8 فواید خیساندن بادام و حبوبات/چرا باید قبل از خوردن خیس کنید؟

یکشنبه 18 اردیبهشت 1401 آشپزی ، سلامت
فواید خیساندن بادام و حبوبات

فواید خیساندن بادام و حبوبات قبل از غذا خوردن

فواید خیساندن بادام و حبوبات:بادام و حبوبات نیروگاه انرژی و پروتئین هستند. آنها همچنین برای چشم، مغز و اندام های مختلف مفید هستند. علاوه بر این، بادام را می توان به روش های مختلف مصرف کرد و می توان آن را در تعدادی غذا اضافه کرد. در حالی که برخی از مردم دوست دارند آنها را بدون خیس خوردن داشته باشند، برخی به روش سنتی می روند. چندین متخصص سلامت معتقدند که باید حبوبات و بادام را فقط پس از خیس کردن آنها بخورید.

 

علاوه بر شستن هر گونه ناخالصی یا مواد شیمیایی، بادام و حبوبات خیس شده فواید مختلفی دارند. این فواید یک مزیت اضافی برای بادام و حبوبات مفید است. به عنوان مثال، خیساندن حبوبات باعث کاهش پلی فنول ها، حذف ترکیبات ایجاد کننده گاز و کاهش زمان پخت می شود. در عین حال، خیساندن بادام یک روش رایج است که اکثر ما از آن پیروی می کنیم، زیرا بادام را یک شب خیس می کنیم تا صبح آن را بخوریم. به این دلیل که بادام خیس خورده برای بدن و ذهن مفید است.

 

لایه بالایی بادام همچنین حاوی مواد ضد مغذی مانند تانن و اسید فیتیک است که ممکن است با سایر مواد مغذی موجود در بادام تداخل داشته باشد. بنابراین، پس از خیساندن باید آب را دور بریزید زیرا این مواد ضد مغذی در آب حل می شوند.

 

مردم چندین سال است که حبوبات (لوبیا، نخود و عدس) مصرف می کنند. در نتیجه، آنها جزو پرمصرف ترین مواد غذایی در سطح جهان هستند. علاوه بر این، طیف گسترده ای از حبوبات در سطح جهانی رشد می کنند، که آنها را هم از نظر اقتصادی و هم از نظر تغذیه ضروری می کند.

تحقیقات نشان می دهد که حبوبات پروتئین و فیبر را تامین می کنند. علاوه بر این، آنها منبع قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند آهن، روی، فولات و منیزیم هستند. حبوبات می توانند اثرات ضد سرطانی قابل توجهی داشته باشند.

فواید خیساندن بادام و حبوبات

فواید خیساندن بادام و حبوبات

 

1-به بهبود بافت غذا کمک می کند

خیساندن حبوبات قبل از پختن، بافت آنها را نیز بهبود می بخشد. کشاورزان اغلب حبوبات را با مواد شیمیایی سنگین بار می کنند تا به آنها درخشندگی و رنگ دهند. بنابراین، خیساندن آنها به خلاص شدن از شر این مواد شیمیایی کمک می کند. همچنین، بادام برای کودکان نوپا و افراد مسن مناسب است. بنابراین خیساندن به آنها کمک می کند تا به راحتی جویده شوند.

 

2-زمان پخت را کاهش می دهد

خیساندن بادام و حبوبات به پخت سریعتر آنها کمک می کند. این به این دلیل است که خیساندن چند ساعته باعث افزایش محتوای آب در حبوبات می‌شود که باعث تسریع واکنش‌های شیمیایی مانند ژلاتینه شدن نشاسته در حین پخت می‌شود. از سوی دیگر، پختن حبوبات بدون خیساندن زمان بیشتری نسبت به انجام آن بعد از خیس کردن آنها نیاز دارد.

 

3-ترکیباتی که باعث نفخ می شوند را از بین می برد

آجیل و حبوبات وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند، اغلب باعث نفخ می شوند. این احتمالاً به دلیل “الیگوساکارید” موجود در این مواد غذایی است. بدن انسان حاوی پروتئین مورد نیاز برای تجزیه الیگوساکاریدها نیست. بنابراین وقتی این ترکیبات شکسته نشده به روده بزرگ ما می رسند، باکتری های طبیعی ما از آنها استفاده می کنند. در نتیجه دچار درد شکم و نفخ می شویم. خیساندن از میزان ناراحتی ناشی از این امر جلوگیری می کند.

 

4-افزایش جذب مواد معدنی

حبوبات دارای پروتئین فراوانی هستند. خیساندن آنها در آب برای چند ساعت به جذب این مواد مغذی به جریان خون ما در هنگام خوردن کمک می کند. مواد مغذی مانند روی، آهن و کلسیم برای ایمنی، فرآیندهای متابولیک و سلامت استخوان مورد نیاز بدن هستند. خیساندن عدس جذب آسان این مواد مغذی را در بدن ما تسهیل می کند.

 

فواید خیساندن بادام و حبوبات

فواید خیساندن بادام و حبوبات

5-هضمش راحت تره

تحقیقات نشان می دهد که هضم حبوبات و بادام های خیس شده راحت تر از خام هستند. از آنجایی که حبوبات و آجیل حاوی فیبرهای غیر قابل هضم هستند که هضم آنها سخت است، خیساندن آنها در آب به آنها کمک می کند تا در آب خارج شوند. که باعث می شود محتوای فیبر موجود در حبوبات و بادام قابل هضم باشد. فرآیند خیساندن همچنین بسیاری از نشاسته های پیچیده را تجزیه می کند و باعث می شود مواد غذایی که می خوریم جذب و دفع شوند.

 

6-سلامت مغز و حافظه را بهبود می بخشد

بادام منبع قابل اعتماد L کارنیتین است که تولید سلولی در مغز را تقویت می کند. مطالعات نشان می دهد که بادام خیسانده به بهبود حافظه نیز کمک می کند. از آنجایی که بادام یک منبع عالی ویتامین E و B6 است، به جذب پروتئین در سلول های مغز کمک می کند. علاوه بر این، وجود اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 به رشد کلی مغز کمک می کند. بادام خیس شده توانایی جذب این مواد مغذی را افزایش می دهد و در نتیجه عملکرد مغز را بهبود می بخشد.

 

7-ریزش مو را کاهش می دهد

مصرف منظم بادام خیسانده به بهبود سلامت مو کمک می کند. هم حبوبات و هم بادام منابع عالی پروتئین هستند و در نتیجه به کاهش ریزش مو کمک می کنند. در واقع، مصرف اینها به تقویت موهای موجود و تحریک رشد موهای تازه کمک می کند.

 

8-به مدیریت وزن کمک می کند

مصرف بادام و حبوبات خیس خورده می تواند نقش بسزایی در بهبود متابولیسم بدن داشته باشد. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که آجیل خیس شده و عدس به مدیریت وزن کمک می کند و در عین حال مواد مغذی لازم را نیز تامین می کند.

 

فواید خیساندن بادام و حبوبات

فواید خیساندن بادام و حبوبات

عوارض احتمالی بادام و حبوبات خیس نشده

اگرچه بادام و حبوبات فواید زیادی دارند، اما خوردن آن‌ها به صورت خیس‌نشده سهم نسبتاً زیادی از عوارض جانبی دارد.

بادام و عدس دارای پوششی از اسید فیتیک هستند که برای رشد آنها ضروری است. با این حال، می تواند باعث مشکلات گوارشی در انسان نیز شود.

علاوه بر این، اسید فیتیک می تواند برخی از خواص تغذیه ای را نیز از بین ببرد. در حالی که همه گیاهان حاوی اسید فیتیک هستند، حبوبات، آجیل و غلات بالاترین میزان را دارند. خیساندن همچنین سطح تانن ها و پلی فنول ها را کاهش می دهد که به افزایش توانایی بدن برای جذب مواد معدنی از جمله آهن، روی و کلسیم کمک می کند.

 

کلام آخر:

بادام خیس شده و مقداری حبوبات خیس شده به عنوان یک میان وعده عالی و کم کالری عمل می کنند. اشتهای ما را پر می کند، تمام نیازهای تغذیه ای را برآورده می کند و منجر به چاقی نمی شود. علاوه بر این، بادام خیس شده عمدتا به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کند. اینها همچنین به کاهش وزن آب و توده چربی در بدن ما کمک می کنند.
به بارداری طبیعی کمک می کند

ما می دانیم که پروتئین ها چقدر برای زنان باردار مفید هستند. بادام و حبوبات خیس شده نیز از این لیست مستثنی نیستند. این مواد مغذی سرشار از فولات هستند

 

fete lobnany

فته/ طرز تهیه فته لبنانی

ashkene

اشکنه/ طرز تهیه اشکنه زنجانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا