طرز تهیه کوفته تبریزی شکم پر خوشمزه

چهارشنبه 13 اسفند 1399 آشپزی
kofte tabrizi

 

کوفته تبریزی

کوفته غذای بسیار خوشمزه ای است که در شهرهای مختلف به روشهای مختلف تهیه می شود با طرز تهیه کوفته تبریزی شکم پر با ما همراه باشید. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه کوفته هندی  و کوفته سوئدی و کوفته هلوی شیرازی و کوفته کشک   اصفهانی   را ببینید .

 

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی

  1. گوشت  مغز ران گوساله :750 گرم
  2. ران مرغ بدون استخوان :100 گرم
  3. لپه پخته شده و چرخ کرده: 300 گرم
  4. سبزی  مخصوص کوفته : 500 گرم
  5. سیب زمینی پخته شده :1 عدد
  6. برنج :1 پیمانه
  7. زعفران آب زده: 1 قاشق غذاخوری
  8. آرد نخودچی :1 قاشق غذاخوری
  9. تخم مرغ خام: 1 عدد
  10. پیاز : 1 عدد

مواد میانی کوفته تبریزی :

  1. رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
  2. پیاز داغ: به میزان لازم
  3. آلو خورشتی: چند عدد
  4. تخم مرغ پخته:  2 عدد
  5. گردو: چند عدد

مواد سس کوفته تبریزی :

  1. غوره: نصف پیمانه
  2. زیره نکوبیده :1 قاشق غذا خوری
  3. رب گوجه : 1قاشق غذا خوری
  4. نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
  5. زعفران دم کشیده  : 1 قاشق غذاخوری
  6. گوجه فرنگی :4 عدد
  7. پیاز  : 1عدد
  8. برگ بو :2 عدد

طرز تهیه کوفته تبریزی :

  •   ابتدا سس  کوفته را آماده می کنیم . در یک قابلمه مناسب پیاز نگینی خرد شده را با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود سپس گوجه ها را ریز خرد می کنیم و به  پیاز داغ  اضافه می کنیم  تا نرم شود . یک قاشق رب گوجه اضافه می کنیم، نمک و فلفل و  زعفران  و ادویه  و غوره را روی آن می ریزیم . سپس یک لیتر آب گرم اضافه کرده و می گذاریم  تا به جوش بیاید.
  •  در این مرحله مواد کوفته را آماده می کنیم گوشت گوساله و مرغ  را یک مرتبه چرخ می کنیم  و یک مرتبه هم در دستگاه غذا ساز می ریزیم تا بافت خوبی بگیرد  سپس  به گوشت پیاز  ریز رنده شده  یا چرخ شده که آب آن را گرفتیم  را اضافه می کنیم .
  • سپس لپه چرخ شدو سیب زمینی چرخ شده  را هم اضافه می کنیم نمک و فلفل و زعفران  و تخم مرغ خام و یک قاشق آرد نخودچی را اضافه کرده با دست کامل ورز می دهیم تا چسبندگی کامل پیدا کند.
  • برای خوشمزه شدن کوفته  تبریزی این ترکیب سبزی مهم است  (شوید 100 گرم  و تره 200 گرم  و مرزه 100گرم  و ترخون 50 گرم  و ریحان 50 گرم را  ریز خرد کرده و به ترکیب بالا اضافه کرده دوباره ورز می دهیم . برنج خیس شده  می جوشانیم تا کمی نرم شود و به مواد  اضافه می نماییم.اگر مواد شل باشد دوباره  به آن آرد نخودچی می زنیم .
  •  یک پارچه تنظیف یا  پارچه تمیز نخی نازک را داخل یک کاسه گود قرار داده و مواد آماده شده گوشت را داخل تنظیف می گذاریم.
    مواد میانی کوفته که شامل (رب ، پیاز داغ ، زعفران ، گردو و آلو خیس خورده ، نمک و فلفل همه را با هم مخلوط می کنیم .)  و وسط گوشت را گود کرده تخم مرغ پخته و سایر مواد میانی را وسط گوشت قرار داده و دو طرف تنظیف را گرفته دور تا دور گوشت را جمع می کنیم . دستمان  را با آب گرم خیس کرده و کوفته را کاملاً گرد کرده و درز آن را می بندیم.
    تنظیف را گره زده داخل قابلمه که سس تهیه شده در آن در حال جوش است می اندازیم .  حرارت ابتدای پخت  زیاد باشد و بعد از 20 دقیقه حرارت را کم می کنیم تا کوفته مغز پخت شود و در ضمن سس باید روی کوفته ها را بگیرد . دو عدد برگ بو نیز اضافه کرده که در آخر آن را خارج می نماییم .
  • کوفته به مدت یک ساعت زمان لازم دارد تا پخته شود.وقتی پخته شد تنظیف را از دور کوفته برداشته دوباره داخل قابلمه می گذاریم.حرارت را کم کرده تا سس به خورد کوفته برود.کوفته تبریزی آماده است
  • کوفته را با نان و سبزی سرو کنید .

نوش جان

 

shirini seh ard

شیرینی سه آرد / طرز تهیه شیرینی سه آرد خوشمره و ساده بدون فر

khorshe kari sabzijat

خورش کاری / طرز تهیه خورش کاری تایلندی خوشمزه با سبزیجات

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا