ماهی پلو/ طرز تهیه ماهی پلو خوشمزه جنوبی

یکشنبه 1 فروردین 1400 آشپزی
mahi polo

فهرست مطالب:

1-مواد لازم برای تهیه ماهی پلو

2-طرز تهیه  ماهی پلو

ماهی پلو

ماهی پلو یا ماهی لای پلو یک غذای خوشمزه جنوبی است و به روشهای متفاوت تهیه می شود . ماهی پلو را با انواع ماهی ها درست می کنند . ماهی هایی مثل مارلین، شیر و قباد برای تهیه این غذا مناسب هستند ، با طرز تهیه ماهی پلو با ما همراه باشید در بخش آشپزی دایان  طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه و  خوراک عنکاس و ماهی سوخاری  و ماهی شکم پر جنوبی  را ببینید

ماهی پلو

ماهی پلو

مواد لازم برای تهیه ماهی پلو

  • برنج :4 پیمانه
  • پیاز درشت : 1 عدد
  • فیله ماهی:600 گرم
  • سبزی معطر: 350 گرم
  • سیر له شده :2 حبه
  • پودر سیر و دارچین :به میزان لازم
  •  پودر زنجبیل و کاری: به میزان لازم
  • زعفران  دم کشیده: به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
  • زردچوبه و روغن :به میزان لازم

طرز تهیه  ماهی پلو

  • برای تهیه ماهی پلوی جنوبی ابتدا برنج را به خوبی شسته و به مدت 3 تا 4 ساعت خیس می کنیم .
  • سپس سبزی ها ( جعفری، برگ سیر، گشنیز، تره و شوید به میزان مساوی از هر کدام ) پاک کرده و می شوییم و بعد از خشک شدن ریز خرد می کنیم
  •  ماهی مورد نظر را پاک کرده و فیله می کنیم  می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و  به اندازه دلخواه خرد می کنیم.
  • ماهی خرد شده  داخل کاسه ای می ریزیم و  ادویه ها شامل کاری،زردچوبه،نمک،پودر سیر،فلفل قرمز،زنجبیل را روی ماهی های می پاشیم و ماهی ها را با ادویه ها آغشته می کنیم تا خوب مزه دار شوند.
  • پیاز را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و سیر را له می کنیم و کنار می گذاریم.
  • تابه تفلون  را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن درون ماهی تابه ریخته و اجازه می دهیم روغن داغ شود. ماهی های خرد شده را اضافه می کنیم و  تفت می دهیم  وقتی یک طرف آن رنگش تغییر کرد آن را بر می گردانیم تا طرف دیگرش نیز بپزد. وقتی دو طرف ماهی سرخ شد از ماهی تابه خارج می کنیم و در بشقابی می ریزیم
  •  پیازها را داخل همان تابه می ریزیم و  تفت می دهیم تا طلایی شود اگر روغن کم بود اضافه می کنیم  و بعد سیرها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم . در ادامه  سبزی های خرد شده را به همراه ماهی های سرخ شده به ماهی تابه اضافه کرده   و همه مواد را با هم تفت می دهیم و دارچین و کمی زعفران نیز به مواد اضافه می کنیم و  تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
  • سپس قابلمه ای را تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم و نمک اضافه می کنیم و صبر می کنیم  تا آب بجوشد .برنج خیس شده را اضافه کرده  و بعد ار نیم پز شدن برنج را آبکش می کنیم .
  • قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا کف آن خشک شود و روغن می ریزیم. و ته دیگ مورد نظر را انداخته و  کمی برنج داخل قابلمه می ریزیم و بعد کمی از مخلوط ماهی و سبزی را می ریزیم و مجددا لایه بعد برنج و این لایه ها را تکرار می شود تا مواد تمام شود و در لایه آخر برنج می ریزیم و روی برنج زعفران دم کرده ریخته و روی قابلمه دم کنی گذاشته تا برنچ دم بکشد . 1 ساعت اجازه دهید برنج دم بکشد.
  • ماهی پلو را در دیس کشیده و با زعفران تزیین کنید . نوش جان

 

otmil

اوتمیل / طرز تهیه اوتمیل یک صبحانه خوشمزه و رژیمی

بستنی زمستانه/ طرز تهیه بستنی زمستانه خانگی خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا