استرس / چگونه استرس بر سلامت کلی شما تأثیر می گذارد

شنبه 29 آبان 1400 روانشناسی
استرس

 

استرس یک واکنش طبیعی جسمی و روحی نسبت به تجربیات زندگی است. همه افراد هر از گاهی استرس خود را بروز می دهند. هر چیزی ، از مسئولیت های روزمره مانند کار و خانواده گرفته تا وقایع جدی زندگی مانند تشخیص جدید ، جنگ یا مرگ یکی از عزیزان می تواند استرس ایجاد کند. برای موقعیت های فوری و کوتاه مدت ، استرس می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. این می تواند به شما کمک کند تا با شرایط بالقوه جدی کنار بیایید بدن شما با ترشح هورمون هایی که قلب و ضربان تنفس شما را افزایش می دهند و عضلات را برای پاسخ آماده می کنند ، به استرس پاسخ می دهد.
استرس مزمن می تواند علائم مختلفی ایجاد کند و بر سلامت شما تأثیر بگذارد.
اثرات استرس بر بدن شما

اثرات استرس بر بدن شما

علائم استرس مزمن عبارتند از:

*تحریک پذیری
*اضطراب
*بیخوابی
*خستگی
*گریه غیرمنتظره
*اشتها یا وزن بدن تغیر می کند
*نگرانی بیش از حد
*دشواری در تمرکز
*خستگی
*بی قراری
اثرات استرس بر بدن شما

اثرات استرس بر بدن شما

 

اثرات استرس بر بدن شما

استرس می تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد. توجه به نحوه برخورد با عوامل استرس زای جزئی و مهم از اهمیت زیادی برخوردار است ، بنابراین می دانید چه موقع باید به دنبال کمک باشید. در اینجا پنج نکته وجود دارد که باید در مورد استرس بدانید.

۱-اثرات استرس بر سیستم های تنفسی و قلبی عروقی

هورمون های استرس بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی شما تأثیر می گذارند. در طول استرس ، شما سعی می کنید سریعتر نفس بکشید تا خون غنی از اکسیژن را به سرعت در بدن پخش کنید. اگر در حال حاضر مشکل تنفسی مانند آسم یا آمفیزم دارید ، استرس می تواند تنفس را حتی سخت تر کند. تحت استرس ، قلب شما نیز سریعتر پمپ می کند. هورمون های استرس باعث انقباض رگ های خونی و هدایت اکسیژن بیشتر به عضلات می شوند بنابراین قدرت بیشتری برای اقدام خواهید داشت. اما این امر فشار خون شما را نیز افزایش می دهد. در نتیجه ، استرس مکرر یا مزمن باعث می شود قلب شما برای مدت طولانی بیش از حد کار کند. وقتی فشار خون شما بالا می رود ، خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را نیز تهدید کنید.

۳-اثرات استرس بردستگاه گوارش

تحت استرس ، کبد شما قند خون اضافی (گلوکز) تولید می کند تا انرژی شما را افزایش دهد. اگر تحت استرس مزمن هستید ، بدن شما قادر به هماهنگی با این افزایش اضافی گلوکز نیست. استرس مزمن ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. هجوم هورمون ها ، تنفس سریع و افزایش ضربان قلب نیز می تواند سیستم گوارشی شما را ناراحت کند. به دلیل افزایش اسید معده ، احتمالاً دچار سوزش معده یا ریفلاکس اسید می شوید. استرس زخم ایجاد نمی کند (باکتری به نام H.pylori اغلب ایجاد می شود) ، اما می تواند خطر ابتلا به آنها را افزایش دهد و باعث بهبود زخم های موجود شود. استرس همچنین می تواند بر نحوه حرکت غذا در بدن تأثیر بگذارد و منجر به اسهال یا یبوست شود. ممکن است حالت تهوع ، استفراغ یا معده نیز داشته باشید.

۴-اثرات استرس بر جنسی و سیستم تولید مثل استرس

هم برای جسم و هم برای ذهن طاقت فرسا است. از دست دادن اشتیاق خود در هنگام استرس مداوم غیر معمول نیست. اگرچه استرس کوتاه مدت ممکن است باعث شود مردان بیشتر هورمون مردانه تستوسترون تولید کنند ، اما این اثر دوام ندارد. اگر استرس برای مدت طولانی ادامه یابد ، سطح تستوسترون یک مرد شروع به کاهش می کند. این می تواند در تولید اسپرم تداخل ایجاد کرده و باعث اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی شود. استرس مزمن همچنین ممکن است خطر ابتلا به اندام های تولید مثل مردان مانند پروستات و بیضه را افزایش دهد.

هیپنوتیزم اریکسونی چیست

هیپنوتیزم اریکسونی چیست ودکتر میلتون اریکسون کیست

مهار خشم در اداره

کنترل عصبانیت /25 نکته شکفت انگیز برای کنترل خشم

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا