7 مزیت سلامتی کرفس

چهارشنبه 26 مرداد 1401 سلامت
کرفس

فواید مصرف کرفس

کرفس دارای مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم می‌باشد که برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی نظیر (Vertigo) مفید می‌باشند. کرفس همچنین دارای مقدار زیادی ویتامینهای ک؛ و سی است که آنتی‌اکسیدان بوده، موجب کاهش تورم یاخته‌های بدن، سم‌زدایی و مبارزه با روماتیسم و بیماری‌های سرطانی می‌گردند.

کرفس مدت هاست که به عنوان یک رژیم غذایی کم کالری و غذای سالم تبلیغ می شود. این گیاه متعلق به خانواده جعفری است و بومی مدیترانه و برخی مناطق خاورمیانه است.

این گیاه با ساقه های بلند و گوشتی خود برای طعم دادن به انواع غذاها استفاده می شود. برخی نیز آن را به صورت خام در سالاد یا با دیپ می خورند.

مصرف کرفس می تواند برای سلامتی شما معجزه کند. در اینجا به برخی از مزایای آن اشاره می کنیم:

 

فواید مصرف کرفس

فواید مصرف کرفس

1. اثرات آنتی اکسیدانی را فراهم می کند

فقط یک ساقه کرفس حاوی چندین ترکیب آنتی اکسیدانی از جمله کافئیک اسید، آپیژنین، تانن و کامفرول است که با از بین بردن رادیکال های آزاد از بدن، اثرات آنتی اکسیدانی از خود نشان می دهند.

کرفس مهمترین منبع فیتوکمیکال ها از جمله اسید فنولیک، فلاون ها، فلاونوئیدها، ویتامین C، بتاکاروتن و منگنز است. این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش موادی می شوند که باعث التهاب در بدن می شوند.

فلاونوئیدها همچنین التهاب قلبی عروقی را کاهش می دهند که یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری های قلبی عروقی است.

2. خطرات قلبی عروقی را کاهش می دهد

کرفس تاثیر مثبتی بر سلامت قلب دارد. در مطالعه ای که بر روی موش های تغذیه شده با عصاره دانه کرفس انجام شد، شل شدن عضلات عروقی مشاهده شد.  این شل شدن عروق خونی در مدیریت فشار خون بالا حیاتی است.

کرفس همچنین برخی از فعالیت های ضد پلاکتی را نشان می دهد، از آسیب به قلب جلوگیری می کند و همچنین برخی از نشانگرهای مرتبط با بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

بیشتر مطالعات در مورد اثرات کرفس بر روی سلامتی محدود است و آزمایشات و مداخلات انسانی بیشتری برای ایجاد نتایج قطعی مورد نیاز است. با این حال، مصرف وعده های توصیه شده از انواع سبزیجات برای محافظت از قلب به خوبی ثابت شده است.

 

3. به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند

آپیژنین، فلاونوئید اصلی موجود در کرفس، با میکروارگانیسم های روده تعامل دارد. یک میکروبیوتای روده سالم و متنوع برای سلامت کلی بسیار مهم است. اخیراً مشخص شده است که میکروارگانیسم های روده نیز به حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می کنند.

آزمایش آزمایشگاهی نشان داد که آپیژنین باعث رشد و تنوع باکتری‌های روده انسان می‌شود. همچنین رشد بوتیرات، یک اسید چرب با زنجیره کوتاه مرتبط با سلامت روده را تشویق کرد.

اما شاید یکی از بارزترین فواید سلامتی کرفس ناشی از محتوای فیبر آن باشد. با تقریبا 1 گرم فیبر در تنها یک ساقه، منبع غنی از فیبر رژیمی است. مطالعات نشان داده اند که رژیم های غذایی کم فیبر انسان را مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن از جمله چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی می کند.

فیبر رژیمی همچنین حجم مدفوع را تامین می کند و عبور آن را در امتداد دستگاه گوارش تسهیل می کند.

 

مزیت سلامتی کرفس

مزیت سلامتی کرفس

4. به مدیریت دیابت کمک می کند

کرفس دارای محتوای فیبر بالایی است که آن را به یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین (GI) تبدیل می کند. غذاهای با GI پایین در مدیریت سطح گلوکز خون و کاهش HbA1c موثر هستند. آنها همچنین سطح کلسترول را کاهش می دهند که نیاز به مدیریت در بین افراد مبتلا به دیابت دارد.

علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات به دلیل اثرات مثبتشان در برابر دیابت محافظت می‌کنند.  نقش کامل آنتی اکسیدان ها هنوز مشخص نیست، اما یک رژیم غذایی آنتی اکسیدانی به طور کلی برای چندین بیماری که استرس اکسیداتیو در بدن ایجاد می کنند، مفید است.

 

5. اثرات قلیایی نشان می دهد

میوه ها و سبزیجات به عنوان غذاهای قلیایی در نظر گرفته می شوند. کرفس فرقی نمی کند.

غذاهای قلیایی در رژیم غذایی – از محافظت از توده استخوانی گرفته تا محافظت از بدن در برابر استرس های محیطی، انجام شده است.

6. باروری و سلامت جنسی را بهبود می بخشد

آسیب رادیکال های آزاد در بدن که از رژیم غذایی یا محیطی ناشی می شود، به چندین اندام آسیب می رساند و می تواند بر عملکرد آنها تأثیر بگذارد.

آنتی اکسیدان هایی مانند آنهایی که در کرفس وجود دارد، تعداد اسپرم و باروری را بهبود می بخشد. و اگرچه آزمایشات انسانی مورد نیاز است، داده های فعلی زمینه امیدوارکننده ای برای تحقیقات آینده در مورد فواید کرفس برای بهبود باروری است.

7. شناخت را بهبود می بخشد

کرفس منبع غنی پلی فنول هاست که رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کند.  این ترکیبات فنلی نقش محافظتی در برابر از دست دادن حافظه و بیماری های دژنراتیو مرتبط با افزایش سن مانند بیماری آلزایمر دارند.

 

مزیت سلامتی کرفس

مزیت سلامتی کرفس

اقدامات احتیاطی که باید در نظر گرفته شود

مانند هر سبزی دیگری، مصرف کرفس بیش از وعده روزانه توصیه نمی شود. مصرف بیش از حد می تواند منجر به تجمع مواد مغذی، به ویژه مواد معدنی شود که می تواند باعث عدم تعادل در سطوح الکترولیت بدن شود.

هنگام مصرف کرفس به شکل آب، به یاد داشته باشید که برای آبگیری، بیشتر از آنچه که خام مصرف می کنید، باید از سبزیجات استفاده کنید. در چنین شرایطی، بهتر است آب میوه را در ترکیب با سایر میوه ها تهیه کنید تا مطمئن شوید که بیشتر از وعده توصیه شده مصرف نکنید.

 

خواص آب کرفس

ب کرفس از ویژگی ضدالتهابی بالا سود می‌برد و از این رو، برای افرادی که از بیماری‌های خودایمنی مانند فیبرومیالژیا، سندرم خستگی مزمن، میگرن، سرگیجه، سندرم روده تحریک‌پذیر، آرتریت روماتوئید، پسوریازیس، اگزما، آکنه، لوپوس، و نقرس رنج می‌برند، مفید است

 

فواید مصرف کرفس

فواید مصرف کرفس

کلمه پایانی

طبیعت میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که در برابر چندین بیماری مزمن محافظت می کند. در میان آنها، برخی از سبزیجات با توجه به شرایط خاص دارای لبه بالایی هستند.

کرفس با مشخصات آنتی اکسیدانی غنی همراه با محتوای کم کالری و فیبر بالا، برای چندین بیماری مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سلامت دستگاه گوارش و التهاب سیستمیک مفید است.

مصرف کرفس در اندازه توصیه شده آن برای جلوگیری از مصرف بیش از حد مواد مغذی، که اثرات آن هنوز به طور کامل بررسی نشده است، ضروری است

لیموناد چای سبز

طرز تهیه لیموناد چای سبز برای کاهش وزن و افزایش متابولیسم

وازلین

10 کاربرد غیر معمول وازلین که احتمالاً هرگز به آن فکر نکرده اید

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا