طرز تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی خوشمزه

چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404 آشپزی
chogterme morge

غذاهای سنتی گیلان بسیار خوشمزه و پر طرفدار است. با طرز تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی با ما همراه باشید. این غذا طعمی منحصر به فرد دارد و برای هر مهمانی مناسب است.

مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی

  • سینه یا ران مرغ: ۲ تکه
  • زعفران دم کشیده: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • چوب دارچین: به میزان لازم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • آب نارنج تازه: ۵۰ میلی لیتر
  • پودر تخم گشنیز: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم

چغرتمه مرغ

طرز تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی

  • برای تهیه خورش چغرتمه مرغ ابتدا مرغ را مزه دار کنید. با کمک یک چاقو برش‌هایی روی سینه و ران مرغ بزنید تا مواد بهتر به خورد گوشت برود.
  • سپس تکه‌های مرغ را در کاسه‌ای گذاشته و زردچوبه، فلفل، نمک، چوب دارچین و پودر تخم گشنیز و آب نارنج را اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید.
  • مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید داغ شود. مرغ‌ها را به ماهیتابه اضافه کرده و دو طرف آن‌ها را سرخ کنید تا طلایی شود.
  • پیازهای نگینی شده را به ماهیتابه اضافه کنید و سرخ کنید تا طلایی شوند.
  • سپس مرغ و پیاز سرخ شده را در قابلمه ریخته و ۱ تا ۲ لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید و روی شعله ملایم بپزید.
  • تخم مرغ‌ها را در ماهیتابه‌ای دیگر بپزید. اجازه دهید داغ شود و سپس تخم مرغ‌ها را شکسته و هم بزنید تا تکه تکه شوند.
  • وقتی مرغ‌ها به خوبی پخته شد و کم آب شد، تخم مرغ سرخ شده را به همراه آب نارنج و کمی زعفران به خورشت اضافه کنید.
  • اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد.

این غذای خوشمزه را همراه با برنج کته و سیر ترشی میل کنید.

نکته:

  1. در تهیه چغرتمه از رب گوجه‌فرنگی استفاده نمی‌شود اما می‌توان به دلخواه مقداری رب گوجه‌فرنگی تفت داده شده اضافه کرد.
  2. اگر طعم دارچین را دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.
  3. خورش چغرتمه اگر تند باشد بسیار خوشمزه‌تر است.
  4. خورش چغرتمه کم آب و غلیظ تهیه می‌شود.
  5. بسیاری برای تهیه خورشت چغرتمه مرغ تخم مرغ را جداگانه سرخ نمی‌کنند و در ۱۰ دقیقه پایانی پخت به خورشت اضافه می‌کنند.
فواید آب پرتقال

طرز تهیه شربت پرتقال خانگی خوشمزه و معطر

پودر پاپریکا

طرز تهیه پودر پاپریکا خانگی خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا