
زندگی شخصی گوگوش شاه ماهی موسیقی ایران
چکیده بیوگرافی گوگوش
نام اصلی: فائقه آتشین
لقب: گوگوش
زمینه فعالیت: خوانندگی، سینما
تولد: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۹
محل تولد: تهران، ایران
والدین: صابر آتشین، نسرین
محل زندگی: تهران، لس آنجلس
ملیت: ایرانی
پیشه: خواننده، بازیگر
سالهای فعالیت: ۱۳۳۸–۱۳۵۷ و ۱۳۷۹-اکنون
همسر(ها): محمود قربانی (۱۳۴۶–۱۳۵۱) ، بهروز وثوقی (۱۳۵۴–۱۳۵۵) ، همایون مصداقی(۱۳۵۶–۱۳۶۸) ، مسعود کیمیایی (۱۳۷۶–۱۳۸۲)
فرزندان: کامبیز
گوگوش کیست ؟
فائقه آتشین ملقب به گوگوش از پدر و مادر آذربایجانی که از مهاجران آذربایجان شوروی سابق بودند متولد شد.
گوگوش که با بازیگری شروع کرد و حالا خواننده می باشد، عمل های متعدد زیبایی و ازدواج های مکرر او را همشه در صدر حاشیه ها نگه داشته است.
گوگوش متولد چه سالی است؟
گوگوش متولد ۱۵ اردیهبشت ۱۳۲۹ در خیابان سرچشمه تهران ، خواننده است.
زندگی شخصی گوگوش
خانواده
در سن دو سالگی پدر و مادر گوگوش از هم جدا شدند. گوگوش یک برادر تنی کوچکتر داشت که در سن ۲۴ سالگی براثر رماتیسم قلبی درگذشت و سه برادر ناتنی ازپدرش و یک برادر و یک خواهر ناتنی از مادرش که بعد از جدایی با یک مر دکلیمی ازدواج کرده بود دارد.
علت انتخاب نام گوگوش
پدرش صابر آتشین ساکن شهر سراب آذربایجان شرقی و مادرش نسرین از مهاجرت آذربایجان شوری بودند کسانی که از مهاجرین بودند بیش تر ارمنی مسیحى بودند و اسم هایى چون نینوش ، مینوش و گوگوش بین شان بسیار مرسوم بود.
در واقع گوگوش نامی است ارمنی که مخصوص پسران میباشد. او به دلیل جدایی از مادرش، با دایه بزرگ شد و قد کشید. دایه او را با نام گوگوش صدا میکرد و پس از ورودش به دنیای هنری موسیقی و خوانندگی، همین نام را برگزید.
به همین دلیل پدرش اسم گوگوش را برای دخترک زیبا انتخاب کرد اما ثبت احوال اجازه درج این نام را در شناسنامه نداد.
گوگوش در طی مصاحبههایی که داشته، به صراحت بیان کرده که پدرش این نام را برای او برگزیده است. اما اداره ثبت و احوال به دلیل عجیب بودن این نام، از ثبت آن در شناسنامهاش خودداری کرده است.
سپس از پدر گوگوش خواسته میشود تا یک اسم ایرانی برای فرزندش انتخاب کند که او، فائقه را برمیگزیند. اما این نام فقط برای شناسنامه او در ثبت و احوال است. در صورتی که در مکالمههای غیر رسمی و خانوادگی در محیط خانه، فائقه را به نام گوگوش میخواندند.
کودکی گوگوش
در سن ۲ سالگی پدر و مادرش جدا شدند ، پدر سرپرستی دو فرزندش را برعهده گرفت در همان سن دوسالگی همراه پدر که اکروبات باز (شومن دوره گرد) بود. برای اجراهای خیابانی بعنوان کمک و پارتنر با او کار می کرد.
در همان سن کودکی اگر صفحه ای را یکى دو بار گوش می داد می توانست مثل خود خواننده بخواند و زیر و بم آهنگ را رعایت کند ، شعرِ ترانه را هم زود از بر می شد.
سه ساله بود که پدر با پی بردن به استعدادش وی را به روی صحنه برد تا به اجرای آهنگ های خوانندکان مشهور آن زمان بپردازد که خیلی زود توجه همگان رو به خود جلب کرد.
گوگوش از ۴ سالگی با کار در کنار پدر پول در آورد و زمانی که ۶ ساله بود پدرش برای بار سوم ازدواج کرد و او مجبور بود شب ها برنامه اجرا کند و مدرسه برود و به کارهای خانه هم رسیدگی کند.
گوگوش در سن ۸ سالگی کارخوانندگی را در برنامه های « صبح جمعه رادیو ایران » شروع کرد پس از آن در سنین نوجوانی شروع به اجرای برنامه درکاباره های بزرگ تهران کرد. اولین کاری که به طور مستقل اجرا کرد ترانه« قصه وفا» ساخته« پرویزمقصدی » بود.
شروع بازیگری گوگوش
گوگوش در هفت سالگی اولین فیلم سینمایى خود را بازی کرد و درنهایت در عمر هنری اش تابحال فقط سه بار دیگر تجربه بازیگری در همان سال های اولیه را داشت .
اولین ترانه گوگوش
گوگوش در سن پانزده ساله گی اولین ترانه ی مستقل خود را بهنام شهرزاد قصه گو اجرا کرد او سپس در شانزده ساله گی برای اجرای برنامه به خارج از ایران سفرکرد این مسافرت اولین پرواز به کشورهای خارجی بود.
ازدواج های گوگوش
ازدواج اول گوگوش + طلاق
در سال ۱۳۴۶ وقتی ۱۷ ساله بود با شخصی بنام محمود قربانی ازدواج کرد و سال بعد صاحب یک فرزند پسر بنام کامبیز شد، سپس برای آموزش موسیقی به فرانسه رفت. این زندگی بعد از ۵ سال به طلاق ختم شد.
ازدواج دوم گوگوش + طلاق
گوگوش در سال ۱۳۵۴ با شوهر بهترین دوست خود پوری بنایی بنام بهروز وثوقی ازدواج کرد اما این زندگی یک سال دوام نیاورد و به طلاق دوم وی انجامید.
ازدواج سوم گوگوش + طلاق
او در سال ۵۶ با همایون مصداقی صاحب چند شرکت بیمه ازدواج کرد.
بعد از انقلاب به همراه همسرش از لس آنجلس به ایران بازگشت و بعد از یک ماه بازداشت با تعهد به عدم فعالیت به زندگی عادی خود بازگشت، او ۱۲ سال با همسرش در ایران زندگی کرد و در نهایت سال ۱۳۶۸ از وی جدا شد .

زندگی شخصی گوگوش
ازدواج چهارم گوگوش + طلاق
گوگوش در سال ۱۳۷۰ با مسعود کیمیایی کارگردان صاحب نام سینما ازدواج کرد ۹ سال بعد سال ۷۹ به پیشنهاد یک تیم فیلمساز توانست با گرفتن پاسپورت از اداره گذرنامه از ایران خارج شود.
بعد از حضور در کانادا قرار داد همکاری چندین کنسرت را بست او سال ۸۲ از کیمیایی جدا شد و سال ۸۳ و ۸۵ دو آلبوم منتشر داد که موجب استقبال بی نظیر از وی شد.
گوگوش پس از انقلاب در ایران
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گوگوش به دادگاه احضار شد. در واقع با وقوع انقلاب اسلامی، آواز خواندن زنان در محافل عمومی و در بین اقشار مختلف جامعه، ممنوع اعلام گردید. از این رو، بسیاری از هنرمندان تصمیم گرفتند که به خارج از کشور مهاجرت کنند. اما با اینکه گوگوش در ایالت متحده به سر میبرد، به ایران بازگشت و گوشه گیری را پیشه کرد.
با اینکه سخت گیریهایی در رابطه با موسیقیهای غیر مجاز از سوی دولت صورت میگرفت، اما ترانهها و کاستهای آهنگ گوگوش به وفور در سطح شهرها یافت میشد. صعود مخاطبان موسیقیهای گوگوش بخاطر همین موضوع تا سالهای پس از انقلاب نیز ادامه یافت.
محمد خاتمی رئیس جمهور سال 76، بسیاری از محدودیتها را برداشت و به بعضی از زنان اجازه داد تا در مجالسی که فقط خانمها حضور دارند، بخوانند. البته در این لیست، اسمی از گوگوش به میان نبرده بود. هر چند که توزیع و پخش موسیقی پاپ همچنان رواج داشت و مالکیت آنها هیچ مشکلی نداشت.
مهاجرت دایمی گوگوش به آمریگا
سرانجام پس از بیست و یک سال بعد از گوشه گیری گوگوش در ایران، وی تصمیم گرفت که در سال 79 گذرنامه بگیرد و به خارج از کشورت مهاجرت کند و سپس آلبوم زرتشت را بخواند. البته بخشهایی از این آلبوم در ایران بصورت زیر زمینی ثبت و ضبط شده بود.
او بدلیل مجموعه کنسرتهای بازگشت با استقبال سیل عظیمی از ایرانیان خارج از کشور روبهرو شد. گوگوش سال 83 و 85 به ترتیب آلبومهای آخرین خبر و مانیفست را منتشر نمود. این دو آلبوم هم مورد استقبال بسیاری از ایرانیان قرار گرفت.
بعد از این آلبومها، گوگوش دو سال ساکت ماند و هیچ نوع آلبومی منتشر نکرد. سرانجام او با تور سال 2005 آمریکا شروع به کار کرد. اولین کنسرت او پس از این دو سال، در فروم لسآنجلس برگزار گردید.
در سالهای 2018 و 2019 چندین کنسرت مشترک بین مارتیک و گوگوش در میان مخاطبین موسیقی پاپ با استقبال فراوان روبهرو شد. این همکاری جدید و مشترک آنها سبب استقبال بسیاری شد. همچنین بدلیل محبوبیت آن، این کنسرت مشترک بصورت تلویزیونی از شبکه من و تو پخش گردید.
در همین سالها او از دوستان هنرمند خود تقدیر کرد. هنرمندان بزرگ و برجستهای مانند مارتیک، شماعی زاده، اردلان سرفراز، منوچهر چشم آذر و بسیاری از هنرمندان دیگر در موفقیت گوگوش نقش موثری داشته اند.
گوگوش در برگزاری کنسرتهای دبی و امارات نیز بسیار موفق عمل کرد. قیمت بالای کنسرتهای گوگوش باعث شد تا کنسرتهای گوگوش بعنوان گران ترین کنسرتهای موسیقی پاپ در جهان شناخته شود. بسیاری از هواداران او برای دیدن کنسرتهای گوگوش، مسافتهای بسیاری را بپیماید.
او در حال حاضر در آمریکا ساکن می باشد، عمل هایی متعدد زیبایی و انتشار اخباری از ازدواج گوگوش و همسرش رها اعتمادی نام برده می شود هر از چندگاهی او را به صدر جستجوها می آورد
عمل زیبایی گوگوش
او در حال حاضر در آمریکا ساکن می باشد، عمل هایی متعدد زیبایی و انتشار اخباری از ازدواج گوگوش و همسرش رها اعتمادی نام برده می شود هر از چندگاهی او را به صدر جستجوها می آورد .
آلبوم های قبل از انقلاب گوگوش
- مسبب (همراه با داریوش)
- نیمهٔ گمشدهٔ من
- فصل تازه
- همسفر
- جاده
- مرداب
- کویر
- کوه
- اگه بمونی، اگه نمونی
- پل
- ستاره آی ستاره
- من و گنجشکای خونه
- لحظهٔ بیداری
- در امتداد شب
- دو ماهی
- دو پنجره
- شناسنامه ۱
- شناسنامه ۲
آهنگ های بعد از انقلاب گوگوش
- زرتشت
- ۱۳۸۵ – مانیفست
- ۱۳۸۷ – شب سپید
- ۱۳۸۹ – حجم سبز (همکاری با اردلان سرفراز و فرید زولاند)
- ۱۳۹۱ – اعجاز
- تک آهنگ نوستالژی (اجرای مشترک با ابی)
- ۱۳۹۴ – عکس خصوصی
فیلم های که گوگوش نقش آفرینی کرده
- ۱۳۵۶ – در امتداد شب کارگردان: پرویز صیاد. دیگر بازیگران: سعید کنگرانی – محبوبه بیات، ناصر ممدوح، جهانگیر فروهر
- ۱۳۵۵ – نازنین کارگردان: علیرضا داوودنژاد دیگر بازیگران: چنگیز وثوقی، رضا کرم رضایی
- ۱۳۵۵ – ماه عسل دیگر بازیگران: جمشید مشایخی، بهروز وثوقی، حمیده خیرابادی، رضا کرم رضایی
- ۱۳۵۴ – همسفر دیگر بازیگران: بهروز وثوقی، حمیده خیرابادی، رضا کرم رضایی
- ۱۳۵۴ – شب غریبان دیگر بازیگران: شهرام شبپره، آرمان، جلال
- ۱۳۵۳ – ممل آمریکایی دیگر بازیگران: بهروز وثوقی، حمیده خیرآبادی
- ۱۳۵۱ – بیتا کارگردان: هژیر داریوش دیگر بازیگران: عزتالله انتظامی، پروانه معصومی
- ۱۳۵۰ – احساس داغ دیگر بازیگران: ایرج رستمی، اسدالله یکتا
- ۱۳۵۰ – قصاص دیگر بازیگران: ملک مطیعی، پوری بنایی، فیروزه
- ۱۳۵۰ – آسمون بی ستاره دیگر بازیگران: منوچهر وثوق، جمشید مشایخی، صابر آتشین، سپهرنیا
- ۱۳۴۹ – پنجره دیگر بازیگران: بهروز وثوقی، توران، جهانگیر فروهر
- ۱۳۴۹ – جنجال عروسی دیگر بازیگران: رئوفی، مرتضی احمدی، گیتی فروهر
- ۱۳۴۹ – طلوع دیگر بازیگران: جمشید مشایخی، فخری خوروش
- ۱۳۴۸ – گناه زیبایی دیگر بازیگران: علی آزاد، اسدالله یکتا، لیلا فروهر
- ۱۳۴۷ – شب فرشتگان دیگر بازیگران: کتایون، گیل، نادره، صابر آتشین
- ۱۳۴۷ – سه دیوانه دیگر بازیگران: سپهرنیا، رئوفی، جهانگیر فروهر
- ۱۳۴۷ – ستاره هفت آسمان دیگر بازیگران: فروزان، همایون، منوچهر وثوق
- ۱۳۴۶ – دروازه تقدیر دیگر بازیگران: فروزان، همایون، لیلا فروهر، ایران قادری، ایرج رستمی
- ۱۳۴۶ – چهار خواهر دیگر بازیگران: شهلا، لیلا فروهر، شهین
- ۱۳۴۶ – گنج و رنج دیگر بازیگران: شهین، صابر آتشین
- ۱۳۴۶ – در جستجوی تبهکاران دیگر بازیگران: علی آزاد، محمد فرزین
- ۱۳۴۵ – گدایان تهران دیگر بازیگران: فردین، ایمانوردی، ظهوری، همایون، پوران، سپهرنیا
- ۱۳۴۵ – حسین کرد دیگر بازیگران: ناصر ملک مطیعی، منوچهر نوذری، نادره، منوچهر وثوق، صابر آتشین، ظهوری
- ۱۳۴۵ – فیل و فنجان دیگر بازیگران: همایون، دلیله نمازی
- ۱۳۴۴ – شیطون بلا دیگر بازیگران: همایون، دلیله نمازی، داریوش طلایی
- ۱۳۴۲ – پرتگاه مخوف دیگر بازیگران: جلال، حیدر صارمی، دلیله نمازی
- ۱۳۳۹ – بیم و امید دیگر بازیگران: محسن مهدوی، غلامحسین مفیدی
- ۱۳۳۹ – فرشته فراری دیگر بازیگران: احمد فهمی، صابر آتشین، احمد قدکچیان
یکی از هنرمندان خوب کشورمون خانم گوگوش هستن