طرز تهیه دونات خوشمزه در خانه
دونات به عنوان یک میان وعده بین المللی درجهان شناخته می شود .و انواع مختلف شیرین و شور دارد که در بخش قبلی مجله آشپزی دایان طرز تهیه دونات مرغ و دونات سبزیجات را آموزش دادیم که جزء فینگر فودهای خوشمزه است طرز تهیه آنها را ببینید.با طرز تهیه شیرینی دونات خوشمزه در خانه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دونات خوشمزه در خانه
- آرد سفید 4 تا 5 پیمانه
- تـخم مرغ 2 عدد
- شکر 1/2پیمانه
- شیر 1/2 پیمانه
- کره 80 گرم
- وانیل 1/2 قاشق جای خوری
- خمیر مایه 2 قاشق غذا خوری
- نمک یک پیس
- اب ولرم 1/2 پیمانه
طرز تهیه دونات خوشمزه در خانه
براز تهیه دونات خوشمزه در خانه اول خمیر مایه را به همراه آب ولرم و یک قاشق چایخوری شکر داخل یک ظرف بریزید روی ظرف را ببندید . ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک جای گرم قرار دهید تا پف کند و عمل بیاید
مواد اولیه دونات را نیم ساعت بیرون یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند.در ادامه کره نرم شده را همراه شکر با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند، و سپس تخم مرغ و وانیل را هم اضافه کنید و یک تا دو دقیقه دیگر مواد را هم بزنیدتا کاملا مخلوط و یکدست شوند.بعد خمیر مایع عمل آمده را به همراه شیر ولرم اضافه کنیدو هم بزنید و هم زن را خاموش کنید.
سپس آرد را دو مرتبه الک کنید و پس از مخلوط کردن با مقدار کمی نمک، ۴ پیمانه از آرد را به تدریج اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد .زیاد آرد به خورد خمیر ندهیدو با ورز دادن چسبندگی خمیر را کم کنید
خمیر را کمی چرب کرده و در یک کاسه با حجم دو برابر خمیر قرار دهید و روی ان را با سلفون بپوشانید و یک حوله روی آن بینداریدو در جای گرم به مدت یک ساعت قرار دهید تا خمیر استراحت کند باید بعد از یک ساعت حجم خمیر دو برابر شود.
حالا دوباره روی دونات ها را با یک پارچه تمیز بپوشانید تا خشک نشوند، حدود ۳۰ دقیقه دیگر استراحت کنند.
سپس داخل یک ظرف گود به اندازه ای روغن بریزید که دونات ها هنگام سرخ شدن به صورت شناور باشند.
ظرف روغن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود، و دونات ها با کاغذ روغنی زیر دونات بگیرید و به خود خمیر دست نزنید.و در روغن داغ رها کنید حالا با قاشق روی دونات های در حال سرخ شدن روغن داغ بریزید.و تابه را بچرخانید و دونات را زیر و روکنید تا دونات های شما یک دست سرخ شود.
دونات ها را از روغن خارج کنیمد و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی شان خارج شود.
وقتی دونات ها خنک شدند به وسیله شکلات داغ، پودر پسته و یا پودر قند تزیین کنید.
۴نکته مهم طرزتهیه دونات خوشمزه در خانه
● برای اینکه یک دونات با کیفیت داشته باشید حتما باید آن را در روغنی که دمای مناسبی دارد بپزید یعنی روغن دمای زیادی داشته باشید روی دونات سیاه می شود و درون آن نمی پزد و اگر دمای روغن کم باشد زمان زیادی برای پخت دونات نیاز دارید و زیاد روغن جذب می کند
● بعد از آماده شدن دونات و بعد از اینکه مقداری دونات سرد شد برای اینکه عطر خوبی بگیرند بهتر است مقدار کمی وانیل یا پودر هل را با مقداری خاک قند مخلوط کنید و روی دونات ها بریزید.
● حتما از خمیر مایه تازه استفاده کنید تا دونات به خوبی پف کند.
● اگر خمیر مایه نداشتید می توانید به همان اندازه از مخلوط جوش شیرین و آبلیمو استفاده کنید.
ارسال دیدگاه