مزایای سلامتی عدس/3 دستور پخت دال عدس

یکشنبه 28 شهریور 1400 آشپزی ، سلامت
از عدس تا چای ریبوس

عدس: مزایای سلامتی

عدس ها جزو دانه های خوراکی از گروه حبوبات هستند. عدس با پوسته بیرونی یا بدون آن موجود است ، غذای اصلی در بسیاری از مناطق آسیا و شمال آفریقا است. در اینجا همه آنچه باید در مورد عدس ، ارزش غذایی ، فواید و نحوه استفاده از آن در آشپزی بدانید ، آمده است.

عدس یکی از اولین حبوبات کشت شده است ، بنابراین جای تعجب نیست که آنها جزء ضروری رژیم غذایی ما شده اند. آنها مقدار زیادی فیبر و پروتئین را به وعده های غذایی ما اضافه می کنند. قبل از پخت آنها نیازی به خیساندن یک شب ندارند. عدس بسیار مفید و ارزان است ، و این باعث می شود که به شکل گسترده ای از پروتئین با کیفیت بالا انتخاب شود.

عدس اغلب با رنگ مشخص می شود که می تواند از قرمز ، سبز ، زرد ، قهوه ای تا سیاه متفاوت باشد. هر نوع عدس منحصراً از مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان ها تشکیل شده است.

 

خواص بی نظیر عدس برای سلامتی

خواص بی نظیر عدس برای سلامتی

فواید عدس برای سلامتی

عدس برای سلامت قلب مفید است. آنها سرشار از مواد مغذی مفید برای سلامتی هستند که به افزایش HDL ، کاهش LDL و کنترل فشار خون کمک می کنند.

A. عدس سرشار از فیبر است ، بنابراین به حرکت منظم روده و توسعه باکتری های سالم روده کمک می کند. آنها اشتهای شما را کنترل می کنند و شما را از پرخوری باز می دارند. این به کنترل وزن کمک می کند.

 

1. سلامت دستگاه گوارش و روده

فیبر به عنوان یک عامل حجیم کننده در دستگاه گوارش عمل می کند و همچنین احساس سیری ایجاد می کند. عدس سرشار از فیبر است که به حرکت آسان روده و کاهش وزن کمک می کند. فیبر غذایی نامحلول موجود در آنها به جلوگیری از یبوست و سایر اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر و دیورتیکولوز کمک می کند.

 

2. خاصیت آنتی اکسیدانی

عدس مملو از خواص پلی فنول است. اینها گروهی از مواد شیمیایی گیاهی مفید برای سلامتی هستند. پلی فنول ها ، مانند فلاونوئیدها به همراه سایر ترکیبات فعال زیستی ، دارای خواص ضدالتهابی قوی ، آنتی اکسیدانی و محافظ عصبی هستند.

 

3. تثبیت سطح قند خون

فیبر موجود در عدس هضم غذا را کند کرده و به حفظ سطح قند خون کمک می کند. گنجاندن مکرر آنها در رژیم غذایی می تواند به کنترل سطح قند خون در دیابت ، هیپوگلیسمی و همچنین مقاومت به انسولین کمک کند ، که معمولاً در PCOS مشاهده می شد.

 

4. قلب سالم

اگر عدس را به طور منظم مصرف کنید ، خطر کلی بیماری قلبی شما به میزان قابل توجهی کاهش می یابد ، زیرا در کاهش فشار خون معروف است. علاوه بر این ، پروتئین موجود در عدس با آنزیم شیمیایی تبدیل کننده آنژیوتانسین i (ACE) تداخل ایجاد می کند که معمولاً باعث تنگ شدن عروق خونی و افزایش فشارخون شما می شود.

عدس غنی از فولات ، از تجمع بیش از حد هموسیستئین (آمینو اسید رایج در خون ما) جلوگیری می کند. اگر چاق هستید ، بیشتر در معرض بیماری قلبی هستید. آنها همچنین بسیار سیر کننده هستند ، بنابراین شما غذای کمتری می خورید و سطح قند خون خود را تثبیت می کنید.

 

5. منبع پروتئین عالی

از آنجا که عدس حدود 25 درصد پروتئین دارد ، منبع عالی پروتئین برای گیاهخواران و گیاهخواران است. در حالی که حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است ، مقدار متیونین و تریپتوفان محدود است. ترکیب آنها با غلات کامل مشخصات کامل اسیدهای آمینه ضروری را فراهم می کند.

 

خواص بی نظیر عدس برای سلامتی

خواص بی نظیر عدس برای سلامتی

دستور پخت دال عدس سالم هندی

روش پخت ماسور دال تادکا

دال عدس  – 1 فنجان
گوجه فرنگی خرد شده – 1 فنجان
پیاز متوسط ​​ریز خرد شده-1 فنجان
رب سیر و زنجبیل – 1 قاشق چایخوری
کمی زردچوبه
پودر چیلی قرمز – ½ قاشق چایخوری
دانه زیره – ¼ قاشق چایخوری
فلفل قرمز دانه دار-1-2 عدد
برگ گشنیز تازه خرد شده برای تزئین
نمک مطابق سلیقه شما

روش:

عدس ها را کاملاً بشویید و به مدت 15 دقیقه خیس کنید. عدس ، 1/2 قاشق چایخوری نمک ، کمی زردچوبه ، 500 میلی لیتر آب را در اجاق گاز فشرده اضافه کنید و منتظر 3-4 سوت باشید.
در ووک ، روغن را گرم کنید. سپس  زیره را اضافه کنید. پیازهای خرد شده را تا قهوه ای طلایی سرخ کنید. سپس ، زنجبیل ، رب سیر ، ادویه جات ترشی جات ، گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا روغن از مخلوط خارج شود.
دال آب پز را اضافه  کرده وخوب مخلوط کنید.
برای تزئین از برگ گشنیز استفاده کنید.

 

روش پخت سالاد سبز با عدس

یک سالاد تازه برای یک میان وعده سریع ، خوشمزه و در عین حال سالم.

1 فنجان سالاد مخلوط (گوجه فرنگی ، خیار ، کاهو و سایر سبزیجات)
½ پیمانه عدس پخته
1 عدد سیب خلال شده ، ورقه ورقه شده
1 قاشق غذاخوری پنیر فتا خرد شده
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
1 قاشق غذاخوری سرکه شراب قرمز

روش:

سبزیجات ، حدود نیمی از برش های سیب و فتا را به عدس اضافه کنید.
سرکه و روغن زیتون را روی سالاد بریزید.
سالاد را با برش های سیب باقی مانده به عنوان جانبی سرو کنید.

 

روش پخت کاری گل کلم-عدس

یک غذای سالم بدون قلب و بدون گلوتن.

½ فنجان عدس آبکشی شده
1 عدد پیاز خرد شده (کوچک)
2 قاشق چایخوری پودر کاری
¼ قاشق چایخوری زردچوبه
نمک (به سلیقه شما)
4 عدد گوجه فرنگی رسیده و خرد شده
4 فنجان گل گل کلم
1 قاشق چایخوری روغن آفتابگردان
زیره 1 قاشق چایخوری
3-4 حبه سیر ، خرد شده
2 قاشق چایخوری زنجبیل تازه و خرد شده
برگ گشنیز تازه خرد شده
1 قاشق چایخوری شکر قهوه ای
2 قاشق غذاخوری آب لیمو
¼ قاشق چایخوری فلفل
1 فلفل ژالاپنو ، نصف شده

روش:

عدس ، پودر کاری ، نمک ، زردچوبه ، پیاز سرخ شده را به تابه اضافه کنید و حدود 45 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
بعد از پخته شدن عدس و غلظت سس ، گوجه فرنگی ، گلهای گل کلم و فلفل هالاپنو را اضافه کنید. بپزید تا گل کلم نرم شود.
یک ماهیتابه دیگر بردارید و زیره ، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و هم بزنید تا سیر طلایی شود.
فلفل را هم بزنید و روغن و ادویه را با مخلوط گل کلم به تابه اضافه کنید.
آب لیمو ، شکر قهوه ای و گشنیز را مخلوط کنید. با برنج ساده و بخارپز سرو کنید.

gormeh sabzi

قورمه سبزی/ طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و متفاوت گیلانی

ترشی انگور

ترشی انگور خوشمزه و ملس+طرز تهیه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا