۹گام‌ اصلی برای ارتقا رتبه وب‌سایت

دوشنبه 27 خرداد 1398 گوناگون
۹گام‌ اصلی برای ارتقا رتبه وب‌سایت

 

گام اول

از آنجایی که حیات وب‌سایت شما به معرفی آن به گوگل بستگی دارد، دسترسی راحت گوگل به صفحه‌های وب‌سایت شما اهمیت زیادی پیدا میکند. به‌عبارت دیگر به هر اندازه که دسترسی راحت‌تری را برای گوگل جهت زیر و رو کردن صفحه‌های وب‌سایت خود فراهم کنید، به همان اندازه نیز احتمال افزایش رتبه وب‌سایت شما بیشتر خواهد شد. خوشبختانه انجام این کار از چیزی که به‌نظر می‌رسد ساده‌تر است و یک فایل سایت‌مَپ (SiteMap File)، کار شما را راه خواهد انداخت. این فایل به لحاظ فنی با نام سایت‌مَپ ایکس. ام. ال (sitemap.xml)، شناخته می‌شود و تمامی صفحه‌های وب‌سایت و همچنین زمان آپدیت‌کردن آن‌ها را باید به این فایل اضافه کنید.

برای راهنمایی‌های بیشتر پیشنهاد می‌کنیم سری به صفحه وب‌مستر‌های گوگل (Webmasters webpage) بزنید. پس از اینکه تمامی این موارد را با دقت کامل انجام دادید باید به موتور‌های جستجو زمان لازم را بدهید تا پس از پیدا کردن فایل سایت‌مپ، به قسمت‌های مختلف وب‌سایت شما سر بزنند و با فهرست کردن این قسمت‌ها، اطلاعات کافی را برای نمایش محتوای وب‌سایت شما بدست بیاورند.

جدیدترین توصیه‌های گوگل برای ارتقا رتبه وب‌سایت

گام دوم

حواستان به تنظیماتی که در فایل روبات تی. اکس. تی (robots.txt)، اعمال کرده‌اید باشد. این فایل جلوی ورود بات‌های ناشناس و خطرناک را به وب‌سایت می‌گیرد و استفاده از آن فایده‌های زیادی دارد، اما اگر به درستی تنظیم نشده باشد، اجازه ورود بات‌های مفیدی که موتور‌های جستجو روانه وب‌سایت شما کرده را نیز خواهد گرفت و پس از اینکه بات‌های موتور‌های جستجو به دلیل تنظیمات نادرست این فایل در ورود به سایت شما به در بسته خوردند، قادر به شناسایی محتوای وب‌سایت نخواهند بود و در نتیجه به هر اندازه هم که محتوای خوبی تولید کنید و وب‌سایت خود را به لحاظ اصول سئو به‌روز نگه دارید، باز هم نباید امیدی به کسب رتبه در گوگل داشته باشید.

گام سوم

دقت فرآیند طراحی وب‌سایت را نباید دست کم گرفت و زمانی که یک وب‌سایت را توسعه می‌دهید احتمال ایجاد صفحه‌های تکراری وجود دارد. از طرف دیگر نرم‌افزار‌های مدیریت وب‌سایت نیز گاهی اوقات صفحه‌های تکراری ایجاد می‌کنند و در صورت ایجاد صفحه‌های تکراری، بات‌هایی که موتور جستجوی گوگل به وب‌سایت شما ارسال کرده است قادر به تشخیص صفحه‌ای که از آن چندبار تولید شده نخواهند بود و پیشنهاد می‌کنیم هر چند وقت یک بار، تمام صفحه‌های وب‌سایت را بررسی کرده و در صورت مشاهده صفحه‌های تکراری، حتماً این صفحه‌ها را حذف نمایید.

گام چهارم

در حال حاضر سیستم مدیریت وب‌سایت وُرد‌پرس (WordPress) به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت وب‌سایت به‌حساب می‌آید و نزدیک به ۲۶ درصد از تمامی وب‌سایت‌هایی که در دنیا آنلاین هستند با وردپرس تولید شده اند. از طرف دیگر وردپرس دائم در حال گسترش است و مدیران وب‌سایت چیزی حدود ۴۱.۷ میلیون پست جدید در هر روز در وب‌سایت‌های وردپرسی خود قرار می‌دهند و نزدیک به ۶۰.۵ میلیون کامنت در هر ماه در وب‌سایت‌های وردپرسی ثبت می‌شود.

با این حساب احتمال زیادی وجود دارد وب‌سایتی که از آن استفاده می‌کنید با وردپرس توسعه داده شده باشد. به این ترتیب پیشنهاد می‌کنیم اگر وب‌سایت وردپرسی دارید، حتماً از آن نسخه استاتیک (Statics)، تولید و ذخیره نمایید. انصافاً باید اعتراف کرد گوگل تعامل خوبی با وب‌سایت‌های داینامیک (Dynamic) دارد، اما به قول قدیمی‌ها کار از محکم‌کاری عیب نمی‌کند و از آنجایی که تهیه نسخه استاتیک از وب‌سایتی که با وردپرس توسعه داده شده است کار بسیار ساده و راحتی است پیشنهاد میکنیم حرف ما را زمین نیاندازید و حتماً از وب‌سایت خود نسخه استاتیک تهیه نمایید.

به شما اطمینان خاطر می‌دهیم اطلاعاتی که در نسخه استاتیک وب‌سایت وجود دارد کمک زیادی به گوگل برای تشخیص محتوای شما خواهد کرد.

گام پنجم

همان‌گونه که در ابتدا اشاره کردیم بات‌های گوگل، صفحه‌های وب‌سایت را با آدرس‌های یو. آر. اِل آن‌ها پیدا می‌کنند و به همین دلیل نیز توصیه می‌شود تا جایی که امکان دارد، آدرس‌های واضح و مشخصی را برای صفحه‌های وب‌سایت انتخاب نمایید. بیشتر سیستم‌های مدریت محتوا، صفحه‌هایی که در وب‌سایت تولید می‌شود را به صورت خودکار نام‌گذاری می‌کنند و به همین دلیل این صفحه در بیشتر مواقع به جای اینکه نام درست و درمان و قابل درکی داشته باشند، عملاً شماره‌گذاری شده‌اند.

به این ترتیب پیشنهاد می‌کنیم به جای استفاده از نام‌های پیش‌فرض برای آدرس لینک صفحه‌های وب‌سایت از نام‌های واضح و معنی‌دار کمک بگیرید. برای نمونه به جای آدرس صفحه وب‌سایتی که با شماره‌ای مانند ?page=۴۲۱۳۲ نام‌گذاری شده است از نامی مانند /products/fridges/dynatech-coolfreezepro/ استفاده کنید. این نام موتور‌های جستجو را قانع می‌کند که با صفحه‌ای مربوط به محصولات یک شرکت سر و کار دارد و بدون شک چنین روشی در ارتقا رتبه و‌ب‌سایت تأثیرگذار خواهد بود.

گام ششم

در بالا و در قسمت بهینه‌سازی آف پیج برای شما از اهمیت لینک‌دهی بیرونی گفتیم، اما نباید از لینک‌دهی داخلی غافل شوید و اطمینان خاطر حاصل نمایید که ساختار منطقی و قابل درکی را برای لینک‌دهی محتوای داخل وب‌سایت پیش‌رو گرفته‌اید. پیشنهاد می‌کنیم صفحه‌هایی که در آن‌ها محتوای مهمی دارید را به صفحه اصلی وب‌سایت لینک بدهید. دسته‌بندی محتوا و لینک‌دادن گروهی آن‌ها به یکدیگر باعث می‌شود تا سایت شما مسیریابی خوبی داشته باشد و کاربر به راحتی به محتوای مورد نظر دست پیدا کند، در نتیجه موتور‌های جستجو نیز درک بهتری از لینک‌دهی محتوای داخل وب‌سایت پیدا می‌کنند و بدون شک رتبه چنین وب‌سایتی در موتور‌های جستجو یک سر و گردن بالاتر از وب‌سایت‌های رقیب قرار خواهد گرفت.

برای اینکه منظور از شفاف‌سازی در لینک‌دهی داخلی را روشن‌تر بیان کنیم کافی است تا به این مثال توجه کنید: www.mysite.com/ /news /products /category-1 /category-2 /blog /about /contact

جدیدترین توصیه‌های گوگل برای ارتقا رتبه وب‌سایت

گام هفتم

قانون نانوشته‌ای در بهینه‌سازی وب‌سایت وجود دارد که بر اساس آن باید محتوا را به گونه‌ای بنویسید که نه تنها کاربر بتواند این محتوا را به بهترین شکل ممکن مطالعه کند، بلکه این محتوا برای گوگل نیز قابل درک باشد. به‌عبارت ساده‌تر محتوای شما باید به مذاق گوگل نیز خوش بیاید تا آن را در رتبه‌های بالاتر ببرد. به این ترتیب اطمینان خاطر حاصل کنید واژه‌هایی در وب‌سایت شما مورد استفاده قرار می‌گیرند که کاربران همان واژه‌ها را در گوگل، تایپ و جستجو می‌کنند.

با این حساب بهتر است محتوایی که تولید می‌کنید برای خواندن روبات‌ها و کامپیوتر‌های گوگل نیز آماده شده باشد. از طرف دیگر گوگل تخصص بهتری در رتبه‌گذاری صفحه‌های وب‌سایت‌هایی دارد که در این صفحه‌ها شاهد مطالب متنی بیشتری به جای ویدئو و عکس باشیم. به‌عبارت دیگر می‌توان گفت روبات‌های گوگل تنها متن‌هایی که در صفحه‌وب سایت نوشته‌اید را بررسی می‌کنند و در بررسی مطالبی که در فریم‌ها (Frames)، ویدئو‌ها و عکس‌ها قرار گرفته‌اند ناتوان هستند.

گام هشتم

مخاطب را هرگز نادیده نگرید و به همان اندازه که در نگارش محتوا برای موتور‌های جستجو وسواس به خرج می‌دهید، به همان اندازه نیز نگران مخاطب باشید و محتوای باکیفیت و قابل درکی برای مخاطب تولید کنید. از آنجایی که در گوگل با کلید واژه‌ها سر و کار داریم و کاربران نیز وب‌سایت شما را با کلید‌واژه‌ها پیدا می‌کنند باید دقیقاً همان کلید‌واژه‌هایی را در محتوای خود به کار بگیرید که کاربران آن کلیدواژه‌ها را در قسمت جستجوی گوگل تایپ میکنند.

این کلید‌واژه‌ها باید در محتوایی که تولید کرده‌اید، چندین بار تکرار شود، اما توجه داشته باشید در استفاده از کلیدواژه زیاده‌روی نکنید چرا که نتیجه برعکس دارد و گوگل اصلاً از وب‌سایت‌هایی که محتوای آن‌ها کلیدواژ‌های بی‌شماری دارد خوشش نمی‌آید.

گام نهم

پس از اینکه تمامی مواردی که در گام‌های بالا به آن‌ها اشاره کردیم را با دقت انجام دادید نوبت آن فرا می‌رسد تا لینک‌های خوب و قابل اعتمادی برای افزایش میزان اعتبار یا به‌اصطلاح اتوریتی (authority) وب‌سایت خود آماده کنید. گرفتن لینک از وب‌سایت‌هایی که اتوریتی بالایی دارند تأثیر زیادی در رتبه وب‌سایت دارد و به هر اندازه که انتخاب لینک‌ها با اتوریتی بالا دقت به‌خرج بدهید به همان اندازه نیز احتمال افزایش رتبه وب‌سایت شما وجود دارد.

چه زمانی باید از یک متخصص سئو کمک بگیریم

گام‌هایی که در بالا برای افزایش رتبه وب‌سایت به آن‌ها اشاره کردیم ممکن است در نگاه اول ساده به‌نظر برسد، اما اهمیت زیادی دارد و انجام آن‌ها نیز ممکن است برای شما دشوار باشد. از طرف دیگر حتی اگر دانش خوبی در زمینه کامپیوتر و سئو داشته باشید، باز هم ممکن است به اندازه‌ای در کار و حرفه‌ای که به آن مشغول هستید دچار گرفتاری باشید که وقتی برای رسیدگی به سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت پیدا نشود. با این حساب پیشنهاد می‌کنیم اگر به هر دلیلی نمی‌توانید دستی به سر وضعیت بهینه‌سازی وب‌سایت خود بکشید، حتماً از یک کارشناس مختصص کمک بگیرید.

جدیدترین توصیه‌های گوگل برای ارتقا رتبه وب‌سایت

خوشخبتانه این روز‌ها نه‌تن‌ها متخصصین کاربلدی برای افزایش رتبه وب‌سایت را می‌توان پیدا کرد، بلکه موسسه‌های نیز وجود دارند که تخصص آن‌ها بهینه‌سازی وب‌سایت است و برای اینکار می‌توانید روی آن‌ها حساب باز کنید. لازم به ذکر است دنیای دیجیتال نیز همانند دنیای معمولی دارای افراد متخصص و انسان‌های ناوارد است. به همین دلیل شاهرگ تجارت دیجیتال خود را به دست افرادی که دانش و توانایی آن‌ها به شما اثبات نشده است نسپارید و سعی کنید سراغ موسسه‌ها و افرادی بروید که کارنامه پر و پیمانی در زمینه بهینه‌سازی وب‌سایت داشته باشند و تاکنون وب‌سایت‌های معتبری را ارتقا رتبه داده‌اند.

این کارشناسان، طرح توجیهی کاملی را از برنامه‌هایی که برای بهینه‌سازی وب‌سایت وجود دارد با شما در میان خواهند گذاشت و به احتمال زیاد در کنار بهینه‌سازی وب‌سایت، سرویس‌های دیگری مانند بازاریابی ایمیلی و حضور در شبکه‌ای اجتماعی را نیز به شما پیشنهاد خواهند کرد.

به این نکته نیز اشاره کنیم که شوربختانه در دنیای سئو شاهد کلاه‌برداری‌های زیادی نیز هستیم و در کنار سئو رایج و استاندارد که به آن سئو کلاه‌سفید (White Hat SEO)، گفته میشود، شاهد کلاه‌بردارانی هستیم که آن‌ها را با نام سئو کلاه‌سیاه (Black Hat SEO)، می‌شناسیم و چنین افراد نابکاری در ابتدا باغ سبز و سرخ نشان می‌دهند و مدعی می‌شوند که در عرض مدت کمی، وب‌سایت شما را به صدر رتبه‌های گوگل خواهند رساند.

اما همان‌گونه که شما بهتر از ما می‌دانید تجربه نشان داده است که بار کج به منزل نمی‌رسد و سئو کلاه‌سیاه هرگز ثباتی ندارد و بهتر است با به کارگرفتن گام‌هایی که به آن اشاره کردیم، سلانه‌سلانه مسیر وب‌سایت خود را به سمت رتبه‌های بالاتر گوگل ادامه دهید.

در پایان باید گفت راه‌های رسیدن به رتبه‌های بالای گوگل از چیزی که فکرش را بکنید بیشتر است و اگر شما هم تجربه سودمندی در این زمینه دارید، خواهشمندیم در قسمت نظرات ما و سایر کاربران را از این تجربه‌های مفید باخبر سازید.

توماس ادیسون

اختراعات توماس ادیسون که تا به حال به ثبت نرسیده است

مزایای طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی چیست؟

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا