اختلالات رفتاری – چه عواملی باعث بروز آنها می شود؟

چهارشنبه 15 بهمن 1399 روانشناسی
اختلالات رفتاری

اختلالات رفتاری

اختلالات هیجانی و رفتاری  نام گروهی از اختلالات است که عموماً در نظام‌های آموزشی برای دسته‌بندی مشکلات یافته شده در کودکان و نوجوانان مورد بررسی، یادکرد و درمان قرار می‌گیرند.

نوعی اختلال روانشناختی است که در آن الگوهای رفتاری غیرطبیعی برای مدت طولانی ، حداقل به مدت 6 ماه در فرد مشاهده می شود. اختلالات رفتاری بسیار مشکل آفرین است و والدین معمولاً به دلیل رفتار مسئله دار در محیط های خارجی ، فرزندان خود را برای ارزیابی سلامت روان می برند.

این مشکلات می تواند در بزرگسالان نیز رخ دهد. وقتی مشکل رفتاری در دوران کودکی در زمان مناسب درمان نشود ، این موارد می توانند در سایر جنبه های زندگی یک فرد مانند شغل و حفظ روابط بین فردی مانع ایجاد کنند.

 

اختلالات رفتاری

اختلالات رفتاری

انواع مشکلات رفتاری

انواع مختلفی از مسائل رفتاری می تواند وجود داشته باشد که به طور معمول در کودکان و همچنین در بزرگسالان دیده می شود و در زیر ذکر شده است.
اختلالات رفتاری ممکن است به چند نوع تقسیم شود که شامل موارد زیر است:

۱-اختلالات اضطرابی

۲-اختلالات رفتاری مختل کننده

۳-اختلالات تبعیض آمیز

۴-اختلالات عاطفی

۵-اختلالات رشدی مستمر

 

اختلالات رفتاری

اختلالات رفتاری

۱-اختلالات اضطرابی :

این نوع مشکلات را می توان با ترس ، تنش ، اضطراب و سایر اختلالات غیر عقلانی و مداوم در الگوی رفتاری فرد مشخص کرد. این موارد را بیشتر می توان به اختلالات اضطراب عمومی ، اختلالات وحشت و هراس طبقه بندی کرد.

۲-اختلالات رفتاری برهم زننده :

که به آن اختلالات کنترل تکانه نیز گفته می شود ، این علائم با عدم توانایی فرد در کنترل حالت عاطفی و رفتاری فرد شناخته می شود که به این دلیل به خود یا دیگران آسیب می رسانند. این رفتارها ممکن است شامل تخریب اموال دیگران ، سرپیچی از هنجارها و ضوابط اجتماعی و مقررات اعمال شده توسط مقامات و قوانین ، نشان دادن الگوهای رفتاری پرخاشگرانه و نقض حقوق دیگران باشد.

۳-اختلالات تجزیه ای

اینها را می توان با اتصال قطع شده در هوشیاری یک فرد در جایی که با حافظه و هویت خود جدا می شوند ، مشخص کرد. آنها فراموش می کنند که چه کسانی هستند و به کجا تعلق دارند و مانند شخصی رفتار می کنند که خود را نمی شناسد.

۴- اختلالات عاطفی

شامل الگوهای مختلف رفتاری غیر عادی مانند رفتار ناگهانی در شرایط عادی با نشان دادن احساسات و اعمال نامناسب ، دشواری در یادگیری ، حفظ روابط بین فردی و سایر روابط اجتماعی ، احساس مداوم ناراحتی ، ترس و اضطراب است.

۵-اختلال رشد و نمو فراگیر:

این موارد در طول رشد کودک رخ می دهد و همچنان بر جنبه های مختلف زندگی کودک تأثیر می گذارد. اختلالاتی مانند اوتیسم و ​​اختلال بیش فعالی با کمبود توجه مثالهای معدودی است.

 

اختلالات رفتاری

اختلالات رفتاری

علائم مشکلات رفتاری

به طور عمده دو نوع علائم وجود دارد:احساسی و جسمی

۱-علائم احساسی وعاطفی

علائم عاطفی شامل عصبی شدن یا اضطراب در شما بسیار آسان ، ناتوانی در کنترل استرس ، سرزنش دیگران ، رفتار پرخاشگرانه ، بی توجهی به قوانین و قوانین ، نشان دادن خلق و خوی و غیره است.

۲-علائم جسمی وبدنی

علائم بدنی شامل موارد مختلفی است که می توان آنها را مشاهده کرد مانند تب ، سردرد ، مشکلات سو مصرف مواد می تواند منجر به ظهور علائم و نشانه های مختلف جسمی مانند خونریزی چشم ، لرزش ، نوک انگشتان سوخته و غیره شود.

 

اختلالات رفتاری

اختلالات رفتاری

دلایل مشکلات رفتاری

مشکلات رفتاری در یک فرد می تواند دلایل بیولوژیکی و زیست محیطی داشته باشد. علل بیولوژیکی شامل موارد بهداشتی مانند هر بیماری یا بیماری مزمن ، رژیم غذایی نامناسب ، آسیب به مغز یا مشکلات ارثی است. از طرف دیگر ، مسائل محیطی شامل هرگونه استرس در خانواده مانند طلاق یا مرگ یکی از اعضای خانواده ، والدین غفلت یا والدین مستبد ، نظم و انضباط ضعیف و بی علاقگی به تحصیل و غیره است. در صورت نگرانی یا س quال ، همیشه می توانید با کارشناس و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید!

شخصیت شناسی از روی عادات افراد

شخصیت شناسی از روی کفش ها

شخصیت شناسی از روی کفش ها

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا