چغرتمه مرغ /طرز تهیه خورشت چغرتمه مرغ خوشمزه گیلانی

سه‌شنبه 7 اردیبهشت 1400 آشپزی
chogterme morge

فهرست مطالب :

1-مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی

2-طرز تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی

چغرتمه مرغ

غذاهای سنتی گیلان بسیار خوشمزه و پر طرفدار است . با طرز تهیه چغرتمه مرغ گیلانی با ما همراه باشید . در بخش آشپزی دایان طرز تهیه  خورش چرتمه سمنانی و غذاهای سنتی شیراز و آبگوشت  بادمجان و کشک کرمانی را ببینید .

مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی

  1.  سینه یا ران مرغ: ۲ تکه
  2. زعفران دم کشیده : ۲ قاشق غذاخوری
  3. فلفل سیاه : به مقدار لازم
  4. نمک : به میزان لازم
  5. زردچوبه: به مقدار لازم
  6.  چوب دارچین : به میزان لازم
  7. تخم مرغ: ۲ عدد
  8. پیاز : ۱ عدد
  9. آب نارنج تازه: ۵۰ میلی لیتر
  10. پودر تخم گشنیز: به مقدار لازم
  11. روغن مایع: به مقدار لازم
چغرتمه مرغ

چغرتمه مرغ

طرز تهیه خورش چغرتمه مرغ گیلانی

  •  برای تهیه چغرتمه مرغ  ابتدا مرغ  را مزه دار کنید به این صورت  با کمک یک چاقو روی سینه و ران مرغ چند برش بزنید. تا مواد بهتر به خورد گوشت مرغ برود  و  زودتر بپزد . سپس تکه های مرغ را  در یک کاسه بگذارید زردچوبه، فلفل، نمک،  چوب دارچین و پودر  تخم گشنیز و آب نارنج اضافه کنید و کاسه در یخچال قرار دهید تا  استراحت کند  (2 تا 3 ساعت )
  • در این مرحله باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید که روغن داخل ماهیتابه روی حرارت  کاملا داغ شود .  مرغ‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید و خوب  دو طرف مرغ  را سرخ کنید تا طلایی شود و مرغ ها را از ماهیتابه خارج کنید .
  • پیازهای نگینی شده را به ماهیتابه اضافه کنید. پیازها را سرخ کنید تا  طلایی شود.
  • سپس مرغ و پیاز سرخ شده را در قابلمه ریخته و  ۱ تا ۲ لیوان آب به ترکیب مرغ و پیازها اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید مرغ‌ ۴۰ دقیقه  تا ۱ ساعت بپزد .
  •  در این مرحله تخم مرغ ها را  بپزید  برای  تهیه تخم مرغ‌ها مقداری روغن  یا کره را داخل یک ماهیتابه بریزید. اجازه دهید ماهیتابه  داغ شود. سپس2 عدد تخم مرغ  شکسته و خوب هم بزنید و در ماهیتابه بریزید و هم بزنید تا تخم مرغ حالت  تکه تکه پیدا کنن
  • وقتی  مرغ ها به خوبی پخته شد و کم آب شد . حالا تخم مرغ سرخ شده را به همراه آب نارنج تازه یا آب لیمو ترش و کمی زعفران به خورشت اضافه کنید.
  • اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد. سپس این غذای خوشمزه را همراه با برنج کته و  سیر ترشی میل کنید.

نکته:

  1. در تهیه چغرتمه از رب گوجه فرنگی فرنگی استفاده نمی شود و زرد رنگ است ولی اگر تمایل داشتید مقداری رب گوجه فرنگی  تفت داده شده اضافه کنید .
  2. اگ  طعم دارچین را در این غذا دوست ندارید  می توانید حذف کنید.
  3.  خورش چغرتمه اگر تند باشد بسیار خوشمزه تر  است .
  4. خورش چغرتمه کم آب و غلیظ تهیه می شود.
  5.  بعضی ها برای  تهیه خورشت چغرتمه مرغ  تخم مرغ را  جداگانه سرخ نمی کنند. بلکه در ۱۰ دقیقه پخت خورش تخم مرغ ها را در یک کاسه می ریزند. مقداری زعفران و فلفل سیاه و نمک به آن اضافه می کنندو با چنگال خوب می زنند. حالا این تخم مرغ ها را به خورشت در حال جوش اضافه می کنند. سپس درب قابلمه را روی آن می گذارند تا تخم مرغ به طور کامل پخته شود.

 

sharbate portegal

شربت پرتقال / طرز تهیه شربت پرتقال خوشمزه خانگی

پودر پاپریکا

پودر پاپریکا / طرز تهیه پودر پاپریکا در منزل و کاربرد آن

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi