علائم هپاتیت حاد

شنبه 11 دی 1400 سلامت

هپاتیت به دو شکل اساسی نمایان میشود: هپاتیت حاد (کوتاه مدت) و هپاتیت مزمن (متجاوز از 6 ماه). علائم هپاتیت حاد کبد، بصورت خیلی ناگهانی ملتهب شود و تهوع، استفراغ، تب و بدن درد عارض شود و یا اینکه هیچ یک از این علائم ظاهر نشود. هپاتیت حاد در طی چند روز تا چند هفته بهبود می یابد . چنانچه التهاب، در طی 6ماه بهبود نیابد، هپاتیت، مزمن خواهد بود.

علائم هپاتیت حاد

علائم هپاتیت حاد

علائم هپاتیت حاد

یک فوق تخصص گوارش و کبد ضمن اشاره به برخی از نشانه‌ها و علایم هپاتیت، گفت: با توجه به شدت بیماری و نوع هپاتیت، سیر بیماری متفاوت است.دکتر سید موید علویان- رییس شبکه کشوری هپاتیت در گفت‌وگو با ایسنا، به برخی از علائم و نشانه‌های بیماری هپاتیت اشاره کرد و گفت: اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی، علامتی مبنی بر وجود بیماری ندارند و بیماری آنها با انجام آزمایش‌های روتین مشخص می‌شود. البته باید توجه کرد که در برخی از بیماران هپاتیت نیز علائم حاد بیماری دیده می‌شود.وی افزود: بر این اساس به دنبال تماس با ویروس مولد بیماری هپاتیت و پس از طی دوره‌ای که از هفته‌ها تا ماه‌ها متغیر است و «دوره کمون» یا «دوره نهفته» بیماری گفته می‌شود، علائم حاد ابتلا به هپاتیت ویروسی ظاهر می‌شوند. باید توجه کرد که علائم و نشانه‌های بیماری‌های کبدی کاملا متغیر است. علائم ابتلا به این بیماری از یک حالت سرماخوردگی و شبه آنفلوانزا، بی‌اشتهایی، ضعف و بی‌حالی، احساس کسالت و تیره شدن ادرار و کم رنگ شدن مدفوع، خارش و سردرد تا حالت یرقان شدید، متغیر است. به این حالت «هپاتیت حاد» گفته می‌شود.علویان با بیان اینکه این علائم خاص یک هپاتیت نبوده و در همه انواع هپاتیت دیده می‌شود، افزود: در 95 درصد موارد بیماری هپاتیت حاد، علائم بیماری به صورت خود به خودی و حتی بدون درمان در مدت چهار تا شش هفته برطرف می‌شوند و ویروس نیز از بدن دفع می‌شود.

علائم هپاتیت حاد

علائم هپاتیت حاد

وی با بیان اینکه در پنج درصد ابتلا به ویروس هپاتیت «بی»، ویروس عامل بیماری در بدن فرد مبتلا، باقی مانده و حالت ناقل ایجاد می‌شود، گفت: تغییر رنگ پوست و چشم‌ها به زردی (یرقان)، پررنگی ادرار (تیره شدن ادرار)، بی‌رنگ شدن مدفوع، سفید شدن رنگ مدفوع، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، خارش بدن، خستگی، بی‌حالی و کاهش توانایی در انجام فعالیت‌های روزانه از جمله نشانه‌ها و علایم این بیماری است.آیا ابتلا به بیماری هپاتیت با مرگ برابر است؟علویان با بیان اینکه ابتلا به بیماری هپاتیت، با مرگ برابر نیست، گفت: با توجه به شدت بیماری و نوع هپاتیت، سیر بیماری متفاوت است. به عنوان مثال خوشبختانه هپاتیت A مرگ‌ومیر بسیار کمی دارد و پس از بهبودی نیز هیچ گونه عارضه‌ای بر جا نمی‌گذارد. در مورد هپاتیت B نیز در اکثر موارد بیمار بهبود می‌یابد و در پنج درصد بیماران، ویروس در بدن آنها باقی مانده و احتمالا با تکثیر خود برای بیمار مشکلاتی را در آینده ایجاد می‌کند. البته هپاتیت C نیز در مدت زمان طولانی مثلا 20 تا 35 سال می‌تواند منجر به نارسایی کبد شود

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

درمان جوش صورت

8 گیاه دارویی معجزه گر

گیاهان موثر برای مقابله با چربی کبد

×

ارسال دیدگاه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا