گراتن یکی از خوشمزهترین پیش غذاها است که اکثر افراد به ویژه بچهها از آن لذت میبرند. این غذای دلچسب میتواند ترکیبی از سبزیجات مختلف یا با پاستا و انواع گوشت تهیه شود. روی این غذا با لایهای از پنیر پوشیده میشود که طعم آن را لذیذتر میکند. در این مقاله، طرز تهیه دو نوع گراتن خوشمزه را با هم بررسی خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و قارچ
- سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
- سینه مرغ: ۲ عدد
- پیاز: ۲ عدد
- فلفل دلمه: ۱ عدد
- قارچ به مقدار لازم
- پنیر پیتزا به میزان لازم
- شیر، کره، آرد (برای سس بشامل)
- نمک، فلفل، آویشن، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه گراتن مرغ و قارچ
- سینه مرغ را به صورت نواری ببرید، نمک و ادویه زده و در تابه تفلون سرخ کنید.
- در تابه دیگر پیاز نگینی شده را سرخ کنید، سپس قارچ خرد شده را اضافه کرده و با حرارت بالا تفت دهید.
- سیبزمینی را به حلقههای نازک برش زده و به مدت ده دقیقه در آب جوش و نمک بپزید.
- کف ظرف پیرکس یا سرامیکی را روغن بمالید و سیبزمینیها را در آن بچینید. سپس مواد گوشتی که درست کردید را روی آن بریزید و در آخر سس بشامل را اضافه کرده و با پنیر پیتزا بپوشانید. ظرف را به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت متوسط در فر قرار دهید و سپس برای ۱۰ دقیقه گریل را روشن کنید تا پنیر طلایی شود.
نوش جان.
مواد لازم برای سس بشامل
- شیر: ۱ لیوان
- روغن: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد: ۱ قاشق غذا خوری
تهیه سس بشامل
- روغن و آرد را با هم مخلوط کنید تا آرد در روغن باز شود. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و شیر را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا سس غلیظ شود. در آخر نمک و فلفل سیاه به دلخواه اضافه کنید.
طرز تهیه گراتن قارچ
- سیر له شده: ۱ حبه
- قارچ ورقه شده: ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- خامه: ½ فنجان
- کره: ۱ قاشق سوپخوری
- سیب زمینی نازک ورقه شده: ۱ کیلو
- پنیر گودا: ۱۵۰ گرم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- شیر: ⅔ فنجان
طرز تهیه گراتن قارچ
- فر را از قبل روشن کنید و دمای آن را به ۴۰۰ درجه فارنهایت برسانید.
- سیبزمینیها را شسته و پوست بگیرید، سپس به شکل حلقههای نازک برش بزنید و دوباره بشویید.
- قارچها را خوب بشویید و به ورقههای نازک برش بزنید.
- داخل کاسهای تخم مرغها را بشکنید و خوب هم بزنید، سپس شیر و خامه را اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
- کف ظرف را با مخلوط سیر و کره چرب کنید، سپس سیبزمینیهای حلقه شده را بچینید و روی آنها قارچ بگذارید.
- مخلوط تخم مرغ و خامه را روی مواد بریزید و ظرف را به مدت یک ساعت در فر بگذارید.
- پس از یک ساعت، پنیر رنده شده را روی آن بریزید و نیم ساعت دیگر در فر بگذارید.
- پس از طلایی شدن گراتن، آن را از فر خارج کنید و پس از خنک شدن برش زده و سرو کنید.
ارسال دیدگاه