خورش بامیه / طرز تهیه خورش بامیه جنوبی با تمر هندی

چهارشنبه 2 تیر 1400 آشپزی
خورش بامیه

فهرست مطالب:

1-طرز تهیه خورش باميه جنوبی

2-طرز تهیه خورش بامیه با مرغ

باميه از آن جمله سبزيجات خوشمزه و پرخاصيت است . خيلي‌ها به‌خاطر بافت لعابدار آن پس از پخت، چندان تمايلي به خوردنش ندارند. ولی  اگر فوت و فن‌هاي پخت و حتي پاك كردن آن را بدانيد و با طعم‌دهنده‌هاي ترش‌مزه آن را طعم‌دار كنيد، مطمئن باشيد که خورش بامیه جز خورشت های خوشمزه است.در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی که با تمر هندی تهیه می شود و طرز تهیه خورش بامیه با مرغ با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش باميه جنوبی:

  • سیر له شده ۴ حبه
  • رب گوجه ‌فرنگی ۱ قاشق سوپ خوری
  • تمر هندی بدون پوست ترش  ۲۰۰ گرم
  • زردچوبه۱ قاشق چای خوری
  • روغن ونمک و فلفل و ادویه خورشتی به مقدار لازم
  • آب جوش به مقدار لازم
  • بامیه 750 گرم
  • گوشت خورشتی بدون استخوان 500 گرم
  • پیاز درشت نگینی خرد شده 1 عدد

خورش بامیه جنوبی

طرز تهیه خورش باميه جنوبی

  1. گوشت را به صورت قيمه‌اي خرد كرده
  2. پياز را هم پوست كنده و ريز خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. سپس تكه‌هاي گوشت را همراه با زردچوبه به روغن اضافه كنيد و تفت دهيد. حالا يك ليوان آب جوش به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت با حرارت ملايم بپزد.
  3. در اين فاصله تمبرهندي را داخل ظرفی  ريخته و روي آن مقداري آب جوش بريزيد و كناري بگذاريد
  4. سپس باميه‌ها را پاك كنيد و بعد از شستن آن  را سرخ کنید.
  5. وقتي آب گوشت كم شد، رب را اضافه كرده و به همراه گوشت تفت دهيد. بعد باميه‌ها را بيفزاييد و بگذاريد همراه گوشت و رب تفت داده شوند
  6. سيرها را رنده يا له كرده، سپس همراه با ادويه و نمك به مخلوط گوشت و باميه اضافه كنيد. حالا يك استكان آب جوش در خورش بريزيد و اجازه دهيد خورش روي شعله ملايم 20 دقیقه بپزد
  7. در مرحله آخر طبخ خورش، تمبر هندي را صاف کرده  و آب صاف شده آن را داخل خورش بريزيد. بعد از حدود 20  دقيقه هم حرارت را خاموش کنید
نکته :
اگر به خاطر لعاب و لزج شدن باميه بعد از پخت اصولا باميه دوست نداريد، باميه‌هاي ريز را انتخاب كرده و فقط نوك چوب آنها را ببريد که ته بامیه سوراخ نشود و با آنها اين خورش را درست كنيد
خورش بامیه

خورش بامیه

مواد لازم برای تهیه خورش مرغ با بامیه

  • بامیه  :500 گرم
  • مرغ :8 قطعه
  • پیاز :2 عدد
  • عصاره مرغ  :2 عدد
  • رب گوجه فرنگی :3 قاشق غذاخوری
  • ادویه مخلوط :1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو :2 قاشق غذاخوری
  • آب :8 لیوان
  • پودر فلفل سیاه :نصف قاشق چایخوری
  • نمک :1 قاشق چایخوری
  • روغن :به میزان لازم

طرز تهیه خورش بامیه با مرغ

  1.  برای تهیه هر خورشتی که با مرغ تهیه می شود ابتدا مرغ را با نمک و ادویه ها  طعم دار کنید و 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
  2. بامیه ها را تمیز شسته و دم آن را جدا کنید و با کمی روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  3. برای پختن این خورش خوشمزه قابلمه ای مناسب را روی حرات قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.سپس پیاز  نکینی شده  را به روغن اضافه کنید و تفت دهید وقتی کمی طلایی شد  تکه های مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید با پیاز سرخ شود سپس اکر لازم بود ادویه را اضافه کنید
  4. آب جوش و  عصاره مرغ را به مرغ اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید  تا مرغ  به مدت یک ساعت بپزد.
  5. بعد رب گوجه فرنگی سرخ شده   و بامیه را داخل آب مرغ بریزید و بگذارید تا خورش 40 دقیقه دیگر بپزد. در آخر پخت آبلیمو را اضافه کنید . خورش بامیه شما اماده است  با برنج زعفرانی سرو کنید.

rolete morge

رولت مرغ / طرز تهیه رولت مرغ خوشمزه و مجلسی با سبزیجات و پنیر

Khyar shor

خیار شور / طرز تهیه خیار شور خوشمزه و ترد خانگی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا