
ویژگی های الماس معروف دریای نور
دریای نور بزرگترین الماس صورتی جهان
دریای نور درشتترین و زیباترین الماس برلیان در میان گوهرهای سلطنتی ایران و یکی از گوهرهای معروف جهان است.
وزن الماس «دریای نور» 182 قیراط است و رنگ آن صورتی است که از کمیابترین رنگها در میان الماسها است.
گفته میشود این الماس هزار سال پیش کشف و استخراج شده است.
وزن آن اکنون هفت مثقال و ۲۰ نخود، یعنی در حدود ۱۸۲ قیراط می باشد ولی پیش از تراش بیشتر از این بودهاست
و رنگ آن صورتی است رنگ این الماس یکی از استثناییترین و کمیابترین رنگها میان الماسهای برلیان شناخته شدهٔ جهان است.
ارزش این الماس چنان است که به عنوان پشتوانهٔ پول ملی ایران، «ریال»،محسوب می شود .
تاریخچه الماس دریای نورو کوه نور
الماس دریای نور یکی از بزرگترین و زیباترین الماس های شناخته شده جهان است رنگ بسیار زیبا و خاص این الماس صورتی رنگ آن را متمایز کرده این جواهر گرانبها به همراه زوجش کوه نور از کهن ترین جواهرات جهان شناخته می شود .زوج الماس های دریای نور و کوه نور هر دو متعلق به نادرشاه بودهاند.
ناصرالدینشاه معتقد بود، الماس «دریای نور» یکی از گوهرهای تاج کوروش بوده، او به این الماس علاقه داشته و گاهی آن را به کلاه و گاهی به سینهی خود میزده است.دریای نور تا زمان ناصرالدین شاه در وسط یکی از بازوبندهای سلطنتی نصب میشد، زمانی که استفاده از بازوبند منسوخ شد، آن را به صورت پیش کلاه درآوردند و در قابی زرین با شیر و خورشید و تاج مرصع به ۴۵۷ قطعه برلیان ریز و عالی و چهار قطعه یاقوت قرار دادند. این الماس خاص و ریبای برلیان از دو سو تراش خورده و به شکل هرم مثلثالقاعدهای شد همهٔ سطوح دریای نور صاف و یک نواخت است، جز یک سمت آن که فتحعلی شاه با کندن عبارت «سلطان صاحبقران فتحعلیشاه قاجار ۱۲۴۴»، از ارزش آن کاسته است.

الماس کوه نور
این جواهر در هنگام شکست محمدعلی شاه از مشروطهخواهان به سفارت روسیه برده شد که توسط مشروطهخواهان بازپس داده شده و هم اکنون در موزهٔ بانک مرکزی واقع در خیابان فردوسی تهران قرار دارد.زوج این الماس که کوه نور نام داشت، پس از مرگ نادر توسط سرداران افغانی از ایران به هند بازگردانده شد و پس از مدتی نصیب کمپانی هند شرقی بریتانیا شد و مدتی نیز روی تاج ملکه انگلستان نصب شد.
امروزه الماس کوه نور در تاج ملکه الیزابت قرار دارد و جزء جواهرات سلطنتی انگلستان و در برج لندن نگهداری می شود. امروزه نیز هند، ایران، افغانستان و پاکستان ادعای مالکیت آن را دارند.

تاج ملکه انگلیس
ارسال دیدگاه