ویتامین D3 چیست و تفاوت آن با ویتامین D

پنج‌شنبه 7 آذر 1398 سلامت
دشمنان شیمیایی ویتامین D

ویتامین d3 چیست

ویتامین D۳ نوعی ماده استروئیدی است که در مجاورت با نور خورشید به واسطه کلسترول در بدن انسان‌ها و حیوانات ساخته می‌شود. ما به طور کلی به ویتامین D۳، ویتامین D می‌گوییم چون از این ویتامین برای انسان‌ها سخن می‌گوییم اما از نظر علمی ویتامین D مفهوم کلی تری است؛ برای مثال وقتی پیش‌سازهای ویتامین دی در گیاهان باشد به آن (D2Ergostrol گفته می‌شود.
این ویتامین از انواع ویتامین‌های محلول در چربی است و به صورت طبیعی در بافت چربی بدن ذخیره می‌شود.  ویتامین D۳ در مجاورت با نور آفتاب شکسته شده و به صورت گرانول‌های مورد نیاز آزاد می‌شود و مورد استفاده سلول‌ها و عملکرد‌های متابولیکی درون سلولی قرار می‌گیرد.

ویتامین d3 چیست

خواص ویتامین D۳

ویتامین D۳ برای جذب بسیاری از مواد معدنی ضروری بوده و همچنین بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیک بدن را احیا می‌کند. از جمله مهم‌ترین کاربرد‌ها و خواص ویتامین D۳ می‌توان موارد زیر را نام برد:

کاهش افسردگی:

تحقیقات نشان داده است که بین کمبود ویتامین D و احتمال ابتلا به افسردگی ارتباط معناداری وجود دارد. به این ترتیب، افراد دارای درجات مختلف افسردگی با مصرف ویتامین D3 بهبودی سریع‌تری نشان می‌دهند. همچنین آزمایشات انجام شده حاکی از آن است که سطح ویتامین D در بدن بیماران افسرده،‌ پایین است.

تضمین سلامت استخوان و دندان‌ها:

ویتامین D3 جذب عناصری مانند کلسیم و فسفر را بهبود بخشیده و  به این ترتیب به شما در داشتن استخوان‌هایی با تراکم بالا و دندان‌های سالم کمک می کند.

 

کمک به کاهش وزن:

طبق تحقیقات انجام شده ویتامین D و کلسیم، اشتها را کاهش داده و بدین ترتیب می‌توانند به افرادی که قصد کاهش وزن دارند در داشتن یک رژیم غذایی مناسب و رسیدن به وزن ایده آل کمک کنند.

 

کاهش ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی:

بر اساس یافته های محققان جامعه پزشکی آمریکا ثابت شده است که ویتامین D3 می‌تواند از ابتلا به بیماری های خود ایمنی و به ویژه ام اس پیشگیری می کند.

 

تقویت عملکرد دستگاه ایمنی:

مصرف منظم ویتامین D باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف و به ویژه سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد.

 

 

حفظ سلامت عضلات بدن:

ویتامین D محرک لازم جهت انقباضات طبیعی عضلات بدن است. مصرف میزان متعادل آن ضعف‌های عضلانی را بهبود بخشیده، باعث عملکرد صحیح دستگاه قلبی عروقی شده و با بهبود عملکرد کیسه‌های تنفسی به بهبود تنفس کمک می‌کند. آمارها نشان می‌دهد افرادی با سطوح پایین ویتامین D از دردهای عضلانی به ویژه در ناحیه پاها و کمر شکایت فراوان دارند.

 

 

 

عوارض کمبود ویتامین D۳

کمبود ویتامین D۳ به طور کلی با ابتلا به پوکی استخوان در ارتباط است. هم چنین کمبود آن در کودکان می‌تواند بیماری راشیتیسم ایجاد کند. در موارد دیگر کمبود آن می‌تواند سایر اختلالاتی از جمله دیابت، فشار خون بالا،آلزایمر، افسردگی، آسم و مشکلات تنفسی و طیف گسترده‌ای از بیماری‌های خود ایمنی مانند ام اس را ایجاد کرده و یا روند گسترش آن‌ها را سرعت بخشد.

منابع تامین ویتامین D۳

روش‌های متعددی برای تامین ویتامین D۳ مورد نیاز بدن وجود دارد. در ادامه به توضیح برخی از رایج‌ترین این روش‌ها می‌پردازیم.

۱- نور خورشید

همان گونه که پیش از این ذکر شد زمانی که شما در معرض نور خورشید قرار بگیرید، کلسترول موجود در بافت‌های چربی شکسته شده و ویتامین دی ذخیره شده در این بافت‌ها آزاد می‌گردد. با این حال لازم به ذکر است که چنین واکنش‌هایی در بدن می‌تواند در اثر قرارگیری تحت اشعه‌های ماورابنفش با طول موج‌های ۲۸۰ تا ۳۲۰ انجام شود. هم چنین شما نیازمند این هستید که بخش زیادی از بدن را در معرض آفتاب قرار دهید و با قرارگیری دست‌ها و صورت به تنهایی در براب آفتاب، میزان بسیار کمی ویتامین دی در بدن آزاد می‌شود.
خواص ویتامین D3 و نحوه تامین آن در بدن

۲- تامین ویتامین D۳ از طریق تغذیه

ویتامین دی مستقیما از طریق مواد غذایی تامین نمی‌شود با این حال موادغذایی اندکی وجود دارد که می‌تواند پیش ساز‌های سنتز ویتامین دی در بدن را فراهم کند. از جمله این مواد غذایی می‌توان ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، جگر گاو، زرده تخم مرغ، پنیر و قارچ را نام برد. هم چنین میزان پایین‌تری از این پیش ساز‌ها در مواد غذایی دیگری مانند؛ شیر، غلات، ماست، سویا و مارگارین یافت می‌شوند.
خواص ویتامین D3 و نحوه تامین آن در بدن

۳- دارو‌ها و مکمل‌های غذایی

ویتامین دی به شکل قرص و آمپول‌های تزریقی وجود دارد و بسته به نیاز اشخاص در دوز‌های مختلفی عرضه می‌شود. معمولا روش‌های دارویی برای تامین ویتامین D۳ بدن زمانی توصیه می‌شود که فرد با کمبود قابل توجه این ویتامین مواجه باشد. هم چنین در بارداری مصرف این دارو‌ها می‌تواند تا مقادیر قابل توجهی از خطر ابتلا به دیابت بارداری و زایمان زودرس بکاهد.
خواص ویتامین D3 و نحوه تامین آن در بدن
رژیم لاغری شکم

۱۲ توصیه برای از بین بردن چربی شکم

درمان بیماری‌های زنانه با جوش شیرین  

درمان بیماری‌های زنانه با جوش شیرین

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا