دستور پخت باقالی پلو

چهارشنبه 18 مهر 1397 آشپزی
باقالی پلو با ماهیچه

“باقالی پلو” با ماهیچه از غذاهای لذیذ و دوست داشتنی همه ی ایرانی ها است که از دوران صفویه رایج شده است و از غذاهای تجملاتی می باشد.
مواد مورد نیاز برای باقالی پلو با گوشت

  • برنج 4 پیمانه
  • باقالی پاک کرده 2 پیمانه
  • شوید خرد کرده 2 پیمانه
  • ماهیچه یک کیلو
  • برگ بو 2 عدد
  • پیاز 700 گرم
  • زعفران دم کرده نصف پیمانه
  • کره یا روغن جامد 200 گرم
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • آبگوشت یک پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
  • عرق دارچین به مقدار لازم

برای اینکه بتوانید یک باقالی پلوی خوشمزه با ماهیچه درست کنید لازم است به نکاتی که در این دستور گفته می شود به دقت توجه کنید تا بتوانید خوشمزه ترین باقالی پلو با ماهیچه را بپزید.باقالی پلو

باقالی پلو

دستور پخت باقالی پلو با ماهیچه

 

برای این کار ابتدا باید پیازها را به دو روش خرد کنیم نصفی از پیازها را به صورت خلالی و نصف دیگر آن را به صورت نگینی خرد می کنیم .پیاز خلالی را به همراه کمی روغن یا کره در یک ماهیتابه بزرگ تفت میدهیم درحدی که پیازها طلایی نشود.

سپس ماهیچه ها را بر روی پیازها قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا ماهیچه ها به همراه پیاز با حرارت بالا تفت بخورند.وقتی همه جای ماهیچه با پیاز با هم تفت خوردند پیازهای نگینی را به همراه کمی زردچوبه ، فلفل سیاه، دارچین و عرق دارچین را برروی ماهیچه ها اضافه می کنیم.

باقالی پلو با ماهیچه

دارچین خواص فوق العاده ای دارد و اضافه کردن دارچین و عرق دارچین به ماهیچه ها هم عطر و طعم ماهیچه را فوق العاده خوشمزه و لذید خواهد کرد.

در این قسمت با توجه به اینکه ماهیچه ها تفت داده شدند حرارت شعله را کم میکنیم و در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم ماهیچه ها در پیازها و ادویه ها به مدت 6 تا 7 ساعت به آرامی و با شعله ی خیلی کم بپزد بدون اینکه قطره ای آب به آن اضافه کنیم .

فقط هر نیم ساعت یکبار سری به غذا میزنیم و یه جابه جایی کوچک در حد تکان دادن ماهی تابه انجام میدهیم تا خیال مان راحت باشد که ماهیچه ها در حال سوختن نیستند. آب این غذا از پیازی که در آن ریختیم گرفته میشود و جای هیچ نگرانی نیست که غذا بسوزد.

ودر آخر پخت مقداری زعفران دم کشیده برروی ماهیچه ها میریزیم تا خوشرنگ تر شوند و فقط برای اینکه یک ماهیچه فوق العاده خوشمزه درست کنیم در یک صافی کوچک مثل صافی قوری چای یک تیکه هویج ، یک تیکه ساقه کرفس برگ دار، یک حبه سیرو 2 عدد برگ مو قرار می دهیم و در ظرف کنار ماهیچه ها می گذاریم تا عطر و طعم این سبزی ها به خورد ماهیچه ها برود و عطر آن را فوق العاده کند.

وقتی ماهیچه ها به زمان پخت نزدیک شدن برنجی را که از شب قبل خیس کرده بودیم با آب و نمک البته می توان از سنگ نمک هم بخاطرخاصیت درمانی آن استفاده کرد. برنج ها را میپزیم و وقتی مغز برنج پخت آن را آبکشی میکنیم.

شما می توانید قسمتی از برنج را زعفرانی کنید و در انتهای غذا بر روی برنج بکشید و یا می توانید از همان ابتدا قسمتی از برنج آبکش شده را زعفرانی کرده و به همراه بقیه برنج دم کنید.

دقت داشته باشید باقالایی که در این غذا استفاده می شود باید حتما پوست آن گرفته شود و به دو قسمت تبدیل شود و برای راحتی این کار لازم است باقالا ها را به مدت 2 ساعت در نمک قرار دهید تا پوست آن به راحتی گرفته شود . در ضمن باید باقالا ها را از قبل بپزید تا اگر باقلا دیر پز بود در برنج خام نماند و اگر زودپز بود له نشود.

 آموزش درست کردن باقالی پلو

چگونه باقالی پلو با ماهیچه درست کنیم ؟

برای دم کردن برنج به همراه باقالا و شوید قابلمه مناسبی انتخاب میکنیم کمی روغن کف قابلمه می ریزیم و برای ته دیگ از یک نان لواش برای کف قابلمه استفاده می کنیم.

سپس برنج سفید و زعفرانی را به همراه باقالا و شیوید خام خرد شده را مرحله به مرحله در قابلمه میریزیم و در قابلمه را میگذاریم تا برنج با حرارت متوسط ابتدا بخار کند و بعد با حرارت ملایم دم بکشد و آماده شود.

در انتها به سراغ سس غذا می رویم. مقداری از پیازی را که داشتیم سرخ میکنیم و به همراه رب گوجه فرنگی، کره ، زعفران دم کشیده،یک لیوان آب گوشت و کمی آب لیمو در ظرفی می جوشانیم تا قوام بیاید و هنگام کشیدن ماهیچه ها بر روی آن میریزیم.

منبع:نمناک

دستورپخت چیکن آلفردو

دستورپخت چیکن آلفردو

دستور پخت پیتزا مخلوط

دستور پخت پیتزا مخلوط

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا