آش بادمجان / طرز تهیه آش بادمجان خوشمزه کرمانشاهی

دوشنبه 10 آبان 1400 آشپزی
Ashe bademjan

آش بادمجان جز آشهای خوشمزه و پرخاصیت ایرانی است که بیشتر در استانهای کرمانشاه  و همدان تهیه می شود این آش یک غذای کامل و بسیار مقوی است آش بادمجان خوشمزه را تهیه کنید و با نان سنگگ و سبزی میل کنید .بادمجان خواص زیادی دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم

خواص بادمجان:

  • کاهش فشار خون
  • درمان کم خونی
  •  درمان کبد چرب
  • جوان سازی پوست
  • درمان یبوست
  • درمان شوره سر به صورت موضعی و  خوراکی

نکته: 

اگر از بیماری های کلیوی رنج می برید به هیچ وجه در مصرف بادمجان زیاده روی نکنید، زیرا بادمجان حاوی مقادیر زیادی اگزالات می باشد و باعث ایجاد سنگ کلیه و مشکلات دیگر در کلیه ها شود.

مواد لازم برای تهیه آش بادمجان

برای ۶ نفر

  • برنج: ۱ پیمانه
  • عدس، نخود، لوبیا سفید جمعا: ۲ پیمانه
  • گوشت  بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
  • بادمجان :۵ عدد
  • پیاز :۸ عدد
  • سیر: ۶ حبه
  • کشک: ۱ پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • روغن و زردچوبه :به اندازه کافی
  • نعناع داغ و پیاز داغ و گردو خرد شده برای تزیین

 

آش بادمجان

آش بادمجان

طرز تهیه آش بادمجان خوشمزه و متفاوت

  1. برای تهیه آش بادمجان ابتدا بایدحبوبات را بجز عدس از ۲۴ ساعت قبل در آب خیس کنید. می توانید کمی نمک به آب  اضافه کنید. باید ظرف  خیس کردن حبوبات را جادار انتخاب کنیدچون حبوبات در آب حجیم می شوند وآب باید کامل روی حبوبات را بپوشاند
  2. چند بار آب روی حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن کامل گرفته شود. چون عدس زود می پزدعدس را 4 تا 5 ساعت خیس کنید کافی است .
  3. دریک قابلمه مناسب پخت آش یک پیاز نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید و زردچوبه و فلفل را اضاف کنید  و مقداری که تفت دادید حبوبات را آبکشی کنید( بجز عدس) و به گوشت اضافه کنید و آب روی آن بریزید و شعله را زیاد کنید تا بجوشد سپس شعله را ملایم کنید تا گوشت و حبوبات خوب بپزد.
  4.  در این مرحله نباید نمک اضافه کنید چون باعث می شود گوشت دیر بپزد
  5. بادمجان ها را پوست بگیرید و برش بزنیدو روی آن نمک بپاشیدو یک ساعت در آبکش قرار دهید  تا تلخی بادمجان گرفته شود.  سپس با دست کمی فشار دهید و بادمجان ها را آب بکشیدو روی پارچه تمیز قرار دهید تا آب آن گرفته شود
  6.  بادمجانها را در تابه با مقداری روغن  سرخ کنید.سپس به آن کمی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
  7. سپس اجازه دهید با نصف لیوان آب جوش به خوبی بپزدو آب آن جمع شود و بادمجان های پخته شده را کنار بگذارید.
  8.  عدس و برنج از قبل خیس خورده را در قابلمه جداگانه با کمی زردچوبه و نمک و فلفل بگذارید تا بپزد
  9. بعد از اینکه عدس و برنج کاملا پخت، گوشت را از قابلمه خارج کنید  و برنج و عدس و همه حبوبات را با هم در آب گوشت مخلوط کنید  و بگذارید روی حرارت ملایم با هم بجوشدو  کشک را به حبوبات اضافه کرده و مدام هم بزنید تا به جوش بیاید .از کشک پاستوریزه استفاده کنید اگر  کشک شور بود از میزان نمک کمتری استفاده کنید.
  10.  نصف بادمجان ها را به همراه مقداری از گوشت کاملا  با گوشت کوب له کنید( از غذا ساز استفاده نکنید).
  11. سپس گوشت و بادمجان له شده را به آش اضافه کرده و اجازه دهید تا با حرارت کم جا بیفتد.
  12. برای سرو این آش در هر کاسه کمی بادمجان سرخ شده و گوشت گذاشته و سپس رویش آش  بادمجان بریزید.
  13.  برای تزیین روی آش بادمجان  از نعناع داغ، پیاز سرخ کرده و سیر داغ استفاده کنید.
  14. در صورت تمایل می توانید در تمام مراحل پخت به جای آب از استاک گوشت استفاده کنید.
  15. این آش خوشمزه درخانه تهیه کنید و ازخوردن آن کنار خانواده لذت ببرید.
حلوای زنجبیل

طرز تهیه حلوای زنجبیل

مواد غذایی مفید برای سلامت قلب

طرز تهیه ماهی سالمون لیمویی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا