خوراکی های افسردگی زا
برخی از غذاها بااینکه لذیذ و خوشمزه هستند و به آنها علاقه داریم اما میتوانند روی خلق و خوی ما تاثیراتی بگذارند و باعث بداخلاقی و یا حتی افسردگی ما شوند.
دراینجا چند نمونه از این موادخوراکی را بررسی میکنیم!
تهیه غذاهای مایکروفری آسان است اما مصرف زیاد این غذاها خطر افسردگی را افزایش میدهد.اگر فرد غمگین و ناراحتی هستید یا میخواهید روحیه شاد و خوبی داشته باشید، از مصرف غذاهایی که ثابتشده خلقوخوی شما را تنگ میکنند، خودداری کنید.
شیرینیها خیلی خوشمزهاند. اما پر از اسیدهای چرب و ترانس بالا هستند. چربی بد موجود در این شیرینی واکنشهای بیولوژیکی منفی ایجاد کرده و احتمال تغییر خلقوخوی شما را بالا میبرد. مصرف مداوم غذاهای سرشار از چربی ترانس خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد.
همه طعم یک نوشابه خنک را دوست دارند. اما متأسفانه هر چه قند بیشتری مصرف کنید، بدنتان ملتهبتر میشود. ملتهب شدن چه اشکالی دارد؟ مطالعهای نشان داد که افسردگی با التهاب مغزی در ارتباط است. اگر خوراکیهای شیرین دوست دارید، چند اونس شکلات تلخ بخورید که قند کمی دارد و بهنوبه خود بسیار مفید است.
بهتر است درباره خوردن قهوهی بعدازظهر تجدیدنظر کنید. بااینکه هیچ ارتباط قطعی میان کافئین و افسردگی وجود ندارد، اما این محرک معروف خواب را مختل میکند. بیخوابی و اضطراب ناشی از آن علائم افسردگی را تشدید میکنند. سعی کنید میزان مصرف قهوه را به یک فنجان در روز کاهش دهید.
مصرف الکل برای روحیه شما بسیار بد است. به گفته روانپزشکان، الکل فعالیتهای شیمیایی مغز را بر هم زده و خطر افسردگی را بالا میبرد. بعلاوه، مصرف زیاد الکل در ارتباط اجتماعی فرد مشکل ایجاد میکند و باعث تنهایی و درنتیجه افسردگی فرد میشود. خماری پس از مصرف الکل نیز ممکن است تا چند روز ادامه یابد و شما را مضطرب و عصبی کند.
اگر به بیماری سلیاک هستید، خوردن گلوتن (پروتئینی در گندم و غلاتی مانند جو) تأثیرات زیادی بر خلقوخوی شما میگذارد و به روده کوچک شما آسیب جدی میزند. اما به گفته سازمان Celiac.org، در این افراد مصرف گلوتن خطر افسردگی را نیز بیشتر میکند.
ارسال دیدگاه