
پختن نان در خانه بسیار دلنشین و لذت بخش است در بخش آشپزی مجله دایان پخت انواع نان را آموزش دادیم و امروز قصد داریم نان تابه ای را آموزش دهیم که این نان را به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید و از خوردن آن کنار خانواده لذت ببرید. با پخت نان تابه ای با ما همراه باشید
مواد لازم برای تهیه نان تابه ای ساده و خوشمزه
- شکر :۱ قاشق غذاخوری
- نمک :1/2 قاشق چای خوری
- خمیر مایه خشک : ۱ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
- آرد سفید۲ و نیم پیمانه
- ماست :1/2پیمانه
- شیر : 1/2پیمانه
- روغن مایع :1/2پیمانه
- کنجد و سیاه دانه به میزان لازم
طرز تهیه نان تابه خوشمزه و ساده
- برای تهیه نان تابه ای اگر دوست دارید نان شما شیرین شود به جای یک قاشق شکر ار 3 قاشق شکر استفاده کنید .
- برای شروع کار ابتدا آرد و نمک و بیکینگ پودر را مخلوط و یک بار الک کنید.
- در ظرف مناسب شیر و روغن را مخلوط کنید و شکر و خمیر مایع را به آنها اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه ای بمانند تا خمیر مایه عمل بیاید و پف کند .
- سپس مخلوط آردو نمک و بکینگ پودر را اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب مخلوط کنید. وقتی خمیر جمع شدخمیر را با دست 10 دقیقه ای ورز دهید این خمیر چسبنده و نرمه ولی آرد به خورد خمیر ندهید و خمیر را روی تخته قراردهید و کمی آردروی خمیر و تخته بپاشید و با دست ورز دهید تا چسبندگی آن کم شود.با دستی دیگه که خمیری نیست چسبندگی خمیر را چک کنید.
- این خمیر بسیار لطیف و نرم هست آن را در ظرفی که کمی چرب کردید بگذارید و روی آن را پوشانده و در جای نسبتا گرم قراردهید تا حجم آن دو برابر شود.
- بعد خمیر را به آرامی ورز دهیدتا پف آن گرفته شود و لوله کنید و خمیر را با کاتر 8 تا 10 تکه بریده و چانه کنید و روی چانه ها را بپوشانید تا 10 دقیقه دیگه استراحت کنند
- تابه را فقط چرب کنید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود
- روی تخته آرد بپاشید و یک چانه روی آن گذاشته و با دست یا وردنه باز کنید تا ضخامت آن 2 میل باشد کافی است خیلی خمیر را نازک نکنید .
- سپس با پرس کمی آب روی خمیر باز شده کشیده . کنجد و سیاه دانه روی آن بپاشید و در ماهی تابه قرار دهید تا بپزد حرارت باید متوسط باشد و نان را حین پختن در ماهی تابه بچرخانید تا همه جای آن یک دست بپزد و سپس نان را برگردانیدتا طرف دیگر نان بپزد.
- این نان ها کوچک هستند اگر نان بزرکتر می خواهید چونه هایتان را بزرگتر بگیرید.
- نان های پخته شده را روی توری بگذارید تا خنک شود. این نان برای صبحانه بسیارخوشمزه است با کره و پنیر طعم بی نظیری دارد عشایر فارس این نان را روی ساج و زغال می پزند و با کره محلی و دوغ میل می کنن
- نکته مهم در پخت نان تابه ای این است بعد از پختن هر نان تابه خالی شد را از روی حرارت بردارید و با دستمال چربش کنید و خمیر بعدی را در آن بپزید
- اگه بخواین توی فر درست کنین درجه 200 سانتی گراد و کاسه آب توی فر فراموش نشه
ارسال دیدگاه