کوفته / طرز تهیه 2 نوع کوفته کرمانشاهی خوشمزه

دوشنبه 17 آبان 1400 آشپزی
kofte

کوفته غذای بسیار خوشمزه ای است که در شهرهای ایران  به روشهای مختلف پخته میشود و اسمهای متفاوتی به خود میگیرد از جمله کوفته های معرف کوفته تبریزی و کوفته سبزی و کوفته هلوی شیرازی و ….. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دو نوع کوفته کرمانشاهی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه(کوفته )دست پیچ کرمانشاهی

  • نخود پخته شده :1/5 لیوان
  • گوشت دو بار چرخ شده: 600 گرم
  • تخم مرغ:2 عدد
  • پیاز رنده شده:1 عدد 
  • آرد نخودچی:2 قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن:به میزان لازم
  • روغن:به میزان لازم
  • آب لیمو:2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه:2 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای داخل دست پیچ

مغز گردو خرد شده ، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو:به میزان لازم

 

کوفته

کوفته کرمانشاهی

طرز تهیه دست پیچ کرمانشاه

  1. برای تهیه دست پیچ خوشمزه کرمانشاهی ابتدا مواد اولیه را آماده کنید
  2. نخود رابه مدت  24 ساعت خیس کنید و چند با آب آن را عوض کنید  تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را بپزید و له کنید
  3. مواد میانی دست پیچ را با هم مخلوط کنیدو کنار بگذارید.
  4.  در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده ، 2 عدد تخم مرغ ، نخود پخته و له شده ، آرد نخود چی و مقداری نمک و فلفل با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهیدتا مایه گوشت چسبندگی لازم را پیدا کند.
  5. کمی دست خود را خیس کنید و مایه گوشت را در دستتان به صورت لوله ای فرم دهید و کمی از مواد میانی  را داخل آن قرار دهید .
  6. سپس کوفته های آماده شده را داخل ماهیتابه ای گود یا قابلمه  بچینید و نصف لیوان آب ، آبلیمو ، رب گوجه فرنگی سرخ شده و مقداری نمک و فلفل و آویشن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و در ظرف را ببندید تا دست پیچ ها  به مدت  نیم ساعت  پخته شوند.دست پیچ های پخته شده را در ظرف سرو بچینید و با نان و سبزی و ترشی میل کنید.
کوفته شیرین

کوفته

کوفته شیرین از غذا‌های محلی کرمانشاه است که بسیار شبیه کوفته برنجی است وبه شکل گرد تهیه می شود. کوفته شیرین بسیار مقوی است و ارزش غذایی بالای دارد. در این بخش با طرز تهیه این کوفته خوشمزه با ما همراه باشید

طرز تهیه خورش آلو گشنیز جنوبی

مواد لازم برای تهیه کوفته شیرین

برای 4 تا 6 نفر

  • گوشت چرخ کرده:250 گرم
  • پیاز:1 عدد
  • تخم مرغ:1 عدد
  • برنج:200 گرم
  • نعناع خشک:25 گرم
  • سرکه:2/3 لیوان
  • شکر:100 گرم
  • آب:1 لیوان
  • روغن:2 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه:به میزان لازم

طرز تهیه کوفته شیرین یک غذای لذیذ کرمانشاهی

  1.  برای تهیه کوفته شیرین ابتدا مواد اولیه را آماده کنید .
  2. برنج را شسته و برای یک ساعت خیس کنید سپس به همراه کمی آب و نمک بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شود، وقتی آب برنج کشیده شد حرارت را خاموش کنید.
  3. پیاز را پوست گرفته، رنده کنید و آب آن را بگیرید( آب پیاز گرفته نشود کوفته وا می رود )، سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
  4. ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید، نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک را  نیز به مواد اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن مواد کنید.( ورز دادن مواد کوفته خیلی مهم است باید با ورز دادن مواد چسبندگی لازم را به دست آورند)
  5. پس از اینکه مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شدند، تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید تا حالت چسبندگی کوفته بیشتر شود.
  6.  سپس دست خود را کمی خیس کنیدو از مایه کوفته  به اندازه یک پرتقال بردارید و در دست خوب گرد کنید.وقتی تمام مواد کوفته را آماده کردیدیک قابلمه مناسب بردارید کوفته ها را یک ردیف، کف قابلمه‌ بچینید.
  7. در قابلمه کوچک جداگانه سرکه، شکر، روغن و آب را بریزید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهیدو مواد را هم بزنید تا سس کمی غلیظ شود، سپس سس آماده شده را  بر روی کوفته‌ها چیده شده بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و در قابلمه را ببندید و یک ساعت اجازه  دهید تا کوفته‌ها کاملا پخته شوند..
  8. کوفته شیرین را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان و سبزی خوردن و ترشی به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو کنید . نوش جان
pitza esfnaj va garche

پیتزای اسفناج و قارچ / طرز تهیه پیتزا اسفناج و قارچ در تابه

طرز تهیه خورش به آلو یزدی

خورش به آلو اصیل یزدی + طرز تهیه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا