مربای انجیر یکی از دسرهای خوشمزه و بسیار مقوی مازندرانی است که از انجیر خشک و گردو تهیه میشود. این مربا به دلیل استفاده از شیره انجیر به جای شکر، طعمی بینظیر و ملایم دارد. اگر شیره انجیر نداشتید، میتوانید از شکر استفاده کنید. مربای انجیر به گرما معروف است و اگر مزاج گرمی دارید، باید در مصرف آن احتیاط کنید. این مربا به تقویت بنیه و انرژی سالمندان و به ویژه تقویت مغز کمک میکند. در ادامه با ما همراه شوید تا با طرز تهیه این مربای خوشمزه و خواص آن آشنا شوید.
خواص مربای انجیر
- مربای انجیر کمک به پاکسازی کبد.
- مربای انجیر خشک سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
- بهبود سرفه و گلودرد.
- کاهش استرس و افسردگی.
- مربای انجیر به درمان یبوست کمک میکند و باعث تقویت سیستم گوارش میشود.
- مربای انجیر انرژیزا و تقویتکننده بدن است (به خصوص برای سالمندان).
- کمک به رفع عطش و تشنگی.
- پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی.
- درمان کمخونی.
- تقویت میل جنسی.
- ادرارآور.
مواد لازم برای تهیه مربا انجیر رشته (گاردنی)
- انجیر خشک به مقدار لازم
- شیره انجیر به مقدار لازم
- گردو به مقدار لازم
- شکر به مقدار مورد نیاز
طرز تهیه مربای انجیر رشته
- برای تهیه مربای انجیر خشک ابتدا انجیر را با چاقو خرد کنید و در قابلمه بریزید.
- مقداری آب به انجیرها اضافه کنید ولی نباید آب روی انجیرها را بگیرید.
- مقداری شیره انجیر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید مربا بجوشد تا انجیرها نرم شوند.
- وقتی انجیرها نرم شدند، گردو خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید مربا بجوشد و به غلظت مناسب برسد، سپس شعله را خاموش کنید.
- اگر شیره انجیر نداشتید از مخلوط آب و شکر جوشیده استفاده کنید، سپس انجیر خشک را اضافه کنید و بجوشانید تا نرم شود و در نهایت گردوی خرد شده را به مربا اضافه کنید و اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.
- بعد از خنک شدن مربای انجیر، آن را در شیشه استریل بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
- اگر این مربا با شیره انجیر و گردو تهیه شود، بسیار مقوی و خوشطعم است.
طرز تهیه شیره انجیر
- انجیرهای رسیده را خوب بشویید و خرد کنید.
- به اندازه دو برابر انجیر آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
- شعله را کم کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم بجوشد و انجیر کاملاً له شود.
- وقتی انجیرها له شدند، قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود، سپس انجیر له شده را از صافی یا پارچه نخی رد کنید تا تخم انجیر جدا شود.
- شیره انجیر به دست آمده رقیق است، باید بجوشانید تا قوام بگیرد.
- شیره بدست آمده را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید ملایم بجوشد تا غلیظ و کشدار شود.
- کف روی شیره را بگیرید و شیره را هم بزنید که ته نگیرد.
- شعله را خاموش کنید و بعد از خنک شدن شیره انجیر را در شیشه استریل شده بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه شیره انجیر میتوانید از انجیرهای درجه ۲ و ۳ استفاده کنید.
ارسال دیدگاه