ورم معده و روزه داری/ روزه گرفتن برای ورم معده مضر نیست

دوشنبه 30 فروردین 1400 سلامت
درد‌ ورم معده

ورم معده و روزه داری:

افرادی که ورم معده دارند  روزه ممنوعیتی ندارد و اگر تغذیه مناسب  و  مصرف دارو ها بر حسب نیاز در حین روزه داری را طبق نظر پزشک خود را  رعایت کنند روزه گرفتن برای آنها ضرر ندارد . در بخش  سلامت  مجله دایان  مقاله های درباره بیماریهای گوارشی را مطالعه کنید ارتباط گلو درد با مشکلات گوارشی وانچه درباره رفلاکس معده  باید بدانید . و  ورم معده و تشخیص آن . 

در صورت تشدید علائم گوارشی در روزه داری با مصرف دارو، توصیه می شود روزه نگیرد و قضای زوزه را در هنگام بهبود بگیرید. 

 

ورم معده و روزه داری

ورم معده و روزه داری

رژیم غذایی در ایام روزه داری

افرادی که ورم معده دارند اگر  رژیم غذایی مناسب درماه مبارک رمضان رعایت نکنند عوارضی مانند خشکی دهان، آروغ زدن، نفخ شکم، احساس درد یا سنگینی شکم، سوزش سر دل، تهوع، یبوست و تغییرات اشتها دیده شود.

  •  وعده سحری نباید شامل غذاهای حجیم و پرچرب باشد زیرا  باعث برگشت اسید معده به مری می شود ،   استفاده از غذای سبک در وعده سحر باعث تخلیه سریع معده می شود و فرد احساس سنگینی در معده  نمی کند .
  • افرادی که مشکل گوارشی دارند نباید بدون سحری روزه بگیرند.
  • در وعده افطار نیز  نباید حجم زیادی از مواد غذایی  و مایعات مصرف شود و بهتر است افطار در دو نوبت  صورت گیرد یعنی موقع اذان مقدار کمی غذای سبک مصرف و غذای اصلی یکی دو ساعت بعد استفاده شود.
  • موقع افطار  نباید جبران نخوردن غذا در طول روز را  بکنند! چون هم اثرات مفید روزه از بین میرود و هم موجب تشدید  بیماری های گوارشی می شود
  • ریشه ورم معده در فراوان  خوردن آب سرد است، روزه داری نه تنها برای ورم معده ضرری ندارد بلکه  به علّت ایجاد تشنگی، زمینه ساز بهبودی ورم معده می‌باشد.در سطح سلولهای بدن ما بین 300 تا 5000 عدد پمپ سدیم، پتاسیم وجود دارد که این پمپ‌ها سدیم را از داخل سلول به بیرون رانده و پتاسیم را به داخل سلول هدایت می‌کند در اثر مصرف آب سرد فراوان به علّت ایجاد تعادل منفی انرژی در سلولها عملکرد این پمپ‌ها کاهش یافته و در نتیجه سدیم در داخل سلولها حبس شده و آب از خارج سلولها درون سلول سرازیر می‌شود و در نتیجه سلولها متورم می‌شوند، در اثر تورم سلولی عملکرد اندامکهای داخل سلولی مختل می‌شود. بنابراین تولید انرژی درون سلولی نیز متوقف می‌شود و این چرخه معیوب باز ادامه می‌یابد و تورم سلولهای معده بیشتر می‌شود.
ورم معده و روزه داری

ورم معده و روزه داری

در روزه داری به علت  نخوردن آب سرد این چرخه معیوب متوقّف شده و پمپ‌های سدیم-پتاسیم انرژی لازم برای خارج کردن سدیم از داخل سلولها را بدست می‌آورد در نتیجه آب به دنبال سدیم از سلولها خارج شده و سلولهای معده عملکرد طبیعی خود را که یکی از آنها مقاومت در مقابل اثر تخریبی اسید درون معده می‌باشد باز می‌یابند و دیگر اسید معده نمی‌تواند ایجاد ضایعه سطحی و یا زخم معده بنماید.

و لذا دیگر بیمار نیازی به کم کننده ترشح اسید مانند: سایمتیدین، رانتیدین، فاموتیدن و یا داروهای خنثی کننده اسید مانند: آلومینیم ام جی و یا ام جی اِس نخواهد داشت

روزه داری برای سلامت معده و کبدمفید است 

بیماری ریفلاکس معده، در مواردی با خوردن زیاد غذا بیشتر می شود و درد را شدیدتر می‌کند، ولی کم شدن غذا در معده و روزه گرفتن می تواند به کاهش و بهبود این عارضه کمک کند.در سوء هاضمه بدون زخم، با روزه داری و کم خوردن، بیماری تشدید نمی شود. بنابراین این بیماران با توجه به شرایط خود می‌توانند روزه بگیرند.

روزه داری باعث کاهش وزن و بهتر شدن کبد چرب می شود. ولی باید توجه داشت که این کاهش وزن نباید  بیش از اندازه باشد، زیرا صدمه بیشتری به کبد وارد می‌کند.

همچنین در پی مصرف زیاد غذا و چربی در وعده افطار و سحری ممکن است وزن افزایش پیدا کند که این نیز برای کبد چرب خطرناک است.

بنابراین افراد مبتلا به کبد چرب باید با توجه به این موارد روزه بگیرند.

 

فوایده بی نظیر فلفل سیاه

فواید شگفت انگیز فلفل سیاه /6 دلیل که چرا باید فلفل سیاه را بخورید!

جلوگیری از قند خون باسبزیجات

فواید فوق العاده اسفناج/15خواص سلامتی اسفناج

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا