مربای انجیر / طرز تهیه مربای انجیر خشک با گردو ( مربای انجیر رشته مازندرانی)

سه‌شنبه 4 آبان 1400 آشپزی
moraba anjir

مربا ی انجیر رشته  یا انجیر گاردنی مربای خوشمزه و بسیار مقوی مازندرانی است که با انجیر خشک و گردو تهیه می شود. البته در تهیه این مربا از شکر استفاده نمی کنند و از شیره انجیر استفاده می کنند.اگر شیره انجیر نداشتید از شکر استفاده کنید.
مربای انجیر بسیار گرم است بنابراین در صورتی که مزاج گرمی یا صفرایی و یا پوست حساس دارید و جوش می زنید بهتر است از این مربا کمتر استفاده کنید.مربای انجیر اگر به صورت متعادل مصرف شود برای تقویت بنیه و انرژی سالمندان به خصوص تقویت مغز بسیار عالی است. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه مربای انجیر خشک و خواص آن با ما همراه باشید.

خواص مربای انجیر

  •  مربای انجیر کمک به پاکسازی کبد.
  • مربای انجیر خشک سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • بهبود سرفه و گلودرد
  • کاهش استرس و افسردگی
  •  مربای انجیر به درمان یبوست کمک می کندو باعث تقویت سیستم گوارش می شود.
  • مربای انجیر انرژی زا و تقویت کننده بدن است ( بخصوص برای سالمندان )
  •  کمک به رفع عطش و تشنگی
  • پیشگیری از رشد سلول های سرطانی
  • درمان کم خونی
  • تقویت میل جنسی
  • ادرار آور
مربا انجیر

مربا انجیر خشک با گردو

مواد لازم برای تهیه مربا انجیر رشته ( گاردنی)

  • انجیر خشک به مقدار لازم
  • شیره انجیر به مقدار لازم
  • گردو به مقدار لازم
  • شکر به مقدار مورد نیاز

طرز تهیه مربای انجیر رشته

  1.  برای تهیه مربای انجیر خشک ابتدا انجیر را با چاقو خرد کنید و در قابلمه بریزید.
  2. مقداری آب به انجیر ها اضافه کنید ولی نباید آب روی انجیرها را بگیرید.
  3. مقداری شیره انجیر را به آن ها اضافه کرده روی حرارت ملایم  قرار دهید و اجازه دهید مربا بجوشد تا انجیرها نرم شود.
  4. وقت انجیرها نرم شدند گردو خرد شده را اضافه کنید و  اجازه دهید مربا بجوشد و به غلظت مناسب برسد سپس شعله را خاموش کنید.
  5. اگر شیره انجیر نداشتید از مخلوط آب و شکر جوشیده استفاده کنید سپس انجیر خشک را اضافه کنیدو بجوشانید تا نرم شود.و در نهایت گردوی خرد شده را به مربا اضافه کنید و اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.
  6. بعد از خنک شدن مربا انجیر آن را در شیشه استریل  بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید .
  7. اگر این مربا با شیره انجیر و گردو تهیه شود بسیار مقوی و خوش طعم است.
مربای انجیر

مربای انجیر

طرز تهیه شیره انجیر

  1. انجیرهای رسیده را خوب بشویید و خرد کنید.
  2. به اندازه دو برابر انجیر آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
  3. شعله را کم کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم بجوشد و انجیر کاملا له شود( می توان انجیر را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید سپس با همان آب بجوشانید ).
  4. وقتی انجیرها له شدند قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود سپس انجیر له شده را  از صافی یا پارچه نخی رد کنید تا  تخم انجیر جدا شود.
  5. شیره انجیر به دست آمده رقیق است باید بجوشانید تا قوام بگیرد.
  6.  شیره بدست آمده را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید ملایم بجوشد تا غلیظ و کشدار شود.
  7. کف روی شیره را بگیرید وشیره را هم بزنید که ته نگیرد.
  8. شعله را خاموش کنید  و بعد از خنک شده شیره انجیر را در شیشه استریل شده بریزدو درب آن را محکم ببندیدو در یخچال نگهداری کنید.
  9. برای تهیه شیره انجیر می توانید از انجیرهای درجه 2 و 3 استفاده کنید.
ماکارونی/ طرز تهیه ماکارونی با کوفته قلقلی

کباب مرغ سوخاری

طرز تهیه کباب مرغ سوخاری

کباب سبزیجات

طرز تهیه کباب سبزیجات

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا