فهرست مطالب :
گوش فیل
گوش فیل یکی از انواع شیرینی های محبوب و خوشمزه ایرانی است که به راحتی می توان این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کرد . البته در پخت آن باید به نکاتی توجه کنید که در زیر به آنها اشاره کردیم . این شیرینی بیشتر در ماه مبارک رمضان برای افطار تهیه می شود، باطرز تهیه گوش فیل خوشمزه با ما همراه باشید. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه حلوای رولی خوشمزه و حلوای کاسه شیرازی و حلوای هویج خوشمزه و مجلسی را مشاهده کنید
مواد لازم برای تهیه گوش فیل
- شیر :۱ فنجان
- شکر :۲ لیوان
- تخم مرغ: ۱ عدد
- آب :۱ لیوان
- آرد :۱ لیوان
- روغن جامد :۳ قاشق غذاخوری
- ماست چکیده :۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش :۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده :۱ قاشق غذاخوری
- گلاب : 1 قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: ۱ قاشق مربا خوری
طرز تهیه گوش فیل
- ابتدا شربت را تهیه می کنیم ، برای این منظور آب و شکر را داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و هم می زنیم تا شکر حل شود .بعد حرارت را ملایم می کنیم تا به جوش بیاید و کمی قوام یابد. زمانیکه شربت غلیظ شد آب لیمو ترش، گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یک دست شود و ۳ دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کاملا سرد شود.دقت کنید غلظت شربت باید کمی رقیقتر از عسل باشد .
- در این مرحله خمیر را آماده می کنیم به این صورت که تخم مرغ را در کاسه بزرگ می شکنیم و شیر و روغن را به آن اضافه می کنیم و با همزن هم می زنیم تا کاملا مخلوط شوند و بعد بیکینگ پودر، ماست چکیده و ۲ قاشق از شربت سرد شده را به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد یک دست شود .
- در این مرحله آرام آرام آرد الک شده را به مواد اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم سپس با دست مواد را مخلوط می کنیم و آرد را تا جایی اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد ولی دقت کنید زیاد آرد به خورد خمیر ندهید چرا که باعث سفت شدن خمیر می شود و سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز ار بین ببرید .
- خمیر را چندین بار با دست باز و بسته می کنیم تا هوای داخل آن نماند، سپس آنرا داخل کاسه قرار می دهیم و روی آن را می پوشانیم و در جای گرم قرار می دهیم تا به مدت ۲ ساعت استراحت کند
- پس از گذشت ۲ ساعت ،خمیر را از داخل کاسه بیرون می آوریم و کمی ورز می دهیم تا هوای آن خارج شود و روی سطح صافی کمی آرد می پاشیم.سپس خمیر را روی سطح صاف قرار می دهیم و با وردنه پهن می کنیم ضخامت خمیر نباید خیلی کم باشد چون گوش فیل خوب پف نمی کند. خمیر را با چاقو به صورت لوزی یار هر شکل دیگری که دوست داریم برش می دهیم.
- در قابلمه ای کوچک با عمق زیاد به اندازه ای روغن می ریزیم که گوش فیل ها در روغن شناور باشد، سپس روی حرارت کم قرار می دهیم تا به خوبی داغ شود
- خمیر برش داده را داخل روغن داغ شده قرار می دهیم تا پف کنند و سرخ و طلایی شوند.گوش فیل ها را داخل روغن زیر و رو می کنیم تا دو طرف آن سرخ شود.
- بعد از طلایی شدن آن ها را با صافی بیرون می آوریم تا روغن اضافی آن خارج شود و داخل شربت سرد شده به مدت 30 ثانیه قرار می دهیم و سپس از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شهد اضافه آنها خارج شود،
- گوشفیل را در ظرف سرو می چینیم و با پودر نارگیل و پسته تزئین می کنیم.
نکات مهم در تهیه گوش فیل
- یکی از مشکلاتی که برای درست گوش فیل داریم این است که خوب پف نمی کند ، اگر روغن به حد کافی داغ نباشد گوش فیل شما پف نمی کند.
- یکی دیگر از دلایل پف نکردن گوش فیل این است که بیش از اندازه آرد اضافه کرده باشیم و خمیر بیش از حد سفت شده باشد.
- اگر شربت بار ما بیش از حد رقیق باشد وقتی آنرا به گوش فیل اضافه کنیم باعث نرم شدن یا خمیر شدن گوشفیل می شود.
ارسال دیدگاه