دسر گلابی داغ نوعی دسر شیرین است که اغلب پس از شام سرو میشود و میان وعدهای سالم و مغذی برای کودکان است. این دسر خوشمزه با گلابی درسته یا برش های کوچک و بزرگ گلابی به اشکال مختلف تهیه شده و برای رنگ دادن به آن، از انواع رنگهای طبیعی یا مصنوعی استفاده میشود.
۱. طرز تهیه دسر گلابی داغ با بستنی
مواد لازم | |
گلابی سفت و رسیده | 4 عدد |
آب | 1 لیتر |
پودر وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
شکر | 1 پیمانه |
چوب دارچین | 1 تکه |
هل | 4 عدد |
پودر زعفران | 1/4 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
گلابیها را پوست گرفته و همراه با پودر وانیل، شکر، زعفران، دارچین و هل در قابلمه بریزید. یک لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.
به گلابیها فرصت دهید حدود ۲ ساعت یا تا زمانی که نرم شوند، بپزند. سپس آنها را از قابلمه خارج کرده در ظرف سرو بگذارید و اجازه دهید خنک شوند.
شربت باقی مانده در قابلمه را بجوشانید تا غلیظ شود.
شربت را روی گلابیها بریزید.
مقداری بستنی روی دسر گلابی بریزید و نوش جان کنید.
۲. طرز تهیه دسر گلابی داغ کاراملی
مواد لازم | |
گلابی | 3 عدد |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1/2 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- گلابیها را پس از شستن، کاملا خشک کنید و از طول به ۸ قسمت برش بزنید.
- قسمتهای سفت وسط تکههای گلابی را جدا کنید. سپس گلابیها را به آبلیمو آغشته کنید.
- کره را در تابه روی حرارت ملایم ذوب کنید و برشهای گلابی را در تابه بچینید. حدود ۱۰ دقیقه گلابیها را تفت دهید و برگردانید تا اطراف آنها طلایی مایل به قهوهای شود.
- شکر، دارچین، نمک و زنجبیل را با هم مخلوط کرده و به گلابیها اضافه کنید. ۲ قاشق غذاخوری آب در تابه بریزید.
- حرارت را بیشتر کنید و حدود ۵ دقیقه مرتب هم بزنید تا گلابیها نرم شده و به کارامل آغشته شوند.
گلابی را در ظرف سرو بچینید و چند قاشق از کارامل را روی آن بریزید.
۳. طرز تهیه دسر گلابی داغ با انار
مواد لازم | |
گلابی رسیده و سفت | 4 عدد |
آب انار | 1+1/2 پیمانه |
آبلیمو | 3 قاشق غذاخوری |
شکر | 3/4 پیمانه |
چوب دارچین | 2 تکه |
میخک | 4 عدد |
دستور تهیه:
- گلابیها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید. بافت وسط گلابیها را با استفاده از قاشق یا ابزار توپی جدا کنید.
- گلابیها را در یک ردیف در ظرف مناسبی مثل تابه بچینید.
- آب انار را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. شکر را به آب انار اضافه کرده و هم بزنید تا شکر کاملا در آب انار حل شود.
- میخک، دارچین و آبلیمو را به مخلوط شکر و آب انار اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۶-۵ دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود.
- مخلوط فوق را روی گلابیها بریزید طوریکه روی آنها را بپوشاند. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا گلابیها بپزند و شربت غلیظ شود.
- پختن گلابیها را با قاشق تست کنید، اگر نرم شده بود حرارت را خاموش کنید.
دسر گلابی داغ را در ظرف سرو بچینید و شربت غلیظ را روی آن بدهید.
۴. طرز تهیه دسر گلابی داغ با سس شکلات
مواد لازم | |
گلابی سفت و رسیده | 4 عدد |
شکر | 1 پیمانه (200 گرم) |
آب | 3+3/4 پیمانه (875 میلی لیتر) |
پودر زعفران | 1/4 قاشق چایخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
شکلات | 1/2 پیمانه (82 گرم) |
خامه | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- شکلات، خامه و کره را در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکلات ذوب شده و مواد یکدست شوند.
- آب را در یک تابه مناسب بریزید. آبلیمو، شکر، وانیل و زعفران را به آب اضافه کنید.
- گلابیها را پوست گرفته، ولی دم آنها را جدا نکنید، سپس در یک ردیف در تابه بچینید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
- فرصت دهید تا آب به جوش آید و شکر در آب حل شود.
- اجازه دهید گلابیها حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند تا نرم شوند.
گلابیها را از شربت خارج کرده و کمی فرصت دهید تا از داغی بیافتند، سپس سس شکلات را روی آنها بریزید.
ارسال دیدگاه