بیماری اوتیسم/ علائم شایع اوتیسم که باید بدانید!

دوشنبه 8 آذر 1400 سلامت
بیماری اوتیسم

اوتیسم چیست؟

اوتیسم که اختلال طیف اوتیسم (ASD) نیز نامیده می شود، یک وضعیت پیچیده است که شامل مشکلات ارتباطی و رفتاری می شود. می تواند طیف وسیعی از علائم و مهارت ها را در برگیرد. ASD می تواند یک مشکل جزئی یا ناتوانی باشد که نیاز به مراقبت تمام وقت در یک مرکز خاص دارد.

افراد مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط مشکل دارند. آنها در درک آنچه دیگران فکر و احساس می کنند مشکل دارند. این باعث می‌شود که آنها نتوانند خود را با کلمات یا از طریق حرکات، حالات چهره و لمس بیان کنند.

افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است مشکلات یادگیری داشته باشند. مهارت های آنها ممکن است به طور نابرابر رشد کند. به عنوان مثال، آنها ممکن است در برقراری ارتباط مشکل داشته باشند، اما در هنر، موسیقی، ریاضیات یا حافظه به طور غیرعادی خوب هستند. به همین دلیل، آنها ممکن است به ویژه در آزمون های تجزیه و تحلیل یا حل مسئله خوب عمل کنند.

در حال حاضر کودکان بیش از هر زمان دیگری مبتلا به اوتیسم تشخیص داده می شوند. اما آخرین اعداد ممکن است به دلیل تغییر در نحوه تشخیص بیشتر باشد، نه به این دلیل که تعداد بیشتری از کودکان دچار اختلال هستند.

 

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم در چه زمانی ظاهر میشود.

علائم اوتیسم معمولاً قبل از 3 سالگی کودک ظاهر می شود. برخی از افراد از بدو تولد علائم را نشان می دهند.اوتیسم با تأثير بر روی مغز کودک، رفتارهای اجتماعی و مهارت ارتباط برقرار کردن را مختل می کند.

اوتیسم نوعی بیماری است که بسیاری از کودکان را در سراسر جهان رنج می دهد و در بزرگسالی نیز ادامه می دهد ، و عواقب آن در طول عمر است. در حالی که هیچ درمانی دائمی برای این وضعیت ناتوان کننده وجود ندارد ، می توان برای مراقبت از علائم و سرکوب شروع همان بیماری ، به تعدادی از روش های درمانی و مدیریتی مراجعه کرد. اجازه دهید در مورد علل این بیماری و همچنین تشخیص ، رژیم غذایی و درمان هومیوپاتی برای همان موارد بیشتر بدانیم.

 

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم

 

انواع اختلالات طیف اوتیسم چیست؟

اختلال طیف اوتیسم یا اوتیسم گروهی ازاختلالات عصبی و رشدی است. در این نوع اختلال ، فرد در تعامل اجتماعی و حتی گاهی در ارتباط با مشکلاتی روبرو می شود. این مشکلات معمولاً در کودکان دیده می شود. طبق تخمین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در سال 2014 ، از هر 59 کودک تقریباً 1 نفر از بیماری اوتیسم رنج می برد.

زمانی تصور می شد که این انواع شرایط جداگانه ای هستند. در حال حاضر، آنها تحت طیف اختلالات طیف اوتیسم از جمله:

-سندرم آسپرگر این بچه ها مشکلی با زبان ندارند. در واقع، آنها تمایل دارند در آزمون‌های هوش در حد متوسط یا بالاتر از حد متوسط نمره بگیرند. اما آنها مشکلات اجتماعی و طیف محدودی از علایق دارند.

-اختلال اوتیسم. این همان چیزی است که اکثر مردم با شنیدن کلمه “اوتیسم” به آن فکر می کنند. این به مشکلات در تعاملات اجتماعی، ارتباطات و بازی در کودکان کمتر از 3 سال اشاره دارد.

-اختلال تجزیه کننده دوران کودکی. این کودکان حداقل برای 2 سال رشد معمولی دارند و سپس بخشی یا بیشتر مهارت های ارتباطی و اجتماعی خود را از دست می دهند.

-اختلال رشد فراگیر (PDD یا اوتیسم غیر معمول). اگر فرزند شما رفتارهای اوتیسمی مانند تاخیر در مهارت های اجتماعی و ارتباطی دارد، اما در دسته دیگری قرار نمی گیرد، ممکن است پزشک شما از این اصطلاح استفاده کند.

 

 

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم

علل اوتیسم

این یک بیماری عصبی است که کودکان معمولاً با آن متولد می شوند. ممکن است به دلیل عوامل ژنتیکی یا محیطی ایجاد شود. این یک بیماری پیچیده است که ارتباطی با مهارتهای اجتماعی و ارتباطی کودک دارد و با رشد کودک در بزرگسالی ، رشد او را تحت تأثیر قرار می دهد. مصرف داروها و انواع دیگر داروهای مضر در دوران بارداری از مهمترین دلایل این بیماری است ، در حالی که یک ژن ناقل ناقص نیز می تواند در بسیاری از موارد این شرایط را ایجاد کند. قرار گرفتن در معرض انواع مواد شیمیایی نیز ممکن است منجر به شروع این بیماری شود.

علائم شایع اوتیسم عبارتند از:

-عدم ارتباط چشمی

-طیف محدودی از علایق یا علاقه شدید به موضوعات خاص

-انجام کاری بارها و بارها، مانند تکرار کلمات یا عبارات، تکان دادن به جلو و عقب، یا چرخاندن اهرم

-حساسیت بالا به صداها، لمس ها، بوها یا مناظری که برای افراد دیگر عادی به نظر می رسد

-نگاه نکردن یا گوش ندادن به دیگران

-وقتی شخص دیگری به چیزها اشاره می کند به آنها نگاه نمی کند

-عدم تمایل به در آغوش گرفتن یا در آغوش گرفتن

-مشکلات در درک یا استفاده از گفتار، حرکات، حالات چهره یا لحن صدا

-صحبت کردن با صدای آواز، صاف یا روباتیک

-مشکل در سازگاری با تغییرات روتین

-مشکلات عمده در هماهنگی حرکتی

-ناتوانی های فکری

-مشکلات توجه

-مشکلات دستگاه گوارش

-مشکلات مربوط به خواب در میان دیگران

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم نیز ممکن است دچار تشنج شوند. اینها ممکن است تا دوران نوجوانی شروع نشوند.

 

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم

 

تشخیص اوتیسم

در حالی که هیچ آزمایش آزمایشگاهی وجود ندارد که بتواند وجود این بیماری را تعیین کند ، پزشکان معمولاً تشخیص را بر اساس علائم ، از جمله احساس ناراحتی مداوم ، تکرار کلمات و همچنین لکه دار شدن و حساسیت بیش از حد نسبت به درد انجام می دهند. علاوه بر این ، ارزیابی بالینی مبتنی بر نقاط عطفی که کودک در روند رشد لمس کرده است نیز برای تشخیص صحیح مورد بررسی قرار خواهد گرفت. آزمایشات غربالگری می تواند به تعیین وجود این بیماری کمک کند.

 

درمان اوتیسم

تا کنون هیچ روش قطعی‌ای برای درمان مبتلایان به اوتیسم یافته نشده‌است. کارآمدترین روش درمانی، توانبخشی است. برای آنکه بهترین سرویس را به یک کودک مبتلا به اوتیسم ارائه دهیم، باید به موارد زیر توجه نماییم:

1-کودک توسط یک فوق تخصص روانپزشکی اطفال و یک متخصص مغز و اعصاب اطفال ویزیت شود.
2-خدمات گفتاردرمانی و کاردرمانی انجام دهد.
3-ارزیابی وضعیت حسی :حرکتی کودک به وسیله کارشناسان کاردرمانی صورت پذیرد و در صورت لزوم جلسات کاردرمانی ذهنی کودک به‌طور منسجم برگزار گردد.
4-موسیقی درمانی:راهکاری برای ارتباط با کودکان اوتیسم است. نقاشی و قصه گویی نیز یکی از روش‌های مؤثر تربیت کودکان اوتیسم است و پدران و مادران باید در یک‌گوشه اتاق نشسته و کتاب‌های قصه متناسب با سن کودک را با صدای بلند و دلنشین برای علاقه‌مندی آنان بخوانند.

 

بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم

رژیم غذایی

تعداد زیادی از پزشکان وجود دارند که معتقدند رژیم غذایی بیمار می تواند تأثیر زیادی در واکنش او به اوتیسم و علائم آن داشته باشد. طبق بسیاری از مطالعات پزشکی ، مشخص شده است که این بیماران قادر به هضم گلوتن و کازئین به خوبی نیستند ، به همین دلیل است که باید همان موارد را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

بنابراین ، بیماران باید به غذای فاقد گلوتن مانند برنج ، سبزیجات ، ذرت ، سویا و حتی میوه ها پایبند باشند. بعلاوه ، آنها حتی باید سعی کنند از غذای غنی از کازئین مانند لبنیات خودداری کنند.

 

بازسازی پوست با کمک یک ژل

پوست‌ صاف

مواد پلاستیکی

ضررهای استفاده دوباره از بطری های پلاستیکی آب

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا