طرز تهیه آش کارده شیرازی به سبک سنتی

سه‌شنبه 2 اردیبهشت 1404 آشپزی
ashe karde

آش کارده یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شیراز است که از گیاه کارده تهیه می‌شود. این گیاه به دلیل خواص دارویی‌اش بسیار مورد توجه است و در درمان بیماری‌هایی نظیر دیابت و فشارخون موثر است. در ادامه با طرز تهیه آش کارده آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه آش کارده

  • آرد گندم: ۱ پیمانه
  • ماست یا دوغ به میزان لازم
  • آبغوره: ۱ پیمانه
  • خرده برنج یا جو پرک شده: نصف پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر: به میزان دلخواه
  • شنبلیله خشک: ۲ پیمانه
  • سبزی کارده خرد شده: نیم تا یک کیلوگرم
  • روغن و نمک و فلفل: به میزان لازم

آش کارده

طرز تهیه آش کارده شیرازی

برای تهیه آش کارده ابتدا کارده خشک را در ظرفی مناسبی با مقداری آب به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید. سپس کارده را خارج کرده و آب آن را دور نریزید. کارده و آرد را در یک قابلمه بزرگ با گوشت‌کوب می‌کوبیم تا آرد کاملا به خرد کارده‌ها برود. سپس دوغ یا ماست را اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم و به مدت ۲۴ ساعت در جای گرم قرار می‌دهیم.

بعد از آن، روی شعله متوسط قرار داده و پس از به جوش آمدن، آب کارده را که کنار گذاشته بودیم، اضافه می‌کنیم. مرتب آش را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از پخت سبزی، برنج نیم دانه یا جو پرک را اضافه کرده و اجازه دهید آش یک ساعت دیگر بپزد.

پیاز خلالی شده را در ماهی‌تابه با روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس، شنبلیله، سیر له شده و ادویه‌ها را اضافه کرده و کمی تفت دهید. مخلوط را داخل آش ریخته و ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهید تا بپزد. اگر آش ترش نبود، مقداری آبغوره اضافه کنید.

اگر از کارده تازه استفاده می‌کنید، بعد از شستن آن را خرد کنید و با آرد گندم بکوبید و سپس دوغ یا آبغوره را اضافه کرده و به مدت ۲۴ ساعت در شرایط گرم قرار دهید. سپس همانند روش‌های قبلی آش را بپزید.

shiriny rosi

طرز تهیه شیرینی روسی خوشمزه و پرطرفدار

kangar polo

طرز تهیه کنگر پلو خوشمزه و لذیذ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا