میوه خشک احتمالاً قدیمی ترین و سنتی ترین غذای فوق العاده ای هستند که مادران ما برای سلامتی ما مجاهدانه به ما پیشنهاد داده اند.
میوه خشک شده مقدار آب بیشتری دارند. طبق تحقیقات انجام گرفته میوه های خشک ، طعم شیرین و مواد مغذی زیادتری دارند .
میوه خشک چیست؟
میوه خشک میوه ای است که تقریباً تمام محتوای آب آن از طریق روش های خشک کردن حذف شده است.
میوه در طی این فرآیند منقبض می شود و یک میوه خشک کوچک و پر انرژی باقی می ماند.
کشمش رایج ترین نوع آن است و پس از آن خرما، آلو، انجیر و زردآلو قرار دارند.
انواع دیگری از میوه های خشک نیز در دسترس هستند، گاهی اوقات به شکل قندی (روکش قند). اینها عبارتند از انبه، آناناس، زغال اخته، موز و سیب.
میوه های خشک را می توان برای مدت طولانی تری نسبت به میوه های تازه نگهداری کرد و می تواند یک میان وعده مفید باشد، به خصوص در سفرهای طولانی که در آن یخچال در دسترس نیست.
مواد مغذی میوه خشک :
میوه خشک بسیار مغذی است. میوه های تازه، میوه های خشک این نیروگاه های تغذیه ای حاوی پروتئین ، آهن ، منیزیم ، چربی های مفید ، ویتامین B ، فیبر ، ویتامین A، ویتامین BS، آنتی اکسیدان ها و گاهی اوقات بتا کاروتن را فراهم می کند.میوه های خشک بسیار مغذی است.
یک تکه میوه خشک حاوی تقریباً همان مقدار مواد مغذی میوه تازه است، اما در بسته بندی بسیار کوچکتر تغلیظ شده است.
از نظر وزن، میوه خشک حاوی 3.5 برابر فیبر، ویتامین و مواد معدنی میوه تازه است.
بنابراین، یک وعده میتواند درصد زیادی از مصرف توصیه شده روزانه بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مانند فولات (منبع مورد اعتماد) را تامین کند.
با این حال، چند استثنا وجود دارد. به عنوان مثال، محتوای ویتامین C هنگامی که میوه خشک می شود به میزان قابل توجهی کاهش می یابد
میوه های خشک به طور کلی حاوی مقدار زیادی فیبر هستند و منبع عالی آنتی اکسیدان ها، به ویژه پلی فنول ها هستند
آیا خوردن بیش از حد میوه های خشک- برای سلامتی مفید است یا مضر؟
بله ، مصرف بادام ، خرما ، بادام هندی ، پسته و گردو به مقدار بیش از حد می تواند منجر به گرمای بیش از حد بدن شود ، باعث ایجاد جوش ها و بثورات تند و زننده می شود. بیش از 2 قاشق غذاخوری میوه خشک در روز به دلیل محتوای قند توصیه نمی شود ، آنها می توانند با افزودن کالری اضافی به وزن شما کمک کنند.
تأثیر در مصرف بیش از حد میوه های خشک روی بدن
میوه های خشک دارای قند طبیعی و کالری بالایی هستندمیوه ها حاوی مقادیر قابل توجهی قند طبیعی هستند.
از آنجایی که آب از میوه خشک حذف شده است، تمام قند و کالری را در یک بسته بسیار کوچکتر متمرکز می کند.
به همین دلیل، میوههای خشک حاوی کالری و قند بسیار بالایی هستند، از جمله گلوکز و فروکتوز
1. افزایش وزن:
مطالعات انجام شده توسط محققان طی سالها نشان داده است که برای افزایش 1 پوند وزن بیش از 3500 کالری مصرف می شود. با این حال ، مصرف فقط 250 کالری از میوه های خشک می تواند بیش از 2 پوند وزن در یک ماه داشته باشد.
افزایش ناگهانی وزن می تواند عوارض دیگری مانند چاقی ، مشکلات قاعدگی در زنان ، فشار خون بالا و غیره را به همراه داشته باشد.
بنابراین اجتناب از مصرف بیش از حد میوه های خشک ضروری است. برای اطمینان از حداقل دریافت کالری ، می توانیم روی خرما ، زردآلو ، زغال اخته ، زغال اخته و غیره تمرکز کنیم
از آنجایی که میوههای خشک شیرین و انرژیزا هستند، خوردن مقادیر زیاد آن در یک زمان آسان است که میتواند منجر به مصرف بیش از حد قند و کالری شود.
2.آسم:
دی اکسید گوگرد اغلب برای فرآوری میوه های خشک استفاده می شود. مطالعات نشان داد که این گاز بوی بد در مقادیر محدود زیاد مصرف نمی شود. اما طبق نظر متخصصان ایمنی غذا ، حد مجاز دی اکسید گوگرد در انسان نباید بیش از 20 میلی گرم در روز باشد زیرا می تواند باعث آسم ، واکنش آلرژیک و بثورات پوستی در فرد شود.
3. مشکلات دستگاه گوارش:
اقلام میوه های خشک با محتوای فیبر بالا به حرکت منظم روده و جریان خون روان کمک می کند. با این حال ، مصرف بیش از حد فیبر می تواند منجر به نفخ ، اسهال ، نفخ شکم ، گرفتگی و یبوست شود. این دقیقاً در مورد میوه های خشک نیز وجود دارد. آنها حاوی فیبر هستند و در اثر مصرف بیش از حد ظرفیت ایجاد تخریب در پوشش روده را دارند. مصرف تدریجی و مداوم میوه های خشک در طی یک دوره زمانی می تواند این خطر را کاهش دهد.
4. پوسیدگی دندان:
میوه های خشک که در بازار موجود است یک لایه قند ضخیم به همراه دارند تا رطوبت به آنها نفوذ نکند و به یکدیگر نچسبند. این قند به طور قابل توجهی در پوسیدگی دندان نقش دارد. به همین دلیل است که باید از مصرف بیش از حد میوه های خشک اجتناب شود.
5. افزایش سطح قند خون
برخی از میوه های خشک، قند زیادی دارند و در صورت افراط دچار بیماری دیابت می شوید. بیشتر میوه های خشک دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند که می توانند به سرعت سطح قند خون را افزایش داده و سطح انرژی را افزایش دهند. بنابراین ، بیمارانی که از فشار زیاد رنج می برند باید از مصرف میوه های خشک اکیداً خودداری کنند.
کلام آخر:
برخی از میوه ها را قبل از خشک شدن با شکر یا شربت می پوشانند. همیشه هنگام خرید میوه خشک بسته بندی را بخوانید و از مارک هایی که حاوی شکر افزوده هستند خودداری کنید.
میوه خشک ممکن است حاوی سولفیت باشد و ممکن است آلوده به قارچ و سم باشد.
برخی از تولیدکنندگان مواد نگهدارنده ای به نام سولفیت را به میوه خشک خود اضافه می کنند.
این امر باعث جذابیت بیشتر میوه خشک می شود، زیرا میوه را حفظ می کند و از تغییر رنگ آن جلوگیری می کند.
این امر عمدتاً در مورد میوه های با رنگ روشن مانند زردآلو و کشمش صدق می کند.
ارسال دیدگاه