
کوفته مرغ سوئدی بر خلاف کوفته مرغ ایرانی که با سس ربی تهیه میشود سس سفید رنگی دارد. این سس مقوی و خوشمزه از خامه و عصاره گوشت یا مرغ تهیه میشود که کالری بیشتری نسبت به سس ربی دارد. با این وجود بسیار مقوی است و اگر رژیم لاغری ندارید گزینه خوبی برای تنوع دادن به برنامه غذایی شماست. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه 2 نوع کوفته مرغ سوئدی و کوفته مرغ تبریزی با ما همراه باشید .
مواد لازم برای تهیه کوفته مرغ سوئدی
- سینه مرغ 2 عدد
- سیر 2 حبه
- پیاز بزرگ1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- آرد سوخاری 1/2 لیوان
- جعفری ساطوری شده 1 قاشق غذاخوری
- سس سویا 1 قاشق غذاخوری
- آب مرغ 1/2 لیوان
- خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- آرد سفید 3 قاشق غداخوری
بیشتر بخوانید:طرز تهیه کوفته هلوی شیرازی
طرز تهیه کوفته مرغ سوئدی
1: سینه های مرغ ، پیاز و سیر را باهم چرخ کنید سپس داخل کاسه ای بریزید و پودر سوخاری ، سس سویا ، تخم مرغ ، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
2: پس از اینکه مایه گوشت یکدست شد جعفری ساطوری شده را اضافه کنید سپس با دست کوفته هایی به اندازه گردو بردارید و کف دست تان به صورت توپ شکل دهید
4: پس از اینکه کوفته ها سرخ شدند انها را از ماهیتابه خارج کنید و کناری بگذارید سپس روغن و عصاره گوشت باقی مانده در ته ماهیتابه را با آب مرغ و آرد مخلوط کنید و حرارت را زیاد کنید تا سس غلیظ شود.
کوفته مرغ تبریزی خیلی خوشمزه است و گزینه مناسبی برای افرادی است که گوشت قرمز را دوست ندارند و این کوفته تفاوت زیادی با کوفته تبریزی ندارد فقط به جای گوشت قرمز از سینه مرغ استفاده می کنند.
مواد لازم برای تهیه کوفته مرغ تبریزی
- سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
- پیاز : ۱ عدد
- برنج: ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ: ۱ عدد
- لپه:۱/۲ پیمانه
- زرشک و گردو : به مقدار لازم
- پیاز داغ: به مقدار لازم
- آلو: به مقدار لازم
- سبزی کوفته: ۲ قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
- عصاره: مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و پودر پیاز به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته مرغ تبریزی
- برای تهیه کوفته مرغ ابتدا لپه ی ازقبل خیس شده را با آب می پزیم تا نرم شود سپس با گوشت کوب یا آسیاب نیم کوب می کنیم.
- برنج از قبل خیس شد زاو با مقداری آب می پزیم تا پخته و نرم شود.
- سینه مرغ را چرخ می کنیم
- پیاز رنده شده که آب آن را به خوبی گرفتیم با سینه مرغ ترکیب می کنیم سپس لپه و برنج نرم شده را اضافه می کنیم و با دست خوب ورز می دهیم . ادویه ها را افزوده و دوباره خوب ورز می دهیم تا مواد حالت چسبندگی به خود بگیرد.
- در این مرحله تخم مرغ و زعفران و سبزی کوفته را اضافه می کنیم و ورز می دهیم و مواد را 1 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند .
- سپس از مواد به اندازه دلخواه برداشته و کف دست پهن می کنیم کمی زرشک و ۱ عدد آلو و گردو را در مرکز کوفته گذاشته و کوفته را جمع می کنیم .و تمام مواد را به این صورت آماده می کنیم . و کنار می گذاریم.
- داخل یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته سپس پیاز داغ و رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم وتفت می دهیم رب خوش رنگ شود سپس کمی زردچوبه اضافه می کنیم . سپس یک عدد استاک مرغ را داخل آبجوش حل می کنیم و داخل قابلمه ریخته و اجازه می دهیم تا به جوش بیاد و سپس کوفته های آماده شده را در سس قرار می دهیم تا نیمه کوفته ها در آب باشند کافی است و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم وصبر می کنیم تا کوفته مرغ بپزد
- در حین پختن کوفته مرغ با قاشق سس را روی کوفته ها بریزید پس از پخت آن را در ظرف سرو قرار داده و با زرشک و گردو تزئین کنید.
- نکات مهم : خوب ورز دادن کوفته باعث می شود کوفته در حین پخت وا نرود.
- سبزی خشک برای کوفته طعم و عطر بیشتری دارد.
ارسال دیدگاه