غذاهای سنتی گیلان بسیار خوشمزه و پر طرفدار است. با طرز تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی با ما همراه باشید. این غذا طعمی منحصر به فرد دارد و برای هر مهمانی مناسب است.
مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی
- سینه یا ران مرغ: ۲ تکه
- زعفران دم کشیده: ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- نمک: به میزان لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- چوب دارچین: به میزان لازم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- آب نارنج تازه: ۵۰ میلی لیتر
- پودر تخم گشنیز: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی
- برای تهیه خورش چغرتمه مرغ ابتدا مرغ را مزه دار کنید. با کمک یک چاقو برشهایی روی سینه و ران مرغ بزنید تا مواد بهتر به خورد گوشت برود.
- سپس تکههای مرغ را در کاسهای گذاشته و زردچوبه، فلفل، نمک، چوب دارچین و پودر تخم گشنیز و آب نارنج را اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید.
- مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید داغ شود. مرغها را به ماهیتابه اضافه کرده و دو طرف آنها را سرخ کنید تا طلایی شود.
- پیازهای نگینی شده را به ماهیتابه اضافه کنید و سرخ کنید تا طلایی شوند.
- سپس مرغ و پیاز سرخ شده را در قابلمه ریخته و ۱ تا ۲ لیوان آب به آنها اضافه کنید و روی شعله ملایم بپزید.
- تخم مرغها را در ماهیتابهای دیگر بپزید. اجازه دهید داغ شود و سپس تخم مرغها را شکسته و هم بزنید تا تکه تکه شوند.
- وقتی مرغها به خوبی پخته شد و کم آب شد، تخم مرغ سرخ شده را به همراه آب نارنج و کمی زعفران به خورشت اضافه کنید.
- اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد.
این غذای خوشمزه را همراه با برنج کته و سیر ترشی میل کنید.
نکته:
- در تهیه چغرتمه از رب گوجهفرنگی استفاده نمیشود اما میتوان به دلخواه مقداری رب گوجهفرنگی تفت داده شده اضافه کرد.
- اگر طعم دارچین را دوست ندارید، میتوانید آن را حذف کنید.
- خورش چغرتمه اگر تند باشد بسیار خوشمزهتر است.
- خورش چغرتمه کم آب و غلیظ تهیه میشود.
- بسیاری برای تهیه خورشت چغرتمه مرغ تخم مرغ را جداگانه سرخ نمیکنند و در ۱۰ دقیقه پایانی پخت به خورشت اضافه میکنند.
ارسال دیدگاه