مربا ی انجیر رشته یا انجیر گاردنی مربای خوشمزه و بسیار مقوی مازندرانی است که با انجیر خشک و گردو تهیه می شود. البته در تهیه این مربا از شکر استفاده نمی کنند و از شیره انجیر استفاده می کنند.اگر شیره انجیر نداشتید از شکر استفاده کنید.
مربای انجیر بسیار گرم است بنابراین در صورتی که مزاج گرمی یا صفرایی و یا پوست حساس دارید و جوش می زنید بهتر است از این مربا کمتر استفاده کنید.مربای انجیر اگر به صورت متعادل مصرف شود برای تقویت بنیه و انرژی سالمندان به خصوص تقویت مغز بسیار عالی است. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه مربای انجیر خشک و خواص آن با ما همراه باشید.
خواص مربای انجیر
- مربای انجیر کمک به پاکسازی کبد.
- مربای انجیر خشک سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
- بهبود سرفه و گلودرد
- کاهش استرس و افسردگی
- مربای انجیر به درمان یبوست کمک می کندو باعث تقویت سیستم گوارش می شود.
- مربای انجیر انرژی زا و تقویت کننده بدن است ( بخصوص برای سالمندان )
- کمک به رفع عطش و تشنگی
- پیشگیری از رشد سلول های سرطانی
- درمان کم خونی
- تقویت میل جنسی
- ادرار آور
مواد لازم برای تهیه مربا انجیر رشته ( گاردنی)
- انجیر خشک به مقدار لازم
- شیره انجیر به مقدار لازم
- گردو به مقدار لازم
- شکر به مقدار مورد نیاز
طرز تهیه مربای انجیر رشته
- برای تهیه مربای انجیر خشک ابتدا انجیر را با چاقو خرد کنید و در قابلمه بریزید.
- مقداری آب به انجیر ها اضافه کنید ولی نباید آب روی انجیرها را بگیرید.
- مقداری شیره انجیر را به آن ها اضافه کرده روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید مربا بجوشد تا انجیرها نرم شود.
- وقت انجیرها نرم شدند گردو خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید مربا بجوشد و به غلظت مناسب برسد سپس شعله را خاموش کنید.
- اگر شیره انجیر نداشتید از مخلوط آب و شکر جوشیده استفاده کنید سپس انجیر خشک را اضافه کنیدو بجوشانید تا نرم شود.و در نهایت گردوی خرد شده را به مربا اضافه کنید و اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.
- بعد از خنک شدن مربا انجیر آن را در شیشه استریل بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید .
- اگر این مربا با شیره انجیر و گردو تهیه شود بسیار مقوی و خوش طعم است.
طرز تهیه شیره انجیر
- انجیرهای رسیده را خوب بشویید و خرد کنید.
- به اندازه دو برابر انجیر آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
- شعله را کم کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم بجوشد و انجیر کاملا له شود( می توان انجیر را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید سپس با همان آب بجوشانید ).
- وقتی انجیرها له شدند قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود سپس انجیر له شده را از صافی یا پارچه نخی رد کنید تا تخم انجیر جدا شود.
- شیره انجیر به دست آمده رقیق است باید بجوشانید تا قوام بگیرد.
- شیره بدست آمده را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید ملایم بجوشد تا غلیظ و کشدار شود.
- کف روی شیره را بگیرید وشیره را هم بزنید که ته نگیرد.
- شعله را خاموش کنید و بعد از خنک شده شیره انجیر را در شیشه استریل شده بریزدو درب آن را محکم ببندیدو در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه شیره انجیر می توانید از انجیرهای درجه 2 و 3 استفاده کنید.
ارسال دیدگاه