مجبوس میگو/ طرز تهیه مجبوس میگو غذای خوش طعم عربی

شنبه 13 شهریور 1400 آشپزی
majbos mygo

مجبوس میگو جزء غذاهای خوشمزه عربی است که با ادویه  فراوان تهیه می شود به مجبوس، مچبوس یا مکبوس هم گفته می شود مجبوس پلوی مخلوطی است که با گوشت مرغ گوشت قرمز یا با گوشت ماهی و میگو تهیه می شود . مجبوس میگو غذای ملی عربستان است و ادویه این غذا بسیار اهمیت  دارد و در طعم آن بسیار تاثیر گذار است. برای تهیه مجبوس میگو از ادویه و سبزیجات تازه استفاده کنید .

 

مواد لازم برای تهیه مجبوس میگو

برای ۴ نفر

  • برنج: ۳ پیمانه
  • میگو : ۸۰۰ گرم
  • پیاز :۲ عدد
  • روغن و کره: به میزان لازم
  • سیر و زنجبیل رنده شده: به میزان لازم
  • زیره، برگ بو و برگ کاری از هر کدام ۲ تا ۳ عدد
  • لیمو عمانی : ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی:۱ قاشق چای خوری
  • گوجه فرنگی :۲ عدد
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای خوری
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چای خوری
  • پودر فلفل قرمز:۱ قاشق چای خوری
  • پودر دارچین : ۱ قاشق چای خوری
  • زعفران: ۱ قاشق چای خوری
  • هل و میخک: هر کدام ۲  عدد
  • فلفل سبز تند ۱ عدد
  • گشنیز تازه خرد شده : 1/2 فنجان
  • شوید تازه: 1/2 فنجان 
  • گشنیز تازه و پیاز داغ برای تزیین

    مجبوس میگو

    مجبوس میگو

طرز تهیه مجبوس میگو خوشمزه عربی

  1. برای تهیه مجبوس میگوی خوشمزه ابتدا میگوی تازه تهیه کنید شهریور فصل میگو است البته در فصلهای دیگه هم میگو هست ولی این ماه میگو بیشتر تو بازار ماهی هست مخصوصا میگوی صورتی بوشهری طعم بسیار خوبی دارد البته تمام غذاهای دریایی به شرطی خوشمزه می شوند که از مواد اولیه  تازه  استفاده کنید .
  2.   برای پخت مجبوس میگو ابتدا پیاز را پس از تمیز کردن نگینی خرد کنید و با روغن  تفت دهید تا کمی طلایی شود سپس سیر و زنجبیل رنده شده بعد زیره، برگ بو و برگ کاری و  مغز لیمو عمانی را اضافه کنید و تفت دهید حرارت ملایم باشد تا ادویه ها نسوزد.
  3. در ادامه  رب گوجه فرنگی را  به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود . بعد گوجه فرنگی ریز خرد شده  زردچوبه و ادویه کاری و پودر فلفل قرمز، پودر دارچین، زعفران دم کشیده شده و هل و میخک را اضافه کرده و همه را با هم  خوب تفت دهید تا یکدست شوند.
  4.  اگر مایل بودید نصف عصاره سبزیجات و فلفل سبز  تند خرد شده را نیز به مواد اضافه کنیدو تفت دهید.
  5. بعد میگو های تمیز شده را اضافه کنید و تفت دهید و در آخر گشنیزه تازه خرد شده و شوید تازه خرد شده  را به مواد اضافه کنید و تفت دهید ترکیب مواد باید پشت سر هم باشد تا مواد نسوزد و در اخر کمی آب جوش  روی مواد بریزید تا میگو ها پخته شوند. این مواد اصلی مجبوس میگو است .
  6.  در این مرحله در قابلمه مناسب آب ریخته تا بجوشید و برنج از قبل  خیس شده را به اب جوش اضافه کنید و بسته به نوع برنج 7 تا 10 بعد آبکش کنید  یا به صورت کته بپزید . با این صورت که اگر برنج را آب کش کردید مواد که به روغن افتاده  را لایه به لای برنج بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد
  7.  یا اگر قصد دارید به صورت کته بپزید برنج از قبل خیس شده را به مواد اصلی مجبوس که آماده شده اضافه کنیدو اجازه دهید  کته دم بکشد.
  8.  سپس مجبوس میگو آماده شده را در ظرف مناسب سرو  بریزید و با گشنیز خرد شده و پیاز داغ تزیین کنید.
طرز تهیه کوکی شکلاتی خوشمزه / 3 نکته مهم در تهیه کوکی شکلاتی

طرز تهیه سالاد ماکارونی

طرز تهیه خورش انار و مرغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا