فهرست مطالب
مرغ نمکی بسیار خوشمزه است که در بخش اشپزی مجله دایان طرز تهیه مرغ نمکی بسیار خوشمزهای را با یک کیلو نمک به شما آموزش می دهیم.شاید این روش پخت مرغ یکی از خوشمزهترین مرغهایی باشد که با این روش پخته میشود. خوشطعم، آبدار، مغز پخت با عطر و بوی مرغ بریان و بدون ذرهای نمک اضافهای در مزه آن.علاوه بر خوشمزگی و متفاوت و بینظیر بودن طعم، این مرغ پخت بسیار سادهای دارد و البته غذایی مناسب برای گردشهای فامیلی و دورهمیهای خارج از منزل هم هست،
مواد لازم برای تهیه مرغ نمکی
- مرغ متوسط با پوست یک عدد
- نمک یک بسته
- فلفل سیاه و فلفل قرمزو زعفران و آبلیمو به میزان لازم
- ییاز 2 عدد
- سیر یک بوته
- به میزان لازم سبزیجات معطر
طرز تهیه مرغ شکم پر نمکی
- با شنیدن مرغ بریان نمکی، جبهه نگیرید و ادامه مطلب را بخوانید. این مرغ با وجود اینکه در نمک پخته میشود، اصلاً شور نیست و ذرهای از آن نمک زیاد را به خود جذب نمیکند.شاید مقداری از پوست آن به واسطه ترکیب چربی و آبی که در حین پخت از آن خارج میشود، به نمکها بچسبد اما خود مرغ، انگار در حرارت مستقیم بریان شده باشد، مغزپخت و طلایی رنگ خواهد شد.
- برای پخت مرغ نمکی به یک مرغ متوسط با پوست سالم نیاز دارید. علاوه بر آن حدود یک کیلو نمک و مقداری ادویه جات .
- میتوانید مرغ را قبل از پخت در مخلوطی از آبلیمو و زعفران و فلفل سیاه و قرمز بخوابانید تا طعم دار شود پوست و داخل شکم مرغ را به ادویههای خوش عطر مثل زعفران و فلفلسیاه و قرمز آغشته کنید. در صورت تمایل از آویشن هم می توان استفاده کرد.و چند ساعت اجازه دهید تا طعم دار شود و شکم مرغ رابا پیاز نصف شده و یک بوته سیرو سبزیجات معطر پر کنید .و با خلال دندان شکم مرغ را ببندید .و پوست مرغ را با دستمال به خوبی خشک کنید .
- قابلمهای چدن یا روحی بزرگتر از حجم مرغ را در نظر گرفته، آن را شسته، تمیز و خشک کنید. 10 تا 12 سانتیمتر از کف قابلمه را پر از نمک کنید مرغ مورد نظر را روی نمکها گذاشته و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. اگر در فضایی خارج از چاردیواری آپارتمان هستید و از زغال یا چوب برای شعله استفاده میکنید، در قابلمه را گذاشته دقت کنید که شعله زیر قابلمه یکدست و ملایم باشد.
- برای پخت کامل مرغ حدود یک ساعت و نیم زمان لازم است. اگر در منزل هستید که دمکنی روی قابلمه بگذارید و در مدت زمان یک ساعت و نیم به هیچ وجه دمکنی را بر ندارید چون مرغ آب میاندازد و اگر در دل طبیعت به آشپزی مشغولید، از همان شعلهها و زغالهای زیر قابلمه برای حرارتدهی بالای قابلمه هم استفاده کنید
پس از پایان پخت، میبینید که نمکهای زیر مرغ، به خاطر جذب روغن و آب موجود در مرغ سفت شده و دیگر قابل استفاده نیست و مرغ شما طعم بی نظیری دارد.
نکته
اگر میخواهید از فضای باقی مانده بین مرغ و دیوارههای قابلمه که با نمک پوشانده شده استفاده کنید، همچنین مرغتان را با سیب زمینی تنوری میل کنید، کافی است تعدادی سیبزمینی متوسط و یکدست انتخاب کنید. آنها را شسته و به خوبی خشک کرده، با مقداری روغن چرب کرده و با یک چنگال سوراخ کنید. هنگام قرار دادن مرغ در قابلمه، سیب زمینیها را در فضاهای خالی و روی نمکها بگذارید. در طی مدت فرآیند پختِ مرغ، سیبزمینی کبابی با پوست خواهید داشت .
مرغ نمکی چینی( ییم گوک گای)
مرغ نمکی غذی سنتی چین است که در این روش پخت مرغ رطوبت مرغ کاملا حفظ میشود و مرغ اصلا شور نیست .
مواد لازم برای تهیه مرغ نمکی چینی:
- مرغ متوسط با پوست : ۱ عدد
- پودر زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۲ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: ۲ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
- ساقه پیازچه خرد شده: ۳ ساقه
- سیر: ۱ حبه
- سس سویا، روغن زیتون، آبلیمو: به میزان لازم
- نمک درشت: 1 کیلو
طرز تهیه مرغ نمکی چینی
- برای تهیه مرغ نمکی به روش چینی ها ابتدا نمک، پودر زنجبیل، پودر زردچوبه را با سس سویا، روغن زیتون و آبلیمو مخلوط کنید و این ادویه ها را به همه جای مرغ بزنید و ماساژ دهید
- پوست مرغ را نباید جدا نکنید.
- حال مرغ را به مدت ۲ ساعت قرار دهید تا مزه دار شود اگر عجله ندارید مرغ را از شب قبل با این مواد مزه دار کنید.
- برای پختن مرغ باید مرغ را یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- پیازچه را خرد کنید. سیر را له کنید و درون شکم مرغ قرار دهید.و مرغ را در دو لایه کاغذ روغنی یا ورق آلومینیومی قرار دهید و محکم با نخ آشپزی ببندید
- 1 کیلو نمک را درون قابلمه ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط سرخ کنید.بعد از این زمان شعله را خاموش کنید.
- یک قابلمه چدنی یا روحی مناسب بردارید که مرغ در آن جا شود ۱/۳ نمک داغ را کف قابلمه بریزید و به صورت یک نواخت پهن کنید و مرغ پیچیده شده در فویل را روی نمک قرار دهید و روی مرغ را با بقیه نمک داغ کاملا بپوشانید.
- روی قابلمه دم کنی بگذارید و با حرارت ملایم ۱ ساعت آن را بپزید. سپس، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر در حالیکه نمک روی مرغ است بماند تا با نمک داغ پختن مرغ کامل شود .
- اگر مایل هستید مرغ نمکی خود را در فر تهیه کنید، قابلمه در بسته را به مدت ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.
- وقتی نمک کمی خنک شد نمک را خراش دهید و مرغ را با دقت بیرون بیاورید. مرغ را از فویل آلومینیومی یا کاغذ روغنی خارج کرده و آن را خرد کنید.
- مرغ نمکی شما آماده سرو است.
- نکته: در داخل فویل آب مرغ جمع شده که در حین سرو آن را روی مرغ بریزید
ارسال دیدگاه