
نارنج میوهای است که در ایران خصوصا در شیراز به فراوانی تولید میشود و در باغهای معرف شیراز بیشتر درختان درخت نارنج است و شاید به همین دلیل است که اردیبهشت ماه شیراز بوی بهشت می دهد شکوفههای آن که بسیار خوشبو است بهارنارنج نامیده میشود که دمنوش و شربت آن خواص زیادی دارد.
در مقاله قبلی مجله دایان طرز تهیه غذاهای سنتی شیراز را آموزش دادایم اگر علاقمند به تهیه غذاهای سنتی هستید ببینید .
خواص رب نارنج چیست؟
ضد سرطان،
ضد حساسیت
آنتی اکسیدان،محافظ کبد
کاهنده قندو کلسترولخون
پایین آورنده پرفشاری خون
کاهش اوریکاسید
محرک سیستم ایمنی بدن اشاره کرد
طرز تهیه رب نارنج چگونه است ؟
ابتدا نارنج ها را به خوبی شسته و سپس از وسط دو نیم کنید و آب نارنج ها با آب میوه گیری پلاستیکی بگیرید آبمیوه گیری برقی باعث له شدگی هسته نارنج میشوید و رب شما تلخ می شود .چون پوست نارنج به شدت اسیدی است دستکش پلاستیکی بپوشید تادست شما آسیب نبیند .
بعد از گرفتن آب نارنج آ ن را با توری صاف کنید تا هسته و پوره آن گرفته شود و در قابلمه روحی ریخته روی اجاق بگذارید تا بجوشد و کف زرد رنگ رو ی آن را بگیرید و اجازه دهید تا غلیظ شود در صورتی که میخواهید رب نارنج شما طعم ملس داشته باشد، بد نیست در هنگام طبخ رب مقداری شکر به آن اضافه کنید تا از ترشی رب گرفته شود اگر غلظت رب نارنج کافی باشد رب کپک نمی زند ولی اگر رب شما رقیق بود در یخچال نگه داری کنید . همچنین برای اینکه رب نارنج کپک نزند، حتما آن را در ظرف شیشهای خشک و تمیز بریزید.
موارد استفاده از رب نارنج چیست؟
- رب نارنج انواع غذاهای گوشتی را خوش طعمتر می کند . از این رب برای مزه دار کردن کباب مرغ ترش، بادمجان شکم پر، سس مرغ و انواع سالاد استفاده می کنند
- رب نارنج را با سرکه سفید مخلوط کرده و برای سرو ماهی از آن استفاده کنید. این سس طعم و مزه بی نظیری به ماهی سرخ شده میدهد
- اضافه کردن رب نارنج قلیه ماهی و خورشت قورمه سبزی را خیلی خوشمزه تر می کند .
ارسال دیدگاه