12 راز موفقیت در درس خواندن چیست؟

یکشنبه 27 فروردین 1402 موفقیت
12 راز موفقیت در درس خواندن چیست؟

راز موفقیت در درس خواندن

روش مطالعاتی موثر خود را پیدا کرده و به مرور به آن دست یابید. برای برخی درس‌خواندن ساده است، اما برای دیگران دشوار است. پیدا کردن بهترین روش برای مطالعه فرآیندی پیشرونده و مستمر است. یادگیری نحوه مطالعه بهتر، به شما کمک می‌کند تا در آزمون‌ها دچار ترس و وحشت نشوید و نتیجه بهتری بگیرید. تسلط بر راز موفقیت در درس خواندن، نه تنها یادگیری را آسان‌تر می‌کند، بلکه به شما کمک می‌کند تا نمرات بهتری در درس‌های مدرسه و دانشگاه بگیرید. همچنین، هرچه آمادگی بیشتری داشته باشید و بیشتر تمرین کنید، بهتر از پس آزمون بر خواهید آمد و استرس کمتری خواهید داشت.
راز موفقیت در درس خواندن

راز موفقیت در درس خواندن

۱. نظم داشته باشید

همواره یک دفتر برنامه ریزی تکالیف و درس هایتان داشته باشید. اگر به محض اینکه کار، تکلیف یا پروژه‌ای به شما محول شد، آن‌ها را وارد این دفتربرنامه ریزی کنید، خیالتان راحت خواهد بود که هیچ کاری از قلم نمی‌افتد. بسیار مهم است

۲. در کلاس توجه کنید

بسیار اهمیت دارد که در کلاس، زمانی که معلم یا استاد صحبت می‌کند، تمرکز کنید و حواستان پرت نشود. فعالانه گوش دادن را، با تمرکز کردن بر چیزی که او می‌گوید و یادداشت برداری از آن به زبان خودتان، تمرین کنید. این کار به شما کمک می‌کند که مطمئن شوید آنچه معلم می‌گوید را، می‌شنوید و می‌فهمید.

۳. عوامل حواس پرتی را کنترل کنید

مزاحمت و حواس پرتی همه جا هست. از تلفن همراه گرفته تا رسانه‌های اجتماعی و دوستان. از آنچه که حواس شما را در کلاس درس پرت می‌کند آگاه باشید و یاد بگیرید که چگونه این عوامل را از خود دور نگه دارید. از نشستن در کنار دوستانی که در کلاس حواس شما را پرت می‌کنند اجتناب کنید. خاموش کردن تلفن همراه نیز به شما کمک خواهد کرد تا مطمئن شوید که به معلم توجه می‌کنید. در این رابطه مقاله ی عدم تمرکز در درس خواندن و راه های مقابله با آن  را بخوانید.

عوامل حواس پرتی

۳. عوامل حواس پرتی را کنترل کنید

۴. کامل یادداشت برداری کنید

یادداشت برداری کامل و روشن در کلاس به شما کمک می‌کند اطلاعاتی را که درحال یادگیری هستید پردازش کنید. این یادداشت‌ها را همچنین می‌توانید در زمان درس خواندن دوره کنید تا قبل از امتحان آمادگی بیشتری داشته باشید. اگر یک کلاس را از دست دادید، با دوستان یا معلم خود صحبت کنید تا مطمئن شوید چیزی را از دست نداده اید و جزوه‌ی کاملی دارید.

۵. ندانستن عیب نیست، نپرسیدن عیب است

دستتان را بالا ببرید و درباره‌ی آنچه که نمی‌فهمید سوال کنید. اگر خجالت می‌کشید در مقابل دیگران سوال بپرسید، برای خودتان سوال را جایی یادداشت کنید و بعد از کلاس از استاد بپرسید.

سوال کردن از معلم

سوال کردن از معلم

۶. برنامه ریزی درسی داشته باشید

زمانی که برای درس خواندن برنامه ریزی می‌کنید، به همه‌ی کار‌هایی که باید انجام شوند فکر کنید. درمورد انواع سوالاتی که ممکن است در امتحان بیایند فکر کنید و تا مطمئن شوید برنامه‌ی شما همه چیز را پوشش می‌دهد. اهداف خاص خود را برای هر جلسه‌ی مطالعاتی مشخص کنید، مثل اینکه چند مبحث را می‌خواهید در هر دوره تمام کنید.

۷. هر روز یادداشت‌ها را مرور کنید

بعد از مدرسه یا دانشگاه، در هر روز یادداشت‌های کلاس همان روز را مرور کنید و نکات بیشتری به آن‌ها اضافه کنید. مرور یادداشت‌ها اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت به حافظه‌ی بلند مدت انتقال می‌دهد و به شما در امتحان نهایی کمک میکند.

۸. با اساتید صحبت کنید

اساتید هستند تا به شما کمک کنند بهترین عملکرد را داشته باشید. اگر قبل از امتحان به کمک بیشتری نیاز دارید، از معلم یا استاد خود سوال و درخواست توضیح اضافه یا کمک کنید. پیشقدمی برای کمک گرفتن از معلمان، شما را بسیار جلو می‌برد.

۹. محلی مناسب درس خواندن تعیین کنید

بهترین مکان برای درس خواندن جایی آرام، روشن و جایی با حداقل رفت و آمد است. اطمینان حاصل کنید که فضای کاری مناسبی برای درس خواندن و نوشتن دارید. نیاز‌های هرکسی متفاوت است، بنابراین محل مناسب خودتان را برای درس خواندن پیدا کنید.

محل مناسب درس خواندن

محل مناسب درس خواندن

۱۰. در بخش‌های کوتاه مدت مطالعه کنید

برای هر ۳۰ دقیقه که مطالعه می‌کنید، ده تا پانزده دقیقه را استراحت کنید تا شارژ شوید. جلسات مطالعه کوتاه موثرتر هستند و به شما کمک می‌کنند به طور کلی زمان بیشتری را مطالعه کنید. روشی مناسب برای استراحت کردن در میان این جلسات برای خود پیدا کنید.

۱۱. به زبان ساده یادداشت برداری کنید

مواد مورد مطالعه خود را با خلاصه نویسی جزوات و یادداشت‌ها کمتر کنید. کلمات کلیدی را با هایلایت کردن یا خط کشیدن زیر آن‌ها مشخص کنید. از کمک آموزشی‌های تصویری استفاده کنید، مانند نمودار، نقشه‌ی ذهنی، رمز گذاری و یا نشانه‌هایی که به خاطر سپاری اطلاعات را ساده‌تر می‌کنند و کمک می‌کنند بهتر یادبگرید.

۱۲. گروهی درس بخوانید

کار کردن با همکلاسی‌ها محیطی تعاملی ایجاد می‌کند و شما را درگیر درس خواندن می‌کند. این کار به شما فرصت می‌دهد که دانش خود را با دیگران امتحان کنید، هرکدام از شما می‌توانید با سوال کردن از یکدیگر به بالا بردن اعتماد به نفس هم کمک کنید.

کارگروهی

کارگروهی

چگونه برای آینده برنامه ریزی کنیم؟

عادت های خوب/عادت هایی که شما را به یک انسان سالم تبدیل می کند

آخرین دیدگاه‌ها

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا