اختلالات روانی/ 5 اختلالات روانی رایج که سالمندان تحت تاثیر میگذارد

چهارشنبه 19 مرداد 1401 روانشناسی ، سلامت
اختلالات روانی

اختلالات روانی در سالمندان

هرچه افراد پیرتر می شوند از نظر جسمی و روحی نیز پیر می شوند. همانطور که در معرض بیماری هایی مانند آرتروز قرار می گیرند ، خطر ابتلا به بیماری های روانی نیز افزایش می یابد. همچنین توجه به این نکته مهم است که بیماری های جسمی بر بیماری های روحی تأثیر می گذارد. بنابراین ، آرتروز نه تنها می تواند به خودی خود یک مشکل باشد بلکه ممکن است باعث اختلالات روانی نیز شود.

 

اختلالات روانی

اختلالات روانی

برخی از رایج ترین اختلالات روانی که سالمندان را تحت تأثیر قرار می دهد:

افسردگی:

افسردگی می تواند افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد اما افراد مسن بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند. علائم و اثرات این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. از جمله احساس غمگینی مداوم ، خستگی و کمبود انرژی ، نداشتن ارزش شخصی ، کاهش وزن یا افزایش وزن بدون دلیل ، بی خوابی و کاهش اشتها. این ممکن است به عنوان یک عارضه جانبی از برخی داروها یا درمان ایجاد شود ، در نتیجه ناامیدی ناشی از سایر بیماری های جسمی یا فقط اثر سن.

مشکلات حافظه:

با افزایش سن ، حافظه آنها ضعیف می شود. بسیاری از آنها مهارت حافظه طولانی مدت خود را از دست می دهند. همچنین ممکن است حافظه کوتاه مدت خود را از دست بدهند. این همان فراموشکار بودن نیست. علائم مشخصه فراموشی شامل سردرگمی ، از دست دادن حافظه ، عدم توانایی در تشخیص افراد و غیره است. فراموشی ممکن است توسط تعدادی از عوامل از جمله ضربه به سر ، آسیب مغزی یا عوامل روانی مانند PTSD ایجاد شود.

 

بیماری های روانی در سالمندان 

بیماری های روانی در سالمندان

زوال عقل:

زوال عقل توسط ناتوانی ذهنی فرد در عملکرد طبیعی مشخص می شود. این می تواند به صورت نوسانات خلقی تصادفی ، بی علاقگی ، گیجی ، تغییر در حافظه کوتاه مدت یا احساس عدم جهت گیری باشد. دمانس به طور معمول به دلیل مرگ سلول های مغزی به دلیل تومورها ، عفونت ها ، کمبود اکسیژن ، کمبود تغذیه و غیره ایجاد می شود. بیماری پارکینسون ، بیماری هانتینگتون ، زوال عقل عروقی و زوال عقل پیش از دماغ همه از انواع دمانس است.

بیماری آلزایمر:

این نیز نوعی زوال عقل است. در چنین مواردی ، بیمار حافظه مکان خود را از دست می دهد و معتقد است که در مکان و منطقه زمانی دیگری قرار دارد. بیمار ممکن است نتواند اتفاقاتی را که در اطراف خود اتفاق می افتد منطقی جلوه دهد و ممکن است اعضای خانواده خود را تشخیص ندهد. این یک بیماری تخریب عصبی است که شامل جمع شدن سلولهای مغز است. ممکن است ژنتیکی باشد. آلزایمر قابل درمان و مدیریت است اما قابل درمان نیست.

بی خوابی:

بی خوابی را می توان به عنوان یک بیماری جسمی و روحی طبقه بندی کرد. مشخصه آن عدم توانایی در خواب خوب در شب است. برخی از علائم قابل توجه شامل پرتاب و چرخش ساعتها در رختخواب قبل از خواب ، بیدار شدن مکرر در شب ، بیدار شدن زودتر از زمان مقرر و خوابیدن در طول روز است. بی خوابی در افراد مسن معمولاً ناشی از استرس و اضطراب است. همچنین ممکن است در نتیجه انواع خاصی از داروها باشد.

میوه اژدها

میوه اژدها/7 فواید شگفت انگیز میوه اژدها برای سلامتی

بیماری‌های آمیزشی

بیماری های مقاربتی/هر آنچه باید درباره بیماریهای آمیزشی بدانید

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا