یافت می‌شد و بیشتر متخصصان ادعا می‌کنند که اولین کشت این میوه خوشمزه حدود ۳۰۰۰ سال قبل در هند رخ داده است. اینکه منشا پیدایش زردآلو کدام کشور است زیاد مهم نیست. تاثیری که این میوه بر روی سلامت بدن دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید مدنظر قرار گیرد.زردآلو شبیه هلو یا آلو است. این میوه‌ها دارای پوست خارجی نرم و خوشمزه ای هستند. در وسط زردآلو هسته ای قرار دارد که به هنگام خوردن آن باید مراقب دندان‌های خود باشید. این هسته بسیار سفت و محکم است. معمولا زردآلو به رنگ زرد و نارنجی است که رنگ قرمزی بر روی یک طرف آن وجود دارد. می‌توان این میوه را به روش‌های مختلف مورد استفاده قرار داد. به خاطر مواد تشکیل دهنده منحصر به فرد، مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی این میوه خوشمزه سال‌هاست که در میان افراد محبوب است. در ادامه برخی از مزایای زردآلو برای سلامتی بدن را بیان خواهیم کرد. پس همراه ما باشید.

مزایای زردآلو برای سلامتی بدن، به خاطر محتوای ارزشمند آن همچون ویتامین‌های A، C، K ، E و نیاسین است. مواد دیگری همچون پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم و فسفر در زردآلو یافت می‌شود. همچنین این میوه خوشمزه سرشار از فیبر غذایی است که می تواند برای بدن بسیار مفید باشد

مجله زیبایی

مجله زیبایی

آفت دهان: علل و درمان

 آفت دهان زخم‌های کوچکی در داخل دهان است. این زخم‌ها می تواند در هر سنی ایجاد شود و در میان زنان و مردان رخ می‌دهد اما در میان زنان و افرادی که بین ۱۰ الی ۴۰ سالگی هستند بیشتر شایع است. این زخم‌ها بسیار دردناک اند اما خوش خیم اند و مسری نیستند.انواع آفت دهان:آفت دهان سه نوع است: مینور، ماژور و هرپتی فرم. آفت دهانی مینور شایع ترین نوع آفت دهانی است که در میان افراد دیده می‌شود و حدود ۱۲ میلی متر قطر دارد و بیضی شکل است. درد حاصل از این نوع آفت دهان در عرض چند روز از بین می‌رود و زخم نیز بدون اینکه باقی بماند ناپدید می‌شود. این نوع آفت دهان نیازی به درمان ندارد

۱-آفت دهان ماژور قطری بزرگتر از ۱۲ میلی متر دارد و لبه‌های آن نامنظم است. این زخم‌ها می‌تواند بیش از ۶ هفته طول بکشد و ممکن است زخم در دهان باقی بماند.

۲-آفت دهانی از نوع هرپتی فرم معمولا در افراد بزرگسال ایجاد می‌شود. این نوع آفت از خوشه‌های ۱۰ الی ۱۰۰ تایی از زخم تشکیل شده است. زخم بزرگتر از ۳ میلی متر نخواهد بود و لبه‌های نامنظمی دارد. این زخم‌ها در عرض یک یا دو هفته درمان می‌شوند.به همراه انواع آفت‌های دهانی که به آن اشاره کردیم امکان بروز تب، تورم غدد لنفاوی یا بروز نشانه‌های دیگر وجود دارد.آفت دهان با زخم سرد اشتباه گرفته می‌شود اما این دو شرایط کاملا با هم متفاوت اند.

آفت دهان معمولا در داخل دهان تشکیل می‌شود. این در حالیست که زخم سرد به طور کلی بر روی لب‌ها، چانه یا ناحیه سوراخ بینی تشکیل می‌شود. به خاطر داشته باشید که زخم‌های سرد مسری هستند و توسط ویروسی به نام هرپس سیمپلکس ایجاد می‌شوند.علل ایجاد آفت دهان:یک دلیل واحد برای آفت دهان وجود ندارد. عوامل بسیاری در ایجاد این شرایط دخیل است. آسیب کوچک به داخل دهان، گاز گرفتن ناگهانی زبان، خوردن غذاهای تند یا اسیدی یا مسواک زدن تند و سخت دندان‌ها می‌تواند باعث بروز این زخم‌ها در دهان شود. همچنین بروز زخم در برخی از موارد با استرس نیز مرتبط است. این شرایط بیشتر در طول دوره‌های پر استرس زندگی دیده می‌شود. همچنین در طول دوره‌های قاعدگی نیز ممکن است آفت دهان ایجاد شود. خمیر دندان و دهانشویه‌های حاوی سدیم لوریل سولفات نیز یکی از دلایل احتمالی برای آفت دهانی است. باکتری هلیکوباکترپیلوری ( که موجب زخم معده می‌شود)، ابتلا به بیماری سلیاک و التهاب در روده می‌تواند دلیل دیگری برای بروز این آفت‌ها باشد.

مجله زیبایی

مجله زیبایی

غذاهای سرشار از ویتامین C

غذاهای سرشار از ویتامین C

کمبودهایی که در چهره رخ می‌نمایند!

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا