طرز تهیه کوفته خوشمزه کرمانشاهی 🎉

دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 آشپزی
kofte

کوفته غذایی بسیار خوشمزه است که در شهرهای ایران به روش‌های مختلف پخته می‌شود و نام‌های متفاوتی به خود می‌گیرد، از جمله کوفته‌های معروف کوفته تبریزی و کوفته سبزی و کوفته هلوی شیرازی. در این مقاله با طرز تهیه دو نوع کوفته کرمانشاهی همراه شما خواهیم بود.

مواد لازم برای تهیه کوفته دست پیچ کرمانشاهی

  • نخود پخته شده: 1/5 لیوان
  • گوشت دو بار چرخ شده: 600 گرم
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • پیاز رنده شده: 1 عدد
  • آرد نخودچی: 2 قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم
  • آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای داخل دست پیچ:

مغز گردو خرد شده، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو: به میزان لازم

کوفته

طرز تهیه دست پیچ کرمانشاه

  1. برای تهیه دست پیچ خوشمزه کرمانشاهی ابتدا مواد اولیه را آماده کنید.
  2. نخود را به مدت 24 ساعت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را بپزید و له کنید.
  3. مواد میانی دست پیچ را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
  4. در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده، 2 عدد تخم مرغ، نخود پخته و له شده، آرد نخودچی و مقداری نمک و فلفل ترکیب کنید و خوب ورز دهید تا مایه گوشت چسبندگی لازم را پیدا کند.
  5. کمی دست خود را خیس کنید و مایه گوشت را در دستتان به صورت لوله‌ای فرم دهید و کمی از مواد میانی را داخل آن قرار دهید.
  6. سپس کوفته‌های آماده شده را داخل ماهیتابه‌ای گود یا قابلمه بچینید و نصف لیوان آب، آبلیمو، رب گوجه فرنگی سرخ شده و مقداری نمک و فلفل و آویشن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و در ظرف را ببندید تا دست پیچ‌ها به مدت نیم ساعت پخته شوند. دست پیچ‌های پخته شده را در ظرف سرو بچینید و با نان و سبزی و ترشی میل کنید.

کوفته شیرین

مواد لازم برای تهیه کوفته شیرین

برای 4 تا 6 نفر

  • گوشت چرخ کرده: 250 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • برنج: 200 گرم
  • نعناع خشک: 25 گرم
  • سرکه: 2/3 لیوان
  • شکر: 100 گرم
  • آب: 1 لیوان
  • روغن: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه کوفته شیرین یک غذای لذیذ کرمانشاهی

  1. برای تهیه کوفته شیرین ابتدا مواد اولیه را آماده کنید.
  2. برنج را شسته و برای یک ساعت خیس کنید، سپس به همراه کمی آب و نمک بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً پخته و نرم شود. وقتی آب برنج کشیده شد، حرارت را خاموش کنید.
  3. پیاز را پوست گرفته، رنده کنید و آب آن را بگیرید (آب پیاز گرفته نشود، کوفته وا می‌رود)، سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
  4. ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید و سپس نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک را نیز به مواد اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن مواد کنید.
  5. پس از اینکه مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شدند، تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید تا حالت چسبندگی کوفته بیشتر شود.
  6. سپس دست خود را کمی خیس کنید و از مایه کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید و در دست خوب گرد کنید. وقتی تمام مواد کوفته را آماده کردید، یک قابلمه مناسب بردارید و کوفته‌ها را یک ردیف، کف قابلمه بچینید.
  7. در قابلمه کوچک جداگانه سرکه، شکر، روغن و آب را بریزید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را هم بزنید تا سس کمی غلیظ شود. سپس سس آماده شده را بر روی کوفته‌ها چیده شده بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و در قابلمه را ببندید و یک ساعت اجازه دهید تا کوفته‌ها کاملاً پخته شوند.
  8. کوفته شیرین را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان و سبزی خوردن و ترشی به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو کنید. نوش جان.
کیک آلبالویی

طرز تهیه کیک آلبالویی خوشمزه با خامه فوق العاده

قارچ

آشپزی با قارچ دنبلان کوهی: طعمی بی‌نظیر و یادگار تاریخ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا