کلم بروکلی /طرز تهیه 2 نوع غذای ساده و خوشمزه با کلم بروکلی

جمعه 5 آذر 1400 آشپزی
ماده های غذایی که بهتر از قهوه بیدارتان می‌کند

کلم بروکلی جزء سبزیِجات خوشمزه و معروف است و برای سلامتی بسیار مفید است که به بعضی از خواص و فواید کلم بروکلی برای سلامتی اشاره می کنیم. در بخش آشپزی مجله دایان با خواص کلم بروکلی و طرز تهیه 2 نوع غذای خوشمزه با کلم بروکلی با ما همراه باشید.

خواص کلم بروکلی

    1.  مصرف کلم بروکلی کمک به عملکرد دستگاه گوارش می کند
    2. پیشگیری از انواع سرطان ها
    3. کاهش کلسترول خون
    4. مصرف کلم بروکلی به سم زدایی بدن کمک می کند.
    5. تقویت دستگاه ایمنی
    6. محافظت از پوست
    7. مصرف کلم بروکلی باعث کاهش فشار خون می شود
    8. مبارزه با التهاب چشم و تقویت بینایی با مصرف کلم بروکلی.

روش مناسب شستن کلم بروکلی

  1.  شستن کلم بروکلی بسیار مهم است و باید با دقت کامل بشویید . برای انگل زدایی و شستن کلم بروکلی  ابتدا کلم بروکلی را به صورت گل های کوچک خرد کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کلم بروکلی‌ها را در۳ لیتر آب ولرم همراه با یک گرم (1/2قاشق چای‌خوری) پودر پرکلرین ۷۰ درصد خیس کنید.سپس کلم بروکلی را از روی آب جمع‌آوری کرده و آن را دوباره با آب  زیاد به خوبی بشویید تا باقی مانده مایع ضد عفونی کننده از آن جدا شود
  2. یک روش دیگر هم برای از بین بردن انگل‌های کلم بروکلی گذاشتن آن‌ها  به مدت ۳ دقیقه  در آب جوش است.
  3. روش دیگر برای ضد عفونی کردن کلم بروکلی  خیس کردن کلم بروکلی به مدت ۵ دقیقه در آب همراه با سرکه و یا نمک است  ( به میزانی سرکه یا نمک اضافه کنید  که آب طعم ترشی و یا شوری را  به خود بگیرد.)

بهترین روش پخت کلم بروکلی

بهتر روش پختن کلم بروکلی بخار پز کردن یا آبپز کردن کلم بروکلی با اندکی نمک و یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون  است .

گراتن کلم بروکلی

کلم بروکلی

مواد لازم برای تهیه گراتن کلم بروکلی

  • کلم بروکلی:1 کیلو گرم
  • کره:50 گرم
  • آرد سفید:2 قاشق غذاخوری
  • شیر:2 لیوان
  • خامه:100 گرم
  • پنیر پیتزا رنده شده:150 گرم
  • نمک و فلفل:بمقدار کافی
  • جوش شیرین:3/1 قاشق چایخوری

طرز تهیه  گراتن کلم بروکلی

  1. برای تهیه گراتن کلم بروکلی ابتدا کلم بروکلی را خوب بشویید.به این صورت که ظرفی  مناسبی را پر از آب کنیدو یک قاشق نمک و جوش شیرین را به آب اضافه کنید. سپس بروکلی را به صورت گلهای کوچک خرد کنیدو  ساقهای آنرا هم خرد کرده و به ظرف آب اضافه و پس از 5 دقیقه کلم بروکلی را بشویید و آبکش کرده و در آبجوش بریزیدو با حرارت ملایم آنرا  به مدت 5 دقیقه بپزید مراقب باشید کلم ها له نشود سپس آبکش کنید و کنار بگذارید.
  2.  در این مرحله آرد و کره را در تابه ای تفت دهید تا طلایی شود  بعد شیر را به آرامی به آرد  اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ شود . کمی نمک و فلفل به سس اضافه کنید و در آخر خامه را  اضافه کنید و هم بزنید تا سس  یکدست شود و از روی حرارت بردارید.
  3.  کف ظرف تفلونی یا شیشه ای مخصوص پخت و پز که کمی عمق داشته باشد را چرب کنیدو مقداری سس کف ظرف بریزید.
  4. کلم بروکلی ها آبپز شده  را روی سس  بچینید سپس بقیه سس را روی آن بریزیدو  در آخرپنیر رنده شده را روی سس بپاشیدو ظرف را در  فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 45 دقیقه در پنجره وسط قرار دهید تا روی گراتن طلایی شود.
  5. گراتن کلم بروکلی آماده است . نوشن جان
دستور پخت شله زرد سنتی

کوکو کلم بروکلی

کلم بروکلی

مواد لازم برای تهیه کوکوی کلم بروکلی

  • کلم بروکلی کاملاً خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سیب زمینی: ۱ عدد 
  • پیاز: ۱ عدد کوچک
  • زنجبیل: ۱ تکه کوچک
  • پودر زردچوبه: 1/2قاشق چایخوری
  • ادویه گرام ماسالا: ۱ قاشق چایخوری
  • آرد سوخاری : ۳ قاشق غذاخوری
  • گشنیز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق چای خوری
  • روغن مخصوص سرخ کردن : ۲ قاشق غذاخوری

 طرز تهیه کوکوی کلم بروکلی خوشمزه

  1. برای تهیه کوکوی کلم بروکلی  ابتدا سیب زمینی را آبپز کنید و با گوشت کوب به خوبی له کنیدو کنار بگذارید.
  2. در این مرحله کلم بروکلی را بپزید.بروکلی‌ها شسته شده را به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و آبپز کنید وآبکش کنید و روی پارچه قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
  3. پیاز ، برگ گشنیز و زنجبیل را به صورت کاملاً ریز خرد کنید و یا همه مواد با کلم بروکلی آبپز شده در غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا کاملا خرد شوند .
  4. حال مواد را داخل مخلوط کن را داخل یک کاسه بریزید و سیب زمینی له شده را اضافه کنید.
  5. همه مواد را با دست خوب با هم ترکیب کنید و  نمک، فلفل، آب لیمو ترش، آرد سوخاری و ادویه گرام ماسالا را به کوکو اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  6. اگر مواد کوکو شل بود  از آرد سوخاری بیشتری استفاده کنید.
  7. مایع کوکو کلم بروکلی آماده است. یک ماهیتابه تفلون را همراه با مقداری روغن روی گاز قرار دهید تا داغ شود و از مواد کوکو بردارید و در دست فرم دهید و در آرد سوخاری غلتانده و در روغن سرخ کنید .
  8. نکته مهم در پخت این کوکو این است که اگر مواد کوکو انسجام نداشت از یک تخم مرغ استفاده کنید.
  9.  کوکو  کلم بروکلی را با سس قرمز یا مایونز میل کنید

آشپزی با دستور سرآشپز معروف ترکی

ماهی انگشتی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا