خورش قیمه نجفی یکی از غذاهای خوشمزه نذری است که در ماه محرم و صفر تهیه میشود. این خورش مغذی از ترکیب نخود و گوشت و ادویههای معطر تهیه میشود و معمولا در عراق و نجف پخته میشود. در ادامه با طرز تهیه قیمه نجفی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه نجفی
- گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
- نخود یا لپه: ۱ پیمانه
- پیاز: ۲ عدد
- رب گوجه: ۲ قاشق غذا خوری
- کره: ۲۰ گرم
- گلاب: ۱ قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زیره، دارچین، لیموعمانی، پودر هل، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش قیمه نجفی
- لطفاً نخود را یک شب قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس در قابلمه ریخته و روی آن آب اضافه کرده و نیم ساعت بجوشانید و آبکش کنید.
- داخل یک قابلمه کره و کمی روغن ریخته و سپس یک پیاز را نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه ریخته و تفت دهید تا شیشهای شود. مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کرده، در ادامه گوشت را اضافه کنید و تفت دهید و سپس نخود و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید. روی گوشت آب ریخته و اجازه دهید گوشت و نخود پخته و نرم شوند. میتوانید از زودپز استفاده کنید.
- بعد از پخت کامل گوشت، گوشت و نخود را از آب آن جدا کرده و استخوان گوشت را جدا کنید و نخود و گوشت پختهشده را با گوشتکوب خوب بکوبید تا له شود.
- در ادامه داخل یک تابه کمی کره و روغن ریخته و پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و تفت دهید تا طلایی شود، سپس از همه ادویهها به مقدار لازم اضافه کنید و کمی نمک بزنید. رب گوجهفرنگی را به همراه گلاب افزوده و تفت دهید.
- در این مرحله گوشت و نخود کوبیدهشده را اضافه کنید و هم بزنید، سپس آبی که از پخت گوشت و نخود باقیمانده است را به تدریج اضافه کنید تا غلظت شبیه حلیم پیدا کند.
- زعفران را اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم ۱ ساعت جا بیفتد. سپس به همراه برنج میل کنید. نوش جان!
ارسال دیدگاه