گردشگری خوراک

دوشنبه 6 بهمن 1399 آگهی ، جاذبه های گردشگری
گردشگری خوراک

فهرست مطلب:

  1. پدیده‌ای اجتماعی به نام گردشگری خوراک
  2. تاثیرات آن بر روح و روان
  3. گردشگری خوراک چگونه به فراموش نشدن فرهنگ نیاکان کمک می‌کند؟
  4. گردشگری خوراک در ایران

گردشگری خوراک مانند گردشگری سلامت و گردشگری مذهبی یکی از مواردی است که می‌تواند باعث جذب توریست و گردشگر به یک منطقه خاص شود.

گفته می‌شود در حدود دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی، گردشگری خوراک تنها به این صورت شناخته شده بود که مسافران برای خوردن غذایی خاص به یک منطقه خاص سفر می‌کردند.

چیزی که این روزها باعث اهمیت صنعت گرشگری خوراک می‌شود گستردگی آن است که به فرهنگ و عادت‌های غذایی و شیوه مصرف، در مناطق مختلف جغرافیای اشاره دارد. این شیوه مصرف غذا می‌تواند شامل زمان، مکان و دلیل مصرف غذا باشد.

 

پدیده‌ای اجتماعی به نام گردشگری خوراک

گردشگری خوراک را می‌توان به عنوان یک پدیده اجتماعی معرفی کرد که به طور معمول با یک بازدید کلی از مراحل و نحوه تهیه غذا همراه است. این بازدید شامل آشنایی با انواع خوراکی و نوشیدنی، بررسی میکروبیولوژی مواد خوراکی، بازدید از مزارع کاشت و پرورش مواد گیاهی و گوشتی و نحوه عرضه آن به بازار نیز می‌شود. در واقع هر کسی که به هر شکلی با غذا سر و کار دارد، قسمتی از گردشگری غذایی محسوب می‌شود.

تاثیرات گردشگری خوراک بر روح و روان

شاید در نگاه نخست، گردشگری خوراک تنها بتواند بر روی جسم انسان تاثیرات مثبت داشته باشد اما این مبحث از گردشگری نیز می‌تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر روح و روان انسان‌های مختلف داشته باشد. به عنوان مثال آشنا شدن با عادت‌های غذایی مناطق مختلف جغرافیایی می‌تواند برای گردشگران بسیار جالب باشد.

جالب است بدانید گفته می‌شود که آشنایی با غذا و رژیم‌های غذایی جدید، می‌تواند بیشتر از جسم، بر روح و روان انسان تاثیرات مثبت ایجاد کند. گفته می‌شود که آشنایی با غذای جدید می‌‌تواند در افراد مختلف هیجان مثبت ایجاد کند.

 

گردشگری خوراک چگونه به فراموش نشدن فرهنگ نیاکان کمک می‌کند؟

یکی از مهم‌ترین مسائلی که نیاز است به آن توجه داشته باشیم، فراموش نشدن فرهنگ نیکان است. ما باید بتوانیم با کمک روش‌های مختلف به فراموش نشدن تاریخ کمک کنیم. یکی از مواردی که می‌تواند به ما کمک کند تا فرهنگ و عادت گذشته خود را فراموش نکنیم، غذاهای ایرانی است.

نکته مهمی که در این مبحث گردشگری وجود دارد این است که می‌تواند باعث شود تا تمام مناطق جغرافیایی با کمک فرهنگ خوراک و غذایی که به گردشگران ارائه می‌دهند، به فراموش نشدن فرهنگ نیاکان خود کمک کنند.

نکته دیگری که در مورد گردشگری غذا وجود دارد این است که گاهی گردشگری خوراک می‌تواند برخی از مکان‌های تاریخی و خوراک‌های سنتی و قدیمی را با هم مرتبط کند. به عنوان مثال یک رستوان قدیمی که در آن یک خوراک ویژه ارائه شده، ممکن است امروز با ایجاد تغییرات کوچک و حفظ فضای سنتی خود، همان خوراک‌های قدیمی و خاص را ارائه دهد.

گفته می‌شود ایجاد ارتباط میان مکان سنتی و غذای سنتی همیشه با توجه و استقبال خوبی رو به رو می‌شود. به همین دلیل امروزه در بسیاری از مناطق جغرافیایی، حتی در ایران تلاش می‌شود تا با حفظ آثار و بافت سنتی و مرتبط کردن آن با فرهنگ غذایی، به جذب گردشگران خوراک کمک شود.

 

گردشگری خوراک در ایران

ایران یکی از کشورهایی است که قدرت بسیار بالایی در جذب گردشگر دارد. همچنین داشتن غذاهای متنوع در ایران یکی از مواردی است که به شکل‌گیری گردشگری خوراک کمک کرده است. گفته می‌شود که حدود ۸۰۰ نوع غذای مختلف از قلیم‌های مختلف در ایران وجود دارند که نام و تاریخچه بسیاری از آنها در کتاب آشپزی وجود دارد.

در برخی از شهرهای تاریخی ایران مانند شیراز، یزد، اصفهان و برخی شهرهای دیگر که دارای بافت سنتی و تاریخی بسیار با ارزشی هستند، گردشگری خوراک رونق بسیار خوبی پیدا کرده است. به عنوان مثال در شهر شیراز و در مناطقی که خانه‌های سنتی بسیار زیبایی قرار دارند، چای‌خانه و رستوران‌های سنتی بسیار زیادی راه‌اندازی شده‌اند که باعث افزایش توریست و گردشگر در این مناطق شده است.

 کشور شیلی

کشور شیلی/ 5 پارک ملی زیبا در شیلی

آموزش طراحی و سئو سایت رایگان در سئوبهینه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi