فهرست:
گیمینگ چیست؟
به بازیکنهایی که بهعنوان کاربران بازیهای رایانهای هستند، گیمر میگویند اما بین حرفهایهای دنیای بازی رایانهای، گیمرهای واقعی اشخاصی هستند که بهطور کاملا جدی و حرفهای، شب و روزشان را در دنیای مجازی بازی رایانهای سیر میکنند. اینها که غالبا جوانهای قرن بیستویکمی هستند، ساعتها از روز را خیره به مانیتور هستند و حتی در بسیاری از موارد از گیمینگ بهعنوان شغل خود یاد میکنند.
با پیشرفت تکنولوژی و سیستمهای رایانهای، در چند سال اخیر این امکان فراهم شده است که این بازیکنان حرفهای امکان تولید محتوا بر اساس بازی مورد علاقه خود در فضای نت داشته باشند و کاربران فراوانی را به صفحات شخصی خود جذب کنند.
طی این فرآیند که استریمینگ نام دارد، گیمر حرفهای، حین بازی، صفحه خود را بهطور برخط برای دنبالکنندگانش به اشتراک میگذارد و دنبالکنندگان در صورت رضایت از محتوا مبلغی دلخواه را بهعنوان اعانه به حساب گیمر واریز میکنند.دلارها به حساب گیمر میرود و حالا دیگر او فقط یک گیمر ساده نیست بلکه یک گیمر حرفهای به نام «استریمر» خوانده میشود.
استریم چیست؟
به کسی که استریم میکند استریمر گفته میشود، در واقع استریمر به کسی گفته میشود که از بازی که در حال انجام آن است به صورت زنده فیلمبرداری و برای کسانی که در شبکه هایی مثل یوتیوب ، توییچ، آپارات و . . از او حمایت میکنند به نمایش میگذارد تا بازی وی را تماشا کنند .
معمولا استریم چون به صورت زنده انجام می گیرد، هر گیمری که این کار را میخواهد انجام دهد باید قبل از شروع ، کاملا آمادگی لازم برای این کار را داشته باشد، چون علاوه بر زمان زیادی که برای این کار صرف می شود، انرژی زیادی نیز لازم دارد تا بیننده از دیدن استریم خسته نشود .
شما برای استریم کردن نیاز به یک نرم افزار نیاز دارید که معروف ترین آن ها نرم افزار OBS میباشد.
برای شروع کسب درآمد از استریم شما نیاز به یک لپ تاپ با سخت افزار مناسب، اینترنت 4G، نرم افزار OBC، وب کم دارید، اگر در کار خود پیگیر باشید، میتوانید در کمترین زمان درآمد های عالی را تجربه کنید.
استریمر ها کارگردان یک ویدئوی آموزش نیستند،بازیکنان حرفهای هستند که دل مخاطبانشان را ربودهاند. استریمر بازیهایش را در بستر شبکههای اجتماعی بهصورت زنده پخش میکند و شگردهای جدیدی از بازی آنلاین را برای دنبالکنندگانش رو میکند.در این میان با بینندهها و مخاطبان خود ارتباط برقرار میکنند و با توجه به تعداد بینندگانی که دارد، مبلغی از پلتفرمی که روی آن در حال پخش هستند، دریافت میکنند. با این حال، بسیاری از بینندهها هم خودشان کمکهای مالی مختلفی، چه کم و چه زیاد، برای استریمرهای مورد علاقهی خود ارسال میکنند. استریم بازی به عنوان یک شغل، به هیچ وجه کار سادهای نیست و استریمرها معمولا مجبورند روزانه یا طبق برنامهای مشخص، حداقل چند ساعت در یک پخش زنده با مخاطب خود ارتباط برقرار کنند و در غیر این صورت بینندهها یا «فالوئر»های خود را از دست میدهند. «نینجا»، معروفترین و بزرگترین استریمر دنیا، چند وقت پیش طی مصاحبهای گفته بود که اگر یک روز استریم نکند، حدود ۴۰ هزار فالوئر از دست میدهد.
یکی دیگر از در امد های صنعت گیمینگ را میتوان در مسابقات پرشور و حرارت بینالمللی آن و مبالغ درشت دلاری مخارج و جوایز دید. اغلب در بازیهای محبوبی چون «کانتر استریک»، «کال آف دیوتی»، «دوتا ۲» و «پابجی» هر ساله مسابقاتی در عرصه جهانی برگزار میشود که روند اجرای آن مشابه مسابقات دنیای ورزش است.
از همه کشورهای جهان در این مسابقات حضور دارند و یکییکی از معرکه بازیها حذف میشوند و مرحله نهایی آن بهطور حضوری با تعدادی تیم محدود برتر و در سالنهای مخصوص با حضور گسترده تماشاگران برگزار میشود.
معرفی بهترین لپ تاپ های گیمینگ
لپتاپهای مخصوص بازی به دلیل بهرهمندی از CPU و GPU توانمند، برای اموری مانند کاربریهای سنگین ویرایش ویدئو و انجام محاسبات مهندسی هم گزینهی مناسبی به شمار میروند. در ادامه میخواهیم بهترین لپتاپهای گیمینگ بازار ایران را در بازههای قیمتی مختلف معرفی کنیم.
ایسوس TUF F15 یکی از جذابترین لپتاپهای گیمینگ اقتصادی بازار محسوب میشود. پیشوند TUF که مخفف The Ultimate Force (به معنی نهایت نیرو) است، به محصولات گیمینگ رده اقتصادی ایسوس اشاره میکند. شاید موضوع «بهصرفه بودن» در مورد قیمت دلاری آن صحیح باشد؛ ولی در ایران باید نزدیک به ۳۰ میلیون تومان برای خرید این لپتاپ هزینه کنید. از نظر مشخصات فنی، ایسوس کارت گرافیک GTX 1650 Ti با ۴ گیگابایت حافظه گرافیکی را برای این سری در نظر گرفته است که با پردازنده نسل دهم Core i5 همراهی میشود. علاوه بر سختافزار مناسب، ظاهر ایسوس F15 با نورپردازی زرد و نارنجی که نماد برند TUF محسوب میشود، توجه گیمرها را به خود جلب میکند.
لپتاپهای سری G دل جزو خوشساختترین و باکیفیتترین لپتاپهای مخصوص بازی محسوب میشوند و مدل اینسپایرون 3500 هم از این قاعده مستثنا نیست. از نظر قیمت و مشخصات فنی، تفاوت خاصی بین 3500 دل و F15 ایسوس وجود ندارد. این مدل به همان کارت گرافیک GeForce GTX 1650 Ti و پردازنده نسل دهم Core i5 مجهز شده است و کموبیش میتواند بازیهای مختلف را با رزولوشن Full HD اجرا کند. البته لپتاپ G3 دل وزن بیشتری دارد که این اضافهوزن به ظرفیت بیشتر باتری آن در مقایسه با F15 ایسوس برمیگردد. هر دو لپتاپ گزینههای خیلی خوبی بهعنوان لپتاپ گیمینگ با قیمتی کمتر از ۳۰ میلیون تومان بهحساب میآیند؛ بنابراین اینکه کدام را انتخاب کنید، کاملا به سلیقه شما برمیگردد.
از چند سال پیش، سری Y لنوو همواره بهعنوان یکی از بهصرفهترین لپتاپهای گیمینگ دنیا شناخته شدهاند. مدل سال گذشته این لپتاپها یعنی لنوو لیجن Y540 با قیمتی حدود ۳۶ میلیون تومان، پردازنده نسل نهم Core i7 و کارت گرافیک GeForce GTX 1660 Ti را داخل بدنهای باریک و سبک در اختیارتان قرار میدهد. کارت گرافیک GTX 1660 Ti دارای قدرت بهمراتب بیشتری در مقایسه با GTX 1650 Ti است؛ ولی هنوز اختلاف قابل توجهی با GeForce RTX 2060 دارد و از فناوری جذاب Ray Tracing هم پشتیبانی نمیکند؛ بنابراین با اینکه کارت گرافیکی سریعی محسوب میشود و میتواند بازیهای جدیدی مثل Cyberpunk 2077 را با تنظیمات گرافیکی Ultra و دقت Full HD اجرا کند؛ ولی به دلیل پشتیبانی نکردن از Ray Tracing، نمیتواند حداکثر کیفیت بازیهای جدید را نشان بدهد.
یکی از تنها حالتهایی که میتوانید با قیمت کمتر ۴۰ میلیون، صاحب لپتاپی با کارت گرافیک RTX 2060 شوید، این است که به سراغ لپتاپهای سال گذشته نیترو 5 ایسر بروید. اکثر لپتاپهایی که از RTX 2060 استفاده میکنند، قیمتی بیش از ۴۰ میلیون تومان دارند، اما زمان زیادی از معرفی نیترو 5 ایسر گذشته و افت قیمت قابل توجهی داشته است؛ بنابراین میتوانید با قیمتی کمتر از ۴۰ میلیون تومان آن را تهیه کنید. نیترو 5 ایسر برخی از فناوریها و امکانات لپتاپهای بالارده و گرانقیمت را ندارد؛ ولی برای کسی که میخواهد صرفا با لپتاپ بازی کند، بهترین انتخاب در این بازه قیمتی محسوب میشود. مدت زیادی از عمر RTX 2060 میگذرد؛ ولی هنوز کارت گرافیک توانمندی محسوب میشود و میتواند اکثر بازیها را بهراحتی در رزولوشن Full HD با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند. حتی یک سری از بازیها مثل Far Cry 5 و Need for Speed Heat را میتوانید در رزولوشن QHD با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه تجربه کنید. البته نمایشگر لپتاپ Full HD است و برای بازی کردن با رزولوشن QHD باید آن را به مانیتور یا تلویزیون با وضوح تصویر بیشتر از QHD متصل کنید.
لنوو لیجین 5 که یکی از جدیدترین لپتاپهای گیمینگ لنوو محسوب میشود که مثل مدلهای قبلی، قدرت پردازشی زیادی با هزینه معقول در اختیار گیمرها قرار میدهد؛ البته منظور ما از معقول در مورد قیمت دلاری آن است؛ چراکه در بازار ایران، برای خرید مدلهای مختلف لیجن 5 باید ۴۰ الی ۵۰ میلیون تومان هزینه کنید. لنوو لیجن 5 از کارت گرافیک GeForce RTX 2060 بهره میبرد که پیش از این در مورد قدرت پردازشی آن صحبت کردیم. از دیگر مشخصات جذاب لیجن 5 میتوانیم به طراحی زیبا با نمایشگری بدون حاشیه، پردازنده ۶ هستهای Core i7، مقادیر زیادی حافظه رم و SSD و صفحهنمایش IPS با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز اشاره کنیم.
بعید است به دنیای کامپیوترهای مخصوص بازی علاقهمند باشید و نام سری پرداتور را نشنیده باشید. محبوبیت سری پرداتور در دنیای دسکتاپ و لپتاپ مخصوص بازی به دلیل امکانات جذاب و قابلیتهای ویژه آنها است. پرداتور هلیوس 300 ایسر که یکی از جدیدترین لپتاپهای گیمینگ این شرکت محسوب میشود و کمی بیش از ۴۰ میلیون تومان قیمت دارد، از این قاعده مستثنا نیست. از نظر مشخصات فنی هلیون 300 شباهت زیادی با لیجن 5 لنوو دارد. این لپتاپ گیمینگ هم از کارت گرافیک GeForce RTX 2060 بهره میبرد؛ بنابراین خیالتان از اجرای بازیهای مختلف روی نمایشگر Full HD آن راحت است. بهعلاوه این لپتاپ امکانات ویژهای ارائه میکند که آن را در سطح لپتاپهای پرچمدار قرار میدهد. برای نمونه میتوانیم به نمایشگر ۱۴۴ هرتز آن اشاره کنیم که تجربهای عالی در اختیارتان قرار میدهد. بهعلاوه سیستم خنککننده پیشرفته که جلوی افت کارائی سختافزار را میگیرد، از مزایای اصلی این مدل محسوب میشود. به همه اینها، کلید توربو برای افزایش سرعت دستگاه در صورت نیاز و قابلیت تنظیم رنگ نورپسزمینه برای تکتک کلیدها را اضافه کنید.
ارسال دیدگاه