آلرژی‌های غذایی به سویا و راه‌های کاهش واکنش‌های آلرژیک

دوشنبه 24 اردیبهشت 1403 بازار
images 1715439293 663f86bdcc667

پروتئین سویا به‌عنوان یکی از هشت آلرژی غذایی رایج شناخته می‌شود که واکنش‌های آلرژیک، از ناراحتی خفیف گرفته تا آنافیلاکسی ایجاد می‌کند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با آلرژی سویا، علائم، عوارض و راهکارهای درمان آن مطالبی را به شما عزیزان ارائه کنیم.

 

شیوع آلرژی به سویا یک نگرانی جدی در سراسر جهان است که افراد در هر سنی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. پروتئین سویا به‌عنوان یکی از هشت آلرژی غذایی رایج شناخته می‌شود که واکنش‌های آلرژیک، از ناراحتی خفیف گرفته تا آنافیلاکسی ایجاد می‌کند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با آلرژی سویا، علائم، عوارض و راهکارهای درمان آن مطالبی را به شما عزیزان ارائه کنیم.

آلرژی به سویا

آلرژی به پروتئین‌های سویا چیست؟

آلرژی سویا یک پاسخ سیستم ایمنی است که با مصرف پروتئین سویا ایجاد می‌شود. مکانیسم آلرژی به سویا به این شکل است که سیستم ایمنی این ماده را به‌عنوان عوامل مضر شناسایی می‌کند. این شناخت اشتباه باعث تولید و انتشار آنتی‌بادی‌های ایمونوگلوبولین E (IgE) می‌شود که آلرژن‌های سویا (پروتئین‌های سویا) را هدف قرار می‌دهد.

پس از مواجهه با سویا، این آنتی‌بادی‌ها به سیستم ایمنی سیگنال می‌دهند که هیستامین و واسطه‌های شیمیایی دیگر را در جریان خون آزاد کند. هیستامین و این مواد شیمیایی، علائم آلرژی به سویا را ایجاد می‌‌کنند. علائم حساسیت غذایی به سویا معمولاً در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از مصرف غذا ظاهر می‌شوند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  •      احساس سوزن‌سوزن ‌شدن دهان
  •      خارش یا بثورات پوستی شبیه اگزما
  •      تورم لب‌ها، صورت، زبان یا گلو
  •      علائم تنفسی مانند سرفه یا احتقان بینی
  •      درد شکم
  •      اسهال، حالت تهوع و استفراغ

سویا

برای پیشگیری از آلرژی به سویا چی‌کار کنیم؟

مانند سایر آلرژی‌ها، پیشگیری شامل «پرهیز از غذاهای حاوی سویا برای جلوگیری از واکنش‌های آلرژیک به سویا» می‌شود. برای مثال، تغذیه نوزادان مبتلا به این آلرژی، باید به‌ جای شیرخشک مبتنی بر سویا، با شیر مادر باشد. برای جلوگیری از آلرژی به سویا، پیروی از رژیم غذایی بدون این ماده تنها راهکار است. سویا اغلب در اقلامی که احتمالا فکرش را هم نمی‌کنید، وجود دارد. برخی از این اقلام عبارت‌اند از:

  •    گوجه‌فرنگی
  •  گوشت کنسرو شده
  • غذاهای فراوری شده
  • کره بادام‌زمینی کم‌چرب
  • سوپ‌های کنسرو شده
  • غلات
  •  بیسکوییت‌ها

بنابراین همیشه برچسب‌های محصولات را بررسی کنید و توجه داشته باشید که نبودن عبارت «حاوی سویا» یا «ممکن است حاوی سویا باشد» روی برچسب محصول، واقعاً عدم وجود سویا در آن را تضمین نمی‌کند. درنتیجه اگر روی برچسبی کلمه «سویا» ذکر شده باشد، از مصرف آن اجتناب کنید.

عوارض آلرژی به سویا چیست؟

آلرژی به سویا می‌تواند عوارضی برای افراد به همراه داشته باشد. این عوارض شامل موارد زیر می‌شوند:

  •       افراد دارای این آلرژی، چالش‌های اجتماعی مرتبط با محدودیت‌های غذایی را تجربه می‌کنند که بر کیفیت زندگی آن‌ها تأثیر می‌گذارد.
  •       عوارض بلند مدت آلرژی به سویا، شامل چالش‌هایی در حفظ رژیم غذایی متعادل می‌شود و کمبودهای تغذیه‌ای بالقوه را در پی دارد.
  •       اضطراب و نگرانی ناشی از خطر مواجهه تصادفی با آلرژن‌های سویا به‌ویژه در مکان‌هایی که ممکن است برچسب‌های مواد به‌راحتی در دسترس یا قابل ‌درک نباشند نیز برای این افراد وجود دارد.

تشخیص آلرژی به سویا و درمان آن

برای تأیید اینکه آیا شما یا فرزندتان به سویا آلرژی دارید یا خیر، باید توسط یک متخصص آزمایش شوید. برای تشخیص این آلرژی، معمولا از چندین آزمایش استفاده می‌شود. آزمایش‌های تشخیصی آلرژی عبارت‌اند از:

  •   تست پوستی
  •  تست آلرژی خون
  •  تست چالش غذایی
  • رژیم غذایی حذفی

تشخیص آلرژي به سویا

پزشک می‌تواند بهترین روش آزمایش برای تشخیص آلرژی به سویا را به شما آموزش دهد. اما سؤال اینجاست که پس از تشخیص آلرژی، آیا راهی برای درمان آن وجود دارد؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که هیچ درمانی برای آلرژی به سویا وجود ندارد. بهترین راه برای درمان آن، همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، پرهیز از مصرف محصولات حاوی سویا است.

در صورتی که میزان بروز آلرژی به سویا بیشتر شد و علائم شدیدتری مشاهده کردید، حتماً با اورژانس تماس بگیرید. همچنین افرادی که حساسیت شناخته شده به سویا دارند، باید حتماً اپی‌نفرین همراه خود داشته باشند تا در این شرایط بتوانند تزریق کنند.

و در پایان…

آلرژی به انواع آجیل از جمله سویا که در این مقاله راجع به آن صحبت کردیم، یکی از عوامل تهدیدکننده سلامتی است که خطرات جدی به دنبال دارد. استفاده روزانه از دانه‌های خوراکی مختلف که همان مواد معدنی و مغذی موجود در سویا را دارند، یک انتخاب مؤثر برای کاهش عوارض ناشی از این آلرژی است. فروشگاه اینترنتی بارجیل، یک انتخاب مناسب برای خرید انواع آجیل سالم و مقوی به‌عنوان جایگزین‌های سویا برای افراد آلرژیک است. شما می‌توانید برای خریدی سریع‌تر و راحت‌تر به وبسایت بارجیل مراجعه کنید.

تولید محتوا

کدام موضوعات برای راه اندازی یک وبلاگ، محبوب تر هستند؟

ریزش مو

ریزش مو در دوران بارداری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا