ترشی آلبالو یکی از ترشی های خوش رنگ و خوشمزه است که در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلوها طعم بی نظیری دارد. آب ترشی آلبالو بسیار خوشمزه است و به عنوان چاشنی سالاد مورد استفاده قرار می گیرد. این ترشی به راحتی تهیه میشود و اکثرا بدون ادویه است. در اینجا با دو روش تهیه ترشی آلبالو آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه ترشی آلبالو
- آلبالو بدون هسته ۲۰۰ گرم
- زرشک پلویی ۳۰ گرم
- سرکه 3/4 لیوان
- شکر ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری
- تخم گیشنیز و گلپر درسته از هر کدام ۱ قاشق چای خوری
- هل سبز 1 عدد
- برگ بو 1 عدد
- فلفل قرمز به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- آب 1 لیوان
طرز تهیه ترشی آلبالو
- ابتدا هستههای آلبالو را گرفته و آب آن را جدا کنید و کنار بگذارید. از آب آن در ترشی استفاده نکنید. زرشک را پاک کرده، شسته و در روی پارچهای قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
- شکر و نصف آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر قوام بیاید.
- در ظرفی جدا سرکه و نصف لیوان آب و نمک را روی حرارت قرار دهید تا کاملاً جوش آید. صبر کنید تا دو ظرف شکر و سرکه ولرم شود.
- تخم گشنیز، گلپر و هل را با هم کوبیده و فلفل را هم اضافه کنید.
- ظرف شیشهای در دار مناسبی برداشته و شیشه را با جوشاندن استریل کنید. سپس نصف شیشه را آلبالو و زرشک ریخته، برگ بو درسته و بعد ادویهها را افزوده، سپس مابقی آلبالو و زرشک را اضافه کنید تا ظرف پر شود.
- سپس مخلوط آب و شکر و سرکه و نمک را روی آلبالوها ریخته و به مدت 20 روز در یخچال قرار دهید. بعد از این مدت ترشی آلبالو شما آماده است.
☆ نکته: میزان شکر را بسته به ذائقهتان کم یا زیاد کنید.
نکات مهم برای تهیه ترشی آلبالو
- ترشی آلبالو را با رب انار هم درست میکنند اما طرز تهیه اصلی این ترشی با سرکه است.
- ترشی آلبالو را باید در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه ترشی آلبالو حتما از شکر استفاده کنید چرا که تیزی و ترشی سرکه را میگیرد و ترشی را ملس میکند.
- ترشی آلبالو ادویه خاصی ندارد. اما در صورت تمایل یک یا دو حبه سیر پوست گرفته و دو یا سه عدد فلفل تند به شیشه ترشی اضافه کنید تا طعم ترشی تند و تیز شود.
ارسال دیدگاه