نان تبریزی یکی از نان های خوشمزه و محبوب است که مخصوص ماه رمضان تهیه میشود و در کنار چای طعم بینظیری دارد. در اینجا طرز تهیه نان تبریزی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه نان تبریزی
- آرد گندم: ۴۰۰ گرم
- مخمر خشک فوری: ۵ گرم
- بهبود دهنده نان: ۱ قاشق چایخوری
- شکر: ۵۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد کامل
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد برای رومال نان
- زعفران دم کشیده: به میزان لازم
- ماست شیرین: ۱۰۰ گرم
- کره: ۵۰ گرم
- روغن مایع: ۱ قاشق غذا خوری
- مواد لازم برای شربت:
- شکر: ۱۰۰ گرم
- آب: ۵۰ گرم
طرز تهیه نان تبریزی مخصوص ماه رمضان
- برای تهیه نان تبریزی مخصوص رمضان، مواد اولیه را ۱ ساعت قبل از یخچال خارج میکنیم.
- کره را روی بخار کتری قرار میدهیم تا ذوب شود.
- آرد و مخمر و شکر را در یک کاسه نسبتا بزرگ میریزیم. تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و سپس ماست و روغن را هم به مخلوط اضافه میکنیم. کره آب شده را نیز اضافه کرده و با دست مخلوط میکنیم.
- خمیر را روی تخته آشپزخانه یا سطح کار قرار میدهیم و به مدت ۱۵ دقیقه ورز میدهیم.
- سپس خمیر را درون یک کاسه قرار داده و روی آن را پوشانده و اجازه میدهیم دو ساعت در جای گرم استراحت کند.
- پس از این مدت، ۲۰۰ گرم از خمیر را جدا کرده و درون یک پلاستیک میگذاریم تا خشک نشود.
- بقیه خمیر را برداشته و روی سطح کار آرد پاشی کرده و خمیر را به صورت گرد پهن میکنیم.
- سپس یک قالب دایرهای روی آن قرار داده و کمی فشار میدهیم. نوارها را به صورت حصیر یکی در میان روی هم قرار میدهیم.
- خمیری که در پلاستیک گذاشته بودیم را روی سطح کار باز کرده و به صورت نوار برش میزنیم. برای تزیین روی نان استفاده میکنیم.
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و قالب نان را به مدت ۲۵ دقیقه درون فر قرار میدهیم.
- نان را از فر خارج کرده و کنار میگذاریم تا خنک شود.
- شربت را تهیه کرده و روی نان میریزیم و با کنجد یا خلال پسته تزیین میکنیم.
ارسال دیدگاه