مربای بالنگ
مربای بالنگ جزء مرباهای خوشمزه و خوش عطر است . تا فصل بالنگ است این مربای خوشمزه را تهیه کنید و البته از پوست بالنگ خشک هم مربا تهیه میکنند . بالنگ جزءمرکبات پر طرفدار است و بیشتر از پوست سفید آن که حالت اسفنجی دارد مربا تهیه می کنند .با طرز تهیه مربای بالنگ با ما همراه باشید. در بخش اشپزی دایان طرز تهیه مربای هویچ خوشمزه و مربای رزشک و مربای کدو حلوایی به 2 روش را ببینید
مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ:
- بالنگ: ۲ عدد
- شکر: هم وزن پوست بالنگ
- گلاب: یک چهارم لیوان
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
طرز تهیه مربای بالنگ:
- برای تهیه مربای بالنگ ابتدا بالنگ های که برجستگی کم تری دارد را انتخاب کنید که پوست گرفتن آن راحتر باشد.. برای جدا کردن پوست، از کارد میوهخوری تیز استفاده کنید و یک لایه نازک از روی پوست زرد رنگ بالنگ بردارید. اگر مقداری کمی از پوست زرد باقی ماند مشکلی ندارد، چون باعث عطر بیشتر مربا میشود،
- بعد از گرفتن پوست بالنگ آن را از وسط نصف کنید و بخش داخلی را درآورید و بخش سفید رنگ پوست را برای مربا جدا کنید و به قطعات تقریباً ۱ در ۲ سانتی متر ببرید.
- بعد پوست سفید بالنگ را وزن کنید تا وزن شکر به دست بیاید.
- پوست سفید بالنگ را به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. در این مدت مقداری آب جذب میکند.
- بعد از ۱۲ ساعت بالنگها را از آب خارج کنید و با دست فشار دهید تا آب آن گرفته شود سپس در ظرفی آب بریزیدو روی حرارت قرار دهید وقتی آب جوشید پوست بالنگ را به آبجوش اضافه کنید و بالنگها را به مدن 10 دقیقه بجوشانید. دو بار این کار را تکرار کنید تا تلخی مربا گرفته شود. هر چه میزان آب هنگام جوشیدن بیشتر باشد تلخی آن زودتر گرفته میشود. حتما طعم پوست بالنگ را بچشید تا مطمئن شوید تلخ نیست اگر تلخ بود دوباره پوست بالنگ را بجوشانید.
- پس از این مرحله بالنگ را درون صافی بریزید و چند بار آب سرد رویش بریزید بعد با دست فشار داده و آبش را بگیرید
- شکر را در دو لیوان آب جوش ریخته روی شعله قرار دهید و پوست بالنگ را به آن اضافه کنید .اجازه دهید بجوشد و مربا قوام لازم را بگیرد.
- می توانید آب چند بالنگ را گرفته و صاف کنید و به جای آبلیمو اضافه کنید (از شکرک زدن شهد جلوگیری میکند) صبر کنید تا بالنگ کاملاً بپزد و شهد کمی برایش باقی مانده و شیشهای شود. در آخر گلاب و زعفران اضافه کنید و صبر کنید دو سه جوش بزند و شعله را خاموش کنید. مربا را پس از سرد شدن در شیشه مناسب ریخته و سر آن را پرس کنید تا هوا وارد آن نشود . شهد مربا اگر قوام لازم را نداشته باشد کپک می زند . حتما باید در یخچال نگه داری کنید.
ارسال دیدگاه