زندگی نامه ارسطو/حقایق جالب در مورد ارسطو

پنج‌شنبه 3 شهریور 1401 بیوگرافی
زندگی نامه ارسطو

چکیده ای از زندگی نامه ارسطو

نام در زمان تولد: ارسطاطالیس(ارسطو)

تولد: 384 قبل از میلاد در استاگیرا، یونان

درگذشت: ۳۲۲ ق.م. (در ۶۱ یا ۶۲ سالگی)خالکیس، یونان

فرزندان: نیکوماخوس

استا: افلاطون

شاگردان: اسکندر بزرگ، ثئوفراستوس

 

زندگی نامه ارسطو

زندگی نامه ارسطو

ارسطو کیست

ارسطواز فیلسوفان یونان باستان بود. او یکی از مهم‌ترین فیلسوفان غربی به حساب می‌آید. ارسطو همچنین اولین زیست‌شناس بزرگ اروپایی نیز بوده‌است.

 

ارسطو کجا بزرگ شد؟

ارسطو در حدود سال 384 قبل از میلاد در شمال یونان در شهر استاگیرا به دنیا آمد.

 

خانواده ارسطو

او به عنوان بخشی از اشراف بزرگ شد زیرا پدرش، نیکوماخوس، پزشک آمینتاس پادشاه مقدونیه بود. در دربار پادشاه بود که با پسرش فیلیپ آشنا شد که بعداً پادشاه شد.

ارسطو که فرزند یک پزشک بزرگ شد، به طبیعت و آناتومی علاقه مند شد. او با اهمیت دادن به آموزش و هنر بزرگ شد.

در و مادر ارسطو در هنگام جوانی ارسطو درگذشته است.
پس از مرگ پدر، شوهر خواهر ارسطو، پروکسنوس اتارنوس، سرپرست قانونی او شد. هنگامی که ارسطو ۱۷ ساله شد، پروکسنوس او را برای ادامه تحصیلات به آتن فرستاد.

 

زندگی نامه ارسطو

زندگی نامه ارسطو

آیا ارسطو به مدرسه رفت؟

ارسطو در جوانی احتمالاً معلمانی داشت که در مورد انواع موضوعات به او آموزش می دادند. او خواندن و نوشتن یونانی را آموخت. او همچنین درباره خدایان یونان، فلسفه و ریاضیات آموخت.

هنگامی که ارسطو هفده ساله شد به آتن سفر کرد تا به آکادمی افلاطون بپیوندد. در آنجا از افلاطون فلسفه و تفکر منطقی آموخت. او نزدیک به 20 سال در آکادمی اقامت داشت، ابتدا به عنوان دانشجو و بعد به عنوان معلم.

 

آکادمی افلاطون چگونه بود؟

ارسطو در هفده سالگی به آتن رفت و وارد آکادمیاي افلاطون (plato) شد و تا هنگام مرگ وی در 348 ق.م همچنان شاگرد و همکار او بود و آنجا ماند.

آکادمی افلاطون مانند امروز مدرسه یا دانشکده ای نبود. آنها کلاس هایی با موضوعات خاصی که توسط معلمان تدریس می شد، نداشتند. کاری که آنها انجام دادند این بود که یکدیگر را با پرسش و مناظره به چالش کشیدند. یکی از روش‌های انجام این کار، گفت‌وگوهایی بود که در آن یک نفر سؤالی می‌پرسید و فرد دیگر سعی می‌کرد به آن پاسخ دهد. سپس آنها به بحث در مورد این سؤال در قالب مناظره ادامه می دهند و سؤالات جدیدی را به محض مطرح شدن در مناظره مطرح می کنند.

سفرهای ارسطو

پس از ترک آکادمی در سال 347 قبل از میلاد، ارسطو به سراسر یونان و ترکیه سفر کرد. او ازدواج کرد و آثار متعددی از جمله تاریخ طبیعی حیوانات، تکثیر حیوانات و قطعات حیوانات نوشت.

ایده جدید ارسطو

ارسطو ایده های جدیدی در مورد چگونگی مطالعه جهان داشت. او دوست داشت مشاهدات دقیقی از جهان انجام دهد، یادداشت برداری کند و آنچه را که می دید ثبت کند. او تا آنجا پیش رفت که حیوانات را تشریح کرد تا درباره آناتومی آنها بیشتر بداند. این با سایر فیلسوفان و مربیان یونانی آن روز بسیار متفاوت بود. آنها تمام کار خود را در ذهن خود انجام می دادند، به دنیا فکر می کردند، اما آن را مشاهده نمی کردند. به این ترتیب ارسطو اساس علم امروز را بنا نهاد.

ارسطو زمان زیادی را صرف یادگیری زیست شناسی کرد. او اولین کسی بود که سعی کرد انواع مختلف حیوانات را در گروه های مختلف طبقه بندی کند. او از قسمت های مختلف حیوانات نقاشی می کشید و سعی می کرد عملکرد اندام های مختلف را مشخص کند. ارسطو اکتشافات و مشاهدات جالب بسیاری کرد.

. در اینجا برخی از مشهورترین ایده های ارسطو آورده شده است:

قیاس: قیاس نوعی استدلال است. با فرض اینکه شما سه دسته چیز دارید: A، B، و C. اگر همه As ها B و همه B ها C هستند، پس همه As ها C هستند.

پنج عنصر : در زمان ارسطو، مردم معتقد بودند که همه چیز از چهار عنصر تشکیل شده است: خاک، آب، هوا و آتش. ارسطو پیشنهاد کرد که عنصر پنجمی به نام اتر وجود دارد. او فکر می کرد که اتر همان چیزی است که اجرام آسمانی مانند ستارگان و سیارات از آن ساخته شده اند.

چهار علت: ارسطو احساس می کرد که هر اتفاقی را می توان با یکی از چهار علت توضیح داد: علت مادی، علت صوری، علت مؤثر و علت نهایی.

ستاره شناسی: ارسطو به درستی تشخیص داد که زمین گرد است. با این حال، او همچنین فکر می کرد که زمین ساکن و مرکز جهان است.

«واسطه» : او معتقد بود که بهترین راه برای رفتار مردم پرهیز از هرگونه افراط و تفریط است. امروز ما به این می گوییم “انجام همه کارها با اعتدال”.

 

زندگی نامه ارسطو

زندگی نامه ارسطو

تدریس خصوصی اسکندر مقدونی

در سال 343 قبل از میلاد، فیلیپ دوم مقدونیه از ارسطو خواست تا به پسرش اسکندر آموزش دهد. ارسطو چندین سال بعد را صرف آموزش طیف وسیعی از موضوعات از جمله فلسفه، منطق و ریاضیات به اسکندر کرد. اسکندر بیشتر جهان متمدن را فتح کرد و به اسکندر مقدونی معروف شد.

 

مکتب ارسطو

ارسطو پس از آموزش اسکندر به آتن بازگشت و مدرسه خود را افتتاح کرد. به آن مدرسه مشاء می گفتند. او دروسی چون منطق، فیزیک، سخنرانی عمومی، سیاست و فلسفه را به شاگردانش می آموخت.

از آنجا که ارسطو عادت داشت در حین تدریس در اطراف محوطه مدرسه قدم بزند، دانش آموزان او مجبور بودند به دنبال او بروند. به همین دلیل، به آن‌ها لقب ” Peripatetics ” دادند، یعنی “افرادی که در حال حرکتند”.

همسر و فرزندان ارسطو

ارسطو در طول سه سال اقامت خود در میسیا، با همسر اول خود پیتیا، خواهرزاده پادشاه هرمیاس ازدواج کرد. حاصل ازدواج آن‌ها دختری به نام پیتیاس بود.
در سال ۳۳۵ پیش از میلاد، در همان سالی که ارسطو لیسوم را افتتاح کرد، همسرش پیتیا درگذشت.  مدت کوتاهی پس از مرگ پیتیا، ارسطو با زنی به نام هیرپولیس آشنا شد. به گفته برخی مورخان، هیرپولیس کنیز خانگی ارسطو بوده، که از طرف دادگاه مقدونیه به او بخشیده شده بود. این باور وجود دارد ارسطو او را آزاد و سپس با او ازدواج کرده است. از رابطه ارسطو و هیرپولیس پسری به دنیا می‌آید که ارسطو به یاد پدرش نام او را نیکوماکوس می‌گذارد.

مرگ ارسطو

در سال ۳۲۲ قبل از میلاد، یک سال پس از فرار ارسطو به کلسیس، دچار بیماری گوارشی شد و جان باخت.
زندگی نامه ارسطو

زندگی نامه ارسطو

حقایق جالب در مورد ارسطو

1-نام ارسطو به معنای “بهترین هدف” است.

2-فیلیپ دوم، پادشاه مقدونیه، شهر زادگاه ارسطو، استاگیرا را بازسازی کرد و به عنوان پاداشی برای معلم خود اسکندر، ساکنان را از بردگی آزاد کرد.

3-تصور می‌شود که ارسطو پس از مرگ افلاطون و پسرش اسپئوسیپوس، آکادمی افلاطون را ترک کرد.

4-نیکوماکوس، پدر ارسطو، هنگامی که او کودک بود، درگذشت. پس از آن، او تحت سرپرست شوهر خواهر بزرگترش زندگی کرد.

5-ارسطو از اولین افرادی در جهان بود که با استفاده از کالبد شکافی و مشاهده حیوانات را دسته بندی کرد. پیش از ارسطو، فلاسفه و آموزگاران یونانی، این دسته بندی را در ذهن خود انجام می‌دادند، بدون اینکه موجودات را از نزدیک مشاهده کنند.

6-ارسطو معتقد بود که تمامی دانش موجود در عالم از راه ادراک قابل دستیابی است.

7-به گفته ارسطو، قلب مرکز اطلاعات و هوش است نه مغز.

8-ارسطو معتقد بود که جهان ابدی است. او می‌گفت “هیچ آغازی برای این جهان نیست و هیچ پایانی نیز برای آن وجود ندارد.“

9-آثار ارسطو بیشتر به صورت یادداشت و نسخه خطی هستند. کار‌های او شامل مجموعه‌ای از گفتگوها، سوابق مشاهدات علمی و آثار منظمی است که شاگردش تئوفراستوس از آن‌ها مراقبت کرد و بعداً آن‌ها را به شاگرد خود نلئوس داد. نوشته‌های او بعداً به روم برده شد و مورد استفاده دانشمندان آن دیار قرار گرفت.

10-اسکندر مقدونی توسط ارسطو آموزش دید. او در سال ۳۴۳ قبل از میلاد شاگرد ارسطو شد و از استادش بسیار پند گرفت. ارسطو همچنین به بطلمیوس و کاساندر هم که در نهایت به عنوان پادشاه تاجگذاری کردند، درس داده بود!

11-ارسطو در طبقه‌بندی گیاهان و جانوران پیشگام بود. یافته‌های او کاملاً با طبقه‌بندی‌های مدرن امروزی مطابقت دارند.

 

زندگینامه گالیلئو گالیله

زندگینامه گالیلئو گالیله

بیوگرافی سارا بهرامی

بیوگرافی سارا بهرامی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا