قطاب / طرز تهیه قطاب یزدی خوشمزه بدون فر

شنبه 22 آبان 1400 آشپزی
ghotab

قطاب یزدی یکی از شیرینی های خوشمزه یزد است که پختن آن نیاز به فر ندارد و تهیه آن در خانه بسیار راحت است قطاب یزدی به روشهای مختلف تهیه می شود و مواد میانی قطاب را بسته به سلیقه خود می توان از گردو و بادام یا پسته استفاده کنید .  در  بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه قطاب یزدی با ماهمراه باشید

مواد لازم برای تهیه قطاب یزدی

  • آرد: ۲ لیوان
  • ماست :نصف لیوان
  • زرده تخم مرغ:۲ عدد
  • کره:۱۰۰ گرم
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن مایع: به مقدار کافی
  • مواد لازم برای مغز قطاب
  • گردو: سه چهارم لیوان
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر قند: سه چهارم لیوان
  • پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری
قطاب یزدی

قطاب

طرز تهیه قطاب یزدی

  1.  برای تهیه قطاب یزدی ابتدا مواد اولیه را یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
  2. یک کاسه مناسب برداریدو دو تا زرده  تخم مرغ را درون کاسه بریزیدو با چنگال خوب هم بزنیدسپس کره نرم شده را اضافه کنید و با همزن برقی یا دستی هم بزنید
  3. بعد ماست را به مواد درون کاسه اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید و بعد روغن را اضافه کنید و به هم زدن ادامه می دهیم  .
  4. در این مرحله آرد و بکینگ پودر 2 بار الک شده را کم کم به مواد اضافه کنیدو با قاشق یا لیسک  مواد را مخلوط کنید و  سپس خمیر را با دست ورزدهید و کم کم آرد را اضافه کنید تا خمیر به دست نجسبد البته دقت کنید زیاد نباید آرد به خورد خمیر داد چرا که کیفیت خمیر پایین می آیدو خمیر سفت می شود.
  5. خمیر آماده شده را گرد کنید  و داخل کاسه قرار دهید و روی آن را سلفون  بکشید و در جای نسبتا گرم قرار دهید تا به مدت ۱ ساعت خمیر در دمای اتاق استراحت کند.
  6.  تا خمیر استراحت می کند مواد میانی قطاب را آماده کنید.
  7. پودر گردو را داخل کاسه ای بریزید و پودرهل،پودر قند و گلاب را به آن اضافه کنید و با قاشق مواد را مخلوط  کنید  و بعد با دست مواد را مخلوط کنید تا خمیری به دست آید.
  8. می توانید به جایی پودر گردو از پودر پسته یا پودر بادام استفاده کنید.مواد میانی قطاب کاملا سلیقه ای است و از هر نوع مغزیجاتی می توانید استفاده کنید.
  9. به اندازه یک حبه قند از مواد میانی بر دارید و به شکل دایره در بیاورید و در ظرفی بچینید.
  10. وقتی خمیر آماده شد  خمیر را کمی ورز دهید و روی تخته آشپزخانه آرد پاشی شده  قراردهید. سپس با وردنه خمیر را باز کنید تا به ضخامت ۲ سانتیمتر برسد . بعد  خمیر  باز شده را با یک قالب گرد یا لیوان قالب بزنید  و ازمواد میانی که به شکل دایره آماده کردید داخل خمیر  قرار دهیدو خمیر را ببندید و با دست گرد کنید یا به  صورت ماه در بیاورید .به این صورت که  خمیر گرد را تا کنید و مواد میانی را داخل آن قرار دهید و لبه های خمیر را روی یکدیگر قرار دهید و با چنگال روی لبه های خمیر فشار دهید  تا لبه های خمیر کاملا بسته شود.
  11. قطاب ها را همان زمان سرخ کردن به مقداری که تابه جا دارد آماده کنید .
  12. سپس روغن مایع مخصوص سرخ کردنی را به مقداری که قطاب ها در آن شناور شوند داخل قابلمه ای متوسط بریزیدو روی حرارت کم قرار دهید تا خوب داغ شود.
  13. وقتی روغن خوب داغ شد به اندازه ای ظرفیت تابه از  قطاب  که به شکل دایره یا ماه آماده کردیدداخل روغن قرار دهید و مداوم قطاب ها را  زیر و رو  کنید تا همه جای قطاب  طلایی شود.
  14. نکته مهم در پختن  قطاب این است که ،از ابتدا که روغن را روی حرارت کم گذاشتید تا داغ شود تا آخرین عدد از قطاب ها که سرخ شود با همین حرارت کم باید سرخ شود تا قطاب مغز پخت شود.
  15. قطاب ها که سرخ شده را از روغن خارج کنید و در صافی قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود. زمانیکه روغن اضافه قطاب ها گرفته شد و از حرارت افتاد آنها را در ظرف پودر قند بغلتانید تا کاملا به پودر قند آغشته شود.
  16. سپس قطاب را در ظرف در دار قرار دهید.

نکته  :

  1.  نکته قابل توجه این که اگر قطاب ها داغ باشند و در پودر قند بغلطانید پودر قند خمیر می شوند و اگر قطاب ها کاملا خنک شده باشند دیگر پودر قند را به خود جذب نمی کنند.
  2. اگر می خواهید قطاب رژیمی داشته باشید قطاب ها را در سینی فر  بچینید و در فر از قبل گرم شده روی درجه حرارت 180 سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید.
  3. اگر پودر قند را دوست نداریدمی توانید قطاب ها را همان طور ساده در ظرف بچینید و کمی پودر پسته روی آن ها بپاشید.
غذاهای ترکی

غذاهای ترکیه

نان ایرلندی

طرز تهیه نان ایرلندی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا