کوفته غذایی بسیار خوشمزه است که در شهرهای ایران به روشهای مختلف پخته میشود و نامهای متفاوتی به خود میگیرد، از جمله کوفتههای معروف کوفته تبریزی و کوفته سبزی و کوفته هلوی شیرازی. در این مقاله با طرز تهیه دو نوع کوفته کرمانشاهی همراه شما خواهیم بود.
مواد لازم برای تهیه کوفته دست پیچ کرمانشاهی
- نخود پخته شده: 1/5 لیوان
- گوشت دو بار چرخ شده: 600 گرم
- تخم مرغ: 2 عدد
- پیاز رنده شده: 1 عدد
- آرد نخودچی: 2 قاشق سوپخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای داخل دست پیچ:
مغز گردو خرد شده، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو: به میزان لازم
طرز تهیه دست پیچ کرمانشاه
- برای تهیه دست پیچ خوشمزه کرمانشاهی ابتدا مواد اولیه را آماده کنید.
- نخود را به مدت 24 ساعت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را بپزید و له کنید.
- مواد میانی دست پیچ را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده، 2 عدد تخم مرغ، نخود پخته و له شده، آرد نخودچی و مقداری نمک و فلفل ترکیب کنید و خوب ورز دهید تا مایه گوشت چسبندگی لازم را پیدا کند.
- کمی دست خود را خیس کنید و مایه گوشت را در دستتان به صورت لولهای فرم دهید و کمی از مواد میانی را داخل آن قرار دهید.
- سپس کوفتههای آماده شده را داخل ماهیتابهای گود یا قابلمه بچینید و نصف لیوان آب، آبلیمو، رب گوجه فرنگی سرخ شده و مقداری نمک و فلفل و آویشن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و در ظرف را ببندید تا دست پیچها به مدت نیم ساعت پخته شوند. دست پیچهای پخته شده را در ظرف سرو بچینید و با نان و سبزی و ترشی میل کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته شیرین
برای 4 تا 6 نفر
- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- پیاز: 1 عدد
- تخم مرغ: 1 عدد
- برنج: 200 گرم
- نعناع خشک: 25 گرم
- سرکه: 2/3 لیوان
- شکر: 100 گرم
- آب: 1 لیوان
- روغن: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه کوفته شیرین یک غذای لذیذ کرمانشاهی
- برای تهیه کوفته شیرین ابتدا مواد اولیه را آماده کنید.
- برنج را شسته و برای یک ساعت خیس کنید، سپس به همراه کمی آب و نمک بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً پخته و نرم شود. وقتی آب برنج کشیده شد، حرارت را خاموش کنید.
- پیاز را پوست گرفته، رنده کنید و آب آن را بگیرید (آب پیاز گرفته نشود، کوفته وا میرود)، سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
- ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید و سپس نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک را نیز به مواد اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن مواد کنید.
- پس از اینکه مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شدند، تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید تا حالت چسبندگی کوفته بیشتر شود.
- سپس دست خود را کمی خیس کنید و از مایه کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید و در دست خوب گرد کنید. وقتی تمام مواد کوفته را آماده کردید، یک قابلمه مناسب بردارید و کوفتهها را یک ردیف، کف قابلمه بچینید.
- در قابلمه کوچک جداگانه سرکه، شکر، روغن و آب را بریزید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را هم بزنید تا سس کمی غلیظ شود. سپس سس آماده شده را بر روی کوفتهها چیده شده بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و در قابلمه را ببندید و یک ساعت اجازه دهید تا کوفتهها کاملاً پخته شوند.
- کوفته شیرین را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان و سبزی خوردن و ترشی به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو کنید. نوش جان.
ارسال دیدگاه